Σύσκεψη για το πρόβλημα των κουνουπιών στη Βέροια

Σύσκεψη σχετικά με το ζήτημα αντιμετώπισης των κουνουπιών και των συνοδών προβλημάτων που αυτά προκαλούν, όπως ο ιός του Δυτικού Νείλου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 27 Ιουνίου 2011 στο γραφείο της Δημάρχου Βέροιας. 

Στη σύσκεψη πήρε μέρος η «Ομάδα Αντιμετώπισης Προβλημάτων εξαιτίας του ιού του Δυτικού Νείλου» της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας η οποία εκπροσωπήθηκε από την κα. Παπανικολάου Ευδοκία, τον κ. Ζησίογλου Κων/νο, την κα. Δαμιανίδου Βούλα, τον κ. Κουβακά Κοσμά, τον κ. Μπονάνο Κώστα και τον κ. Χρυσάφη Απόστολο ενώ από την πλευρά του Δήμου συμμετείχε η Δήμαρχος της πόλης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Συγκοινωνιών Νικόλαος  Μωυσιάδης και ο δημοτικός σύμβουλος και υπεύθυνος για το εν λόγω ζήτημα κ. Χρήστος Κούτρας.

Η σύσκεψη αυτή, η οποία έρχεται σε συνέχεια σχετικής συνεργασίας που πραγματοποιήθηκε προ διμήνου, είχε ως σκοπό την επικαιροποίηση της πολιτικής αντιμετώπισης του προβλήματος με την εκ νέου δημοσιοποίηση του ζητήματος και την εκκίνηση καμπάνιας καθαρισμού των ομβρίων υδάτων με συμμετοχή των πολιτών καθώς μέχρι στιγμής τα μέτρα που ήδη ελήφθησαν δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Επίσης συμφωνήθηκε να εισαχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο θέμα σχετικά με την επιβολή προστίμων σε όσους παρανομούν, ιδίως με το να πετούν λύματα στους αγωγούς ομβρίων υδάτων.

Μετά τη λήξη της σύσκεψης, η Δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Δημόσια Υγεία αποτελούσε και αποτελεί ζήτημα συλλογικής ευθύνης. Η πολιτεία διά των θεσμοθετημένων της οργάνων έχει προβεί με σύστημα και πρόγραμμα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των κουνουπιών. Οι συντονισμένες μας ενέργειες μάλιστα ήταν και αυτές που ευαισθητοποίησαν την Αποκεντρωμένη Διοίκηση προκειμένου να ξεκινήσει σχετική συνολική μελέτη υψηλού κόστους για το πρόβλημα της ‘Τάφρου 66’. Ωστόσο, ο ρόλος των πολιτών είναι πρωτεύων. Όσο προκαλούμε λύματα, τόσο θα υφιστάμεθα τις συνέπειες των πράξεών μας, στη διατροφή μας, στο νερό που πίνουμε, στον αέρα που αναπνέουμε, στην υγεία μας, εμείς και τα παιδιά μας. Αναλυτικές οδηγίες θα εκδοθούν εκ νέου άμεσα από τις υπηρεσίες μας. Είναι στο χέρι μας να απαλλαγούμε από τα κουνούπια».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο