Επίσκεψη του Βέλγου πρέσβη Marc Van Den Reeck στον Δήμο Βέροιας

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης 23 Ιουν. 2011 ο πρέσβης του Βελγίου κ. Marc Van Den Reeck στον Δήμο Βέροιας συνοδευόμενος από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης κ. Γιώργο - Εμμανουήλ Λαζαρίδη. 

Ο Βέλγος πρέσβης συζήτησε με τη Δήμαρχο Βέροιας κα. Χαρούλα Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη την προοπτική πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ των δύο μερών, στα πλαίσια εκδηλώσεων που κάθε χρόνο οργανώνει το Βέλγιο σε επιλεγμένες περιοχές της Ελλάδας, τονίζοντας με έμφαση τη μεγάλη τουριστική προβολή που απολαμβάνουν οι εκδηλώσεις αυτές μέσω στοχευμένων δράσεων της Βελγικής Πρεσβείας. 

Ο κ. Van Den Reeck σημείωσε ότι η επιλογή της Βέροιας για τις εκδηλώσεις του 2012 σχετίζεται τόσο με την πολιτιστική κληρονομιά του διευρυμένου πλέον Δήμου όσο και με τον επετειακό χαρακτήρα του επομένου έτους, δεδομένου ότι τότε θα εορταστούν τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης από τους Τούρκους.

«Είναι μια τιμητική ευκαιρία συνεργασίας», απάντησε η Δήμαρχος, η οποία σχολίασε με ιδιαίτερη έμφαση την τουριστική προοπτική μιας τέτοιας πρωτοβουλίας, δίνοντας το «πράσινο φως» για την έναρξη των διμερών συζητήσεων προκειμένου να εντοπιστεί ο επιθυμητός χώρος των εκδηλώσεων και να προετοιμαστεί εγκαίρως το έδαφος της δράσης αυτής.

«Είμαι βέβαιη για την επιτυχία του εγχειρήματος», συμπλήρωσε η Δήμαρχος Βέροιας, «καθώς γνωρίζουμε την επιτυχία των προηγουμένων εκδηλώσεών σας, όπως για παράδειγμα στο Κάστρο των Ιπποτών στη Ρόδο ενώ ελπίζουμε και επιθυμούμε η συνεργασία αυτή να οδηγήσει σε μια πιο στέρεη και τακτική συνεργασία μεταξύ του Δήμου μας και ομόλογων φορέων της βελγικής τοπικής αυτοδιοίκησης. Στυλοβάτης της προσπάθειας θα είναι σίγουρα η μεγάλη πλειοψηφία των ελλήνων της διασποράς, των ελλήνων που επί δεκαετίες, ζουν, εργάζονται και μεγαλουργούν στη φιλόξενη χώρα σας».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο