Τη Δευτέρα κατά πάσα πιθανότητα κοινοποιείται η αργία στον Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας

Την Δευτέρα αναμένεται ο γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης Θύμιος Σώκος να κοινοποιήσει την απόφαση, με την οποία θα θέτει σε αργία τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη. 

«Παραλάβαμε καθαρογραμμένη την καταδικαστική απόφαση του εφετείου σήμερα το μεσημέρι και αυτή τη στιγμή τη μελετάμε. Κατά πάσα πιθανότητα τη Δευτέρα θα κοινοποιήσουμε την αργία στον κ. Ψωμιάδη, όπως προβλέπει η νομοθεσία» δήλωσε στη Voria.gr, ο γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης.

Στην περίπτωση της προσωρινής αργίας, καθήκοντα περιφερειάρχη θα ασκεί ως αναπληρωτής του, ο αδελφός του Διονύσης Ψωμιάδης. Από την πλευρά του, πάντως ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης αναμένεται μέσα στην προθεσμία που ορίζει ο νόμος να προσφύγει στον Άρειο Πάγο, καταθέτοντας αίτηση αναίρεσης της απόφασης. Σε περίπτωση που γίνει δεκτή η προσφυγή, η υπόθεση θα δικαστεί εκ νέου από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, διαφορετικά καθίσταται αμετάκλητη.

Σε αυτήν την τελευταία περίπτωση, θα συνεδριάσει η ομάδα των περιφερειακών συμβούλων της παράταξης Ψωμιάδη για να εκλέξει τον νέο περιφερειάρχη. Δικαίωμα να θέσουν υποψηφιότητα έχουν όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ψωμιάδης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με τριετή αναστολή, για την υπόθεση της μείωσης προστίμων σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων, από την εποχή που ήταν ακόμη νομάρχης Θεσσαλονίκης.

Πηγή: voria.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο