Ο ευρωβουλευτής Θεόδωρος Σκυλακάκης στην Δήμαρχο Βέροιας

Τη Δήμαρχο Βέροιας κ. Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη στο Δημαρχείο επισκέφτηκε την Παρασκευή 3 Ιουνίου ο Ευρωβουλευτής της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης. Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας κ. Νικόλαος Μαυροκεφαλίδης, και η επιστημονική Συνεργάτιδα της Δημάρχου κ. Κλεοπάτρα Θεολογίδου. 

Η Δήμαρχος ενημέρωσε τον Ευρωβουλευτή για τα θέματα που απασχολούν το νέο Δήμο Βέροιας, ενώ η συζήτηση  επικεντρώθηκε σε τέσσερα κυρίως θέματα.

1.    Στα γραφειοκρατικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας, (όπως και άλλοι Δήμοι της Ελλάδος) όταν επιχειρεί να αξιοποιήσει κάποιο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα, και στους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να βοηθήσει ώστε να γίνουν απλούστερες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες.
2.    Στο θέμα της Τουριστικής προβολής της περιοχής μας στην Ευρώπη αλλά και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.  Προς την κατεύθυνση αυτή αποφασίστηκε από κοινού, να εξετασθεί και να δρομολογηθεί, η δυνατότητα πραγματοποίησης εκδήλωσης προβολής του Δήμου στους χώρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η εκδήλωση αυτή φαίνεται να μπορεί να ενταχθεί στο πλαίσιο ενός «έφορου κλίματος» που δημιουργείται, με στόχο τον διαπολιτισμικό τουρισμό μεταξύ των λαών της Ευρώπης.
3.    Στα θέματα των απορριμμάτων, της ανακύκλωσης και της συνολικότερης διαχείρισης τους από το Δήμο μας. Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα θέματα αυτά και ενημέρωσε για τα σχετικά Ευρωπαϊκά προγράμματα. Κατά τη συζήτηση μετέφερε το κλίμα των άλλων χωρών της Ευρώπης λέγοντας χαρακτηριστικά, «Η Ευρώπη πιστεύει ότι τα σκουπίδια έχουν αξία», «Αποτελεί Στρατηγική θέση της Ευρώπης, η ανακύκλωση των υλικών και αυτό θα πρέπει να περάσει στη νοοτροπία μας, θα πρέπει να εργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση σπίτι-σπίτι». «Στην Ευρώπη οι πολίτες ανακυκλώνουν με τρείς χωριστές σακούλες, μία για τα πλαστικά γυαλί και τα μέταλλα, μία για το χαρτί και μία για τα οργανικά υλικά. Η Δήμαρχος κατά την ενημέρωσή της εξήγησε στον εκπρόσωπό μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι η πόλη ανακυκλώνει υλικά όχι στο βαθμό που επιθυμεί, αλλά καταβάλει σημαντική προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ ταυτόχρονα έχει δημοπρατήσει τη μεταφορά των απορριμμάτων της προς το ΧΥΤΑ Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη.
4.    Τέλος συζητήθηκε το θέμα που προέκυψε τελευταία σχετικά με το ενδεχόμενο της μεταφοράς του Τμήματος Χωροταξίας και Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ από τη Βέροια στη Θεσσαλονίκη και τις ενέργειες που κάνει ο Δήμος μας όχι μόνο για να τη ματαιώσει, αλλά και να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την Πανεπιστημιακή παρουσία στην πόλη μας.  

Οι συζητήσεις έγιναν σε ένα ιδιαίτερα αμοιβαία καλό κλίμα, ενώ τον Ευρωβουλευτή συνόδευαν μέλη της Δημοκρατικής Συμμαχίας του Νομού Ημαθίας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο