Αγιασμός στην Παλαιά Μητρόπολη για την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης

Την Τρίτη 27 Ιουνίου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε μέσα στην «παλαιά Μητρόπολη» της Βέροιας αγιασμός με την ευκαιρία έναρξης των εργασιών αποκατάστασης του ναού. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 3.500.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Πρόκειται για μοναδικό στα Βαλκάνια μνημείο του 11ου αιώνα (τρίκλιτος  βασιλική) με εξαιρετικές τοιχογραφίες διαφόρων εποχών.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, ο οποίος μετέφερε και τις ευχές του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου για την επιτυχή και γρήγορη ολοκλήρωση των εργασιών. Παρέστησαν και όλοι οι εκπρόσωποι των πρεσβυγενών και νεοτέρων Πατριαρχείων και Εκκλησιών που μετέχουν στον εορτασμό της μνήμης του αποστόλου Παύλου.

Μετά τον αγιασμό ο Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων εξέφρασε την ικανοποίησή του που ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες 17 ετών  από όλους τους φορείς της πόλης, επιτέλους ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης της παλαιάς Μητρόπολης, ενος μνημείου του 11ου αιώνα μοναδικού στην περιοχή των Βαλκανίων. Δεν παρέλειψε ο σεβασμιώτατος να εκφράσει τις ευχαριστίες του στον Διευθυντή της 11ης ΕΒΑ κ. Αντώνη Πέτκο για την ολοκλήρωση και ωρίμανση των μελετών, αλλά και για το επίπονο έργο της υλοποίησης τους.

Κατόπιν ο κ. Πέτκος μίλησε στους ξένους αρχιερείς για την ιστορία και τη σπουδαιότητα του παλαιού μητροπολιτικού ναού της Βέροιας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο