"Όχι" από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, "ναι" από την Έλσα Παπαδημητρίου

"Όχι" από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή (βουλευτής ΠΑΣΟΚ μέχρι τότε και ανεξάρτητος πλέον μετά την διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα), "ναι" από την Έλσα Παπαδημητρίου (πρώην ΝΔ, ανεξαρτητοποιήθηκε σήμερα) στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, κατά τη διάρκεια της ψήφισης που έγινε το μεσημέρι στη Βουλή.
"Ναι" από τους τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και "όχι" από τον Μιχάλη Χαλκίδη.

Η Χρύσα Αράπογλου, ξεπέρασε τις ενστάσεις της και ψήφισε "ναι", ενώ προσπάθησε να χρυσώσει το χάπι, παίρνοντας τον λόγο εκτός διαδικασίας και ισχυριζόμενος πως πείσθηκε από τον πρωθυπουργό,  ο Αλέκος Αθανασιάδης από την Κοζάνη και ψήφισε και αυτός "ναι, να υπέρ του προτεινόμενου νομοσχεδίου δηλαδή.

Στο σύνολο, 155 βουλευτές ψήφισαν το μεσοπρόθεσμο....

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Χρ.Παπαθ.30/6/11, 2:20 μ.μ.

    Το όχι του κου Κουρουμπλή θα το σχολιάσω ευμενώς και θα τον συγχαρώ ,όσο για το ΝΙΑ της Κας Έλσας έχω να πώ ντροπή ,γιατί δεν εκφράζει το γενικό συναίσθημα του κόσμου.Θ'αλω να απευθύνω μία ανοικτή επιστολή προς τον Κο Προθυπουργό και τον κο Υπαυργό των οικονομικών .Κύριοι, γιατί δεν τολμάτε να βάλετε χέρι στα υψηλά εισοδήματα δηλ. αυτά που βγάζουν μάτια .Κάνατε απογραφεί των δημ. Υπαλλήλων και γνωρίζεται πόσοι είναι και ΄τι μισθούς πέρνουν. Γιατί δεν τολ΄μα΄τε να περιορίσετε αυτούς τους μισθούς δραστικά για μιά πενταετία αλλά βάζετε φόρους και κόβετε επιδόματα από τους ισχνά αμοιβόμενους και τους χαμηλοσυνταξιούχους.Τι θα λέγατε π.χ εάν λέγατε οτι από αύριο κανείς στο δημόσιο και στις ΔΕΚΟ δεν θα έχει μισθό πάνω από 4.000 ΕΥΡΩ με μόνη εξαίρεση του προέδρου της Δημοκρατίας που μπορεί να είναι 5.000 ΕΥΡΩ. Αναφέρομαι πάντα σε μικτές αποδοχές . ΄Οπως και κανείς συνταξιούχος ΔΕΝ μπορεί να παίρνει μεγαλύτερη σύνταξη από 2.000 ΕΥΡΩ για την εν λόγω πενταετία. Έχω την αίσθηση ότι μόνο αυτές οι περικοπές θα αρκούσαν να για να πάμε στην επόμενη χρονιά με ισοσκελισμένο πουπολογισμό ίσως και πλεονασματικό από ένα πρόχειρο λογαριασμό μόνο από τις βουλευτικές αποζημιώσεις θα εξοικονομηθούν περίπου 1,5 δις χωρίς να υπολογίζω και τους μετακλητούς υπαλλήλους που έχει κάθε βουλευτής και θα πρέπει να τους αποποιηθεί για αυτήν την πενταετία τότε το κέρδος θα είναι 2,5 δις .Το πρώτο τρίμηνο του 2011 ο μέσος μισθός στη ΔΕΗ σύμφωνα νε τα δικά της στοιχεία είναι 5.300 ΕΥΡΩ δηλ. μπορούν να εξοικονομηθούν 1.300 ΕΥΡΩ μηνιαίως επι 12 επι τον αριθμό των απασχολουμένων ,βγάλτε εσείς το συμπέρασμα .Αυτά πρέπει να ισχύσουνσε όλους τους τομείς ,Βουλευτές Δικαστικοί Τελωνειακοί και ένα πλήθος 'αλλων υπαλλήλων που εισπράτουν πάνω από 4.000 Ευρω .Ανέφερα και τους συνταξιούχους που και από εκεί θα προκύψει ένα σημαντικό όφελος ,εξ άλλυ γιατί θα πρέπει να παίρνουν 5.000 ,6.000 ,7,000,8.000 σύνταξη ,έτσι και αλλιώς μόνο τσάι χρειάζονται και γιαούρτι . Θα παρακαλέσω το μπόκ σας εάν μπορεί ας στείλει αυτή την επιστολή στους αποδέκτες και ας την δημοσιεύσει στο τύπο ,Νομίζω ότι εάν άρχιζε έτσι ο Κος Πρωθυπουργός θα είχε με το μέρους του όλο τον ΛΑΟ .ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο