Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται η ορκωμοσία του Άγγελου Τόλκα

Ακόμη ένα μέλος αναμένεται να προστεθεί στο κυβερνητικό σχήμα από την επόμενη εβδομάδα. Πρόκειται για το βουλευτή Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ κ. Άγγελο Τόλκα, ο οποίος προορίζεται να καταλάβει θέση υφυπουργού Επικρατείας υπό τον υπουργό κ. Ηλία Μόσιαλο.

Ο ηλικίας  33 ετών κ. Τόλκας θα επιφορτιστεί με το έργο της συνδρομής του κ. Μόσιαλου, ο οποίος εκτός από υπουργός Επικρατείας βρίσκεται και στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Σύμφωνα με τις προτεραιότητες που έχουν οριστεί από τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου κατά υπουργείο, ο κ. Μόσιαλος θα πρέπει μέχρι το τέλος Αυγούστου να έχει παρουσιάσει το πλάνο αναδιοργάνωσης της ΕΡΤ και παράλληλα να έχει εκπονήσει το σχέδιο για ένα νέο νομικό πλαίσιο που θα διέπει τη λειτουργία των μέσων ενημέρωσης.

Παρά το γεγονός ότι ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο ποιες ακριβώς θα είναι οι αρμοδιότητες που θα έχει ο κ. Τόλκας, εκτιμάται ως πιθανό να ενεργοποιηθεί στο στίβο της καθημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ως αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου.  

Ο κ. Τόλκας αναμένεται να καταστεί το 44ο μέλος της κυβέρνησης που ξεκίνησε ως ολιγομελής, σιγά – σιγά όμως όλο και διευρύνεται. Εξελέγη βουλευτής Ημαθίας στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009. Ο κ. Τόλκας σπούδασε στη Νομική Σχολή της Θεσσαλονίκης, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές Δικαίου των Επιχειρήσεων και Εργασιακού Δικαίου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης και μιλά την αγγλική και τη γαλλική γλώσσα.

Η ορκωμοσία του κ. Τόλκα ως υφυπουργού Επικρατείας αναμένεται να πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα 1η Αυγούστου.

Το ενδιαφέρον είναι ότι πέρα από τη θεωρούμενη ως βέβαιη υφυπουργοποίηση του νεαρού βουλευτή Ημαθίας, ανεπιβεβαίωτες φήμες αναφέρουν ότι δεν θα πρέπει να θεωρείται απίθανο το ενδεχόμενο να ορκιστούν κι άλλα νέα μέλη στην κυβέρνηση.  

Πηγή: protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο