Νέο κρούσμα επίθεσης σκυλιών σε ηλικιωμένη γυναίκα χθες στην πλατεία Καρατάσου της Βέροιας

Ένα ακόμη περιστατικό επίθεσης σκύλων σε άνθρωπο, συγκεκριμένα σε ηλικιωμένη κυρία, σημειώθηκε χθες το πρωί στην πλατεία Καρατάσσου, απέναντι από τους Αγίους Αναργύρους Βέροιας. Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, η ηλικιωμένη κυρία περίπου στις 8.30 το πρωί μετέβαινε στο Ναό, για να παρακολουθήσει την Θεία Λειτουργία που τελούνταν εκεί, με αφορμή την εορτή της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντους.
Κατά την στιγμή που διερχόταν από το σημείο, ομάδα σκύλων της επιτέθηκε, με αποτέλεσμα να πέσει κάτω και να πάθει εξάρθρωση στον ώμο της και κάταγμα στον καρπό, καθώς και μικρομώλωπες σε άλλα σημεία του σώματός της.

Στο σημείο κατέφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε την ηλικιωμένη στο νοσοκομείο Βέροιας, καθώς και περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος για να καταγράψει το περιστατικό.

«Δεν μπορεί ο κόσμος να πάει στην εκκλησία και να διέλθουν οι περαστικοί»

Σε επικοινωνία μας με τον προϊστάμενο της ενορίας των Αγίων Αναργύρων Βέροιας, Αρχιμ. Γεώργιο Χρυσοστόμου, πληροφορηθήκαμε ότι έχουν ήδη κατατεθεί δύο έγγραφες αναφορές για παλαιότερα περιστατικά προς τον Δήμο Βέροιας, όπου ζητούνταν παρέμβαση, ενώ έχουν γίνει και πολλές προφορικές παραστάσεις, τόσο από την ενορία, όσο και από ενορίτες, αλλά και περαστικούς από το σημείο.
Ο π. Γεώργιος μάλιστα μας ενημέρωσε πως επικοινώνησε προσωπικά, τόσο με την Δήμαρχο Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, όσο και με την υπεύθυνη του κυνοκομείου Βέτα Αρχοντάκη, στις οποίες εξέφρασε τα έντονα παράπονα που κατά καιρούς του διαβιβάζουν ενορίτες και περαστικοί.
«Δεν μπορεί ο κόσμος να τρέμει κατά την προσέλευσή του στην εκκλησία ή κατά την βόλτα του, εξαιτίας κάποιων σκύλων, που εν πάση περιπτώσει είναι καταγεγραμμένα, όπως πληροφορήθηκα, από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ούτε το πάρκο απέναντι από τους Αγίους Αναργύρους να παρουσιάζει αυτή την εικόνα, με ομάδες σκύλων, χαρτόνια, σκυλοτροφές και σκουπίδια», είπε ο π. Γεώργιος, κάνοντας παράλληλα, για ακόμη μία φορά, έκκληση προς κάθε κατεύθυνση για την επίλυση του ζητήματος.
Παράλληλα, εξέφρασε ευχές για ταχεία ανάρρωση στην ενορίτισσα που μετέβαινε στο Ναό και, αντί αυτού, κατέληξε νοσηλευόμενη στο νοσοκομείο.

Τι λέει η αρμόδια αντιδήμαρχος του Κυνοκομείου

Επικοινωνήσαμε και με την αντιδήμαρχο Βέροιας Βέτα Αρχοντάκη, υπεύθυνη του κυνοκομείου Βέροιας, για να μας πει την θέση της για το θέμα. Όπως μας δήλωσε ξεκάθαρα, έχει δώσει εντολή πολλές φορές να πάνε στο σημείο οι υπάλληλοι του κυνοκομείου και να μαζέψουν τα σκυλιά που δημιουργούν πρόβλημα, ωστόσο δεν τα βρίσκουν, καθώς ένας πολίτης τα έχει στο μπαλκόνι του τις περισσότερες ώρες και τα βγάζει νωρίς το πρωί.
Μάλιστα, το ένα από αυτά τα σκυλιά πρόσφατα μεταφέρθηκε στο κυνοκομείο, με την συνδρομή μάλιστα της δημοτικής αστυνομίας και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., καθώς υπήρχαν αντιδράσεις από τον φερόμενο ως ιδιοκτήτη τους, ωστόσο λίγες μέρες μετά το υιοθέτησε το ίδιο άτομο και το ξαναπήρε.
Προς επίλυση του προβλήματος, η κα Αρχοντάκη έχει δώσει εντολή για σήμερα στις 6.30 τα χαράματα να μεταβούν οι υπάλληλοι του κυνοκομείου και να μαζέψουν τα επικίνδυνα σκυλιά, αιφνιδιαστικά. Παράλληλα, θα δώσει εντολή σε κτηνίατρο να εξετάσει το σκυλί και αν χρειαστεί, να απαγορευτεί η υιοθεσία του.

Πάλι χωρίς κτηνίατρο το κυνοκομείο

Πέρα από το συγκεκριμένο περιστατικό, το πρόβλημα με τα αδέσποτα ή χωρίς φύλαξη σκυλιά είναι ιδιαίτερα έντονο στην Βέροια, όπως πολλές φορές έχουμε γράψει. Πολλές περιοχές «ταλανίζονται» από αγέλες αδέσποτων, από την στιγμή που το κυνοκομείο της Βέροιας είναι υπερπλήρες.
Σαν να μην έφτανε αυτό, η δίμηνη σύμβαση κτηνιάτρου έληξε στις 22 Ιουλίου και το κυνοκομείο έμεινε και πάλι χωρίς την δυνατότητα στειρώσεων… Όπως μας ανέφερε μάλιστα η κα Αρχοντάκη, δέχτηκε πρόσφατα καταγγελίες ότι σε αρκετές περιοχές της Βέροιας τις τελευταίες μέρες γεννήθηκαν πάνω από 20 αδέσποτα.

Φέρνουν με αγροτικά αδέσποτα και τα αφήνουν στη Βέροια

Οι ασχολούμενοι με το θέμα γνωρίζουν πως το κυνοκομείο της Βέροιας δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες της πόλης της Βέροιας και, φυσικά, ολόκληρου του διευρυμένου Δήμου. Πόσο μάλλον όλης της ευρύτερης περιοχής, εντός και εκτός Ημαθίας.
Και όμως, υπάρχουν πολλές καταγγελίες ότι κάποιοι φέρνουν με αγροτικά αδέσποτα ζώα στην περιοχή της Περιφερειακής Οδού της Βέροιας και τα «αμολούν», θεωρώντας, πιθανόν, πως από την στιγμή που έχουμε κυνοκομείο στη Βέροια μπορούμε να δεχόμαστε ανεξελέγκτα σκυλιά.

Ποιος θα δώσει λύση;

Πρόκειται για κωμικοτραγικές καταστάσεις, που ζητούνε λύση… Και όμως, ελάχιστοι, αν όχι κανένας, αιρετοί δέχονται να αναλάβουν το πολιτικό κόστος, καθώς, όπως έχει αποδείξει η ιστορία, ο κάθε υπεύθυνος του κυνοκομείου βρίσκεται εν μέσω δύο πυρών: Των πολιτών που δυσανασχετούν από τη μία και των φιλοζωικών σωματείων που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των ζώων.
Κάθε πλευρά έχει τα δίκια της, ωστόσο το κοινά αποδεκτό είναι πως η εικόνα με τα δεκάδες αδέσποτα δεν τιμάει κανέναν.
Και, σίγουρα, λύση δεν πρόκειται να δοθεί αν διαιωνίζονται αρρωστημένες νοοτροπίες που θεωρούν πως «η Βέροια αφού έχει κυνοκομείο, υποχρεούται να μαζέψει όλα τα σκυλιά της Κεντροδυτικής Μακεδονίας». Ούτε βέβαια λύση είναι το «άρον απ’ εμού το ποτήριον τούτο» από την πλευρά των ιθυνόντων και η μοιρολατρική στάση απέναντι στο θέμα.

Δημοσίευση σχολίου

20 Σχόλια

  1. Ανώνυμος29/7/11, 12:14 μ.μ.

    ΔΩΣΤΕ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΣΤΟ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΡΟΣ..ΣΤΙΣ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ,ΤΟ ΠΡΩΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΑΦΗΣΕ,ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΓΝΩΣΤΑ Ι.Χ. Η ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΙΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχῶς, ἡ νῦν ἰσχύουσα νομοθεσία ἀπαγορεύει τὴν εὐθανασία τῶν ἀδεσπότων - μακάρι ν' ἄλλαζε αὐτό. Ὡς τότε ἂς μὴ ἀποροῦν μερικοὶ γιατί ὡρισμένοι καταφεύγουν στὴν παράνομες «φόλες».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είστε με τα καλά σας και οι 2 από πανω? Επειδή γάβγισαν μερικά σκυλιά κι έπεσε η γριά και χτύπησε, κάνουμε ολόκληρο θέμα τα ''αδέσποτα της Βέροιας'' με ''αυτόπτες μάρτυρες'' εκκλήσεις αντιδημάρχων και βαρύγδουπες λέξεις (βλ ''κρουσμα'' στον τίτλο)? Είναι αυτό τώρα επίθεση?
    Επίσης, κύριε Δημήτρη με το πολυτονικό σύστημα, αφού σας φαίνεται τόσο λογική λύση η φόλα, ας επαναφέρουμε και τη θανατική ποινή στις φυλακές. Είναι ακριβώς το ίδιο εκτός κι αν είστε σίγουρος πως η ανθρώπινη ζωή μετράει περισσότερο. Και τελικά πείτε μου, πόσοι άνθρωποι έχουν τραυματιστεί απο αδέσποτα, και πόσα αδέσποτα έχουν σκοτωθεί απο αυτοκίνητα?
    Θα πρεπε να ντρέπεστε, είστε απαράδεκτοι κι εσείς κύριε Δημήτρη και το αρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ίσως θα έπρεπε από το πέσιμο να χτυπούσε πιο σοβαρά η ηλικιωμένη, για να το κάνουμε θέμα... Αλλά τότε θα ήταν αργά.

    Δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό κ. Δανάη και φανταζόμαστε το ξέρετε καλά.

    Ωστόσο, να σημειώσουμε ότι διαφωνούμε με την άποψη του κ. Χατζηνικολάου, όπως και με την λογική της μαζικής εξόντωσης σκύλων.

    Τα περιστατικά είναι καταγεγραμμένα. Χθες η ηλικιωμένη, τις προάλλες ένα παιδάκι που το δάγκωσαν.

    Αλλά, ακόμα και να μην υπήρχε κανένα περιστατικό, η εικόνα αυτή με τα αδέσποτα (βλέπε χθες στην οδό Μητροπόλεως) κάθε άλλο παρά μας τιμάει.

    Μόνη σας το λέτε, πως και τα αδέσποτα πέφτουν θύματα. Πολλοί από όσους οδηγούμε, λίγο - πολύ, κινδυνέψαμε να σκοτωθούμε ή να σκοτώσουμε ζώα ή ανθρώπους από τα αδέσποτα.

    Είτε φιλοζωικά, είτε αλλιώς το δει κανείς, η εικόνα ήταν, είναι και, όπως φαίνεται, θα είναι απαράδεκτη.

    Όσο για την "ντροπή" που λέτε, μάλλον θα πρέπει να σας επιστρέψουμε τους χαρακτηρισμούς, άλλωστε, το "Δανάη" σκέτο, υποδηλώνει πως - μάλλον - ντρέπεστε να μιλήσετε με την πραγματική σας ταυτότητα, όπως ο κ. Χατζηνικολάου.

    Υ.Γ.: ΠΡΟΦΑΝΩΣ και η ανθρώπινη ζωή μετράει περισσότερο από οποιουδήποτε άλλου ζώου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δανάη Κοκόγια12/8/11, 11:14 π.μ.

    Κατ'αρχήν, λυπάμαι για την γριά που χτύπησε και περαστικά της, αλλά δεν φταίει ένα σκυλί αν σκόνταψε ή αν παραπάτησε. Ούτε οταν τρέχουμε με τ' αυτοκίνητο φταίει το σκυλί που πετάχτηκε μπροστά μας. Νομίζω καταλαβαίνετε τι θέλω να πω.
    Όσο για την εικόνα μας, έχω βαρεθεί να τ' ακούω. Ακόμη κι όταν η πλατεία συντάγματος καιγόταν κι ο κόσμος εμπαινε νοσοκομείο απ' τα δακρυγόνα, τα κανάλια μιλούσαν για ''κακή εικόνα'' της χώρας μας στα διεθνή μέσα. Λες και τα σκυλιά μας χαλάνε την εικόνα, οι άνθρωποι είναι καλοί καγαθοί. Είναι τελείως ανούσιο το κόλλημα με την εικόνα. Καταλαβαίνω το να θέλει κανείς να είναι όμορφη η πόλη του αλλά η ουσία δεν είναι εκέι.
    Το ''προφανώς'' στην τελευταία σας πρόταση είναι σχεδόν αστείο. Για την φύση, η ''απώλεια'' είναι η ίδια είτε σκοτωθεί ένας άνθρωπος είτε ένα ζώο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πραγματικά δεν καταλαβαίνουμε το "ύφος" που έχετε στους σχολιασμούς σας. Εν πάση περιπτώσει, σαφώς και σεβόμαστε τις απόψεις σας, αλλά δεν θα συμφωνήσουμε σε καμία περίπτωση για την... φύση.

    Αν πεταχτεί ένα σκυλί στον δρόμο και έχει ο οδηγός 2 επιλογές, ή να το πατήσει ή να στρίψει και να πατήσει ένα παιδάκι, τι επιλέξει;

    Είπαμε, φιλόζωοι ναι, αλλά και φιλάνθρωποι επίσης.

    Η ηλικιωμένη δεν παραπάτησε απλά, είδε 4-5 σκυλιά να της γαβγίζουν και να διάκεινται απειλητικά απέναντί της και στην προσπάθειά της - τρομαγμένη - να απομακρυνθεί, έπεσε. Ευχόμαστε όταν φτάσετε στα χρόνια της να μην γίνει κάτι αντίστοιχο σε εσάς.

    Υπάρχει όμως και καταγεγραμμένο περιστατικό (από αστυνομία και νοσοκομείο) για παιδάκι που δεν έπεσε, αλλά δαγκώθηκε από σκύλο... Αυτό δεν είδαμε να το σχολιάζετε.

    Τώρα, τα περί αστειότητας, ντροπής κλπ, ας τα αφήσουμε, γιατί χάνεται η ουσία των όσων συζητάμε. (Αν και ορισμένα από όσα λέγονται είναι όντως για γέλια).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δανάη Κοκόγια12/8/11, 12:13 μ.μ.

    Αφού λοιπόν βρίσκετε αστεία όλα αυτά που λέω, γιατί μπήκατε στον κόπο να απαντήσετε σ' εμένα (που άλλωστε, όπως λέτε δεν λέω και τίποτα σοβαρό) κι όχι στον κύριο Δημήτρη που με τόση ευκολία βρίσκει λογικές τις φόλες? Αν δεν αντιδρούσα εγώ, αμφιβάλλω αν θα αναφέρατε το οτιδήποτε.
    Κι επίσης, δεν καταλαβα. Επειδή διαφωνώ, έχω 'ύφος'? Αν θέλετε να μιλήσουμε για 'υφος' έχω πολλά παραδείγματα να δώσω απο τις απαντήσεις σας τα οποία με κάνουν λίγο να σκέφτομαι μήπως δεν είμαι όντως η μικρότερη εδώ μέσα. Το οτι μου μιλάτε στον πληθυντικό, δε σημαίνει πως ''σεβεστε τις απόψεις μου'' όπως τόσο εύκολα γράφετε. Είμαι πολύ νέα για να πιστεύω σε τέτοιες ψευτοευγένειες.
    Επίσης, οδηγός που θα έχει μόνο δύο επιλογές, ή να πατήσει ένα σκυλί ή να πατήσει ένα παιδάκι (μ’ αρέσει το πόσο σκόπιμα χρησιμοποιήσατε τη λέξη ‘’παιδακι’’), είναι ο οδηγός που δεν έχει την επιλογή του φρένου. Όταν τρέχει τόσο ωστε να μην μπορεί να φρενάρει, δεν γίνεται ξαφνικά ηθικός επειδή δεν πάτησε το παιδάκι. Τι προσπαθείτε να μου πείτε, πως ο λόγος για τον οποίο σκοτώνονται τόσα σκυλιά στους δρόμους είναι η ηθικότητα των οδηγών?!
    Δεν είμαι μισάνθρωπος, αλλά δεν είμαι και ανθρωποκεντρική. Όταν ένα σορό κόσμος πετάει φόλες στα σκυλιά (κι όχι επειδή χαλάνε την εικόνα της πόλης του και τον έπιασε η περηφάνια αλλά γιατί πχ τα ''εκαναν'' στο πατάκι της οικοδομής του), όταν βλέπουμε επανειλημμένα περιστατικά ατόμων που χτυπάνε τα ζώα κι ένα σορό άλλους που υιοθετούν κατοικίδια χωρίς να μπορούν να τα φροντίσουν και τελικά καταλήγουν στο δημαρχείο και την εληά, δεν μπορεί να παθαίνουμε σοκ όταν το σκυλί δαγκώσει η γαβγίσει. Όλα τα παραπάνω έγιναν ποτέ θέμα? Όχι βέβαια. Το ότι καθημερινά ο δρόμος μέχρι την Καβάσιλα είναι νεκροταφείο ζώων έγινε ποτέ θέμα (απο σκυλιά και γάτες μέχρι αλεπούδες) ? Όχι βέβαια. Γιατί να γίνει άλλωστε? Κατα τα άλλα είστε κατά την μαζικής εξόντωσης σκύλων, εκτός κι αν γίνεται 'κατα λάθος' και μπορούμε να πούμε ‘’δεν έφταιγα εγώ’’.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δανάη Κοκόγια12/8/11, 12:17 μ.μ.

    Επίσης, μάλλον σας διαφεύγει πως η πλειοψηφία των σκύλων στις ''συμμορίες'' που ανελέητα ‘’επιτίθενται’’ στους συμπολίτες μας, είναι κουτσά. Σας λέει αυτό τίποτα για την ανωτερότητα του είδους μας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όταν αναφερόμαστε στο "ύφος" εννοούμε το επιθετικό ύφος που έχετε από την πρώτη στιγμή, με τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιήσατε.

    Δεν θεωρούμε αστεία τα όσα λέτε, αλλά - όπως σημειώσαμε - "μερικά από όσα λέγονται είναι για γέλια", όπως η εξίσωση της ανθρώπινης ζωής με του σκύλου.

    Για το παράδειγμα του οδηγού, δεν είναι όλες οι περιπτώσεις οδηγών που τρέχουν, όσοι οδηγούν, το ξέρουν.

    Το ότι είναι νεκροταφείο ζώων ο δρόμος, είναι γεγονός. Όπως "νεκροταφείο ανθρώπων" είναι και οι περισσότεροι δρόμοι.

    Καλή σας μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το ότι είναι κουτσά, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να δαγκώσουν. Σε αναρτήσεις μας, κατά καιρούς, καταδικάσαμε φαινόμενα βίας κατά των ζώων. Έτερον εκάτερον.

    Αλλά, όταν έχουμε το κρούσμα επίθεσης σκύλου σε παιδί, όχι απλά γαβγίζοντας, αλλά δαγκώνοντάς το, όλα τα άλλα είναι εκ του περισσού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν είπα πως δεν μπορούν να δαγκώσουν, αναφερόμουν στο τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την μεταχείριση που δέχονται αυτα τα σκυλιά.
    Καλή σας μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος12/8/11, 6:28 μ.μ.

    Η ΚΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ ,ΑΣ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΓΙΑΤΙ ΑΡΚΕΤΑ!!! ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΕΧΩ ΟΣΑ ΣΚΥΛΙΑ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΑΘΡΕΨΩ,ΑΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ,Η ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΛΟΥΡΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ Ο ΚΑΤΟΧΟΣ ΤΟΥ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ,ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΛΟΓΙΚΕΥΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΥΦΟΣ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ..Ε.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Προς τιμήν της χρησιμοποιήσε ονοματεπώνυμο, δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να κατηγορηθεί, ίσα - ίσα.

    Για τα άλλα που αναφέρεται, μόνο μία επισήμανση: Μακάρι να μπορούσε να βγει μια εντολή, ένας νόμος, και να απαγορευόταν έτσι απλά. Δυστυχώς, αυτά δεν μπορούν, αλλά μπορούν αυτοί που τα παρατάνε... Δυστυχώς όμως, οι νόμοι δεν πιάνουν ούτε για ανθρώπους, ούτε για ζώα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος13/8/11, 7:35 μ.μ.

    Ξεκολληστε λιγο απο τις οθονες που εχετε ενσωματωσει σαν φακους επαφης στα ματακια σας και βγειτε να δειτε λιγακι χωρις προκαταβολικο φοβο αυτα τα σκυλια τα οποια θελετε τοσο ευκολα να αφαιρεσετε την ελευθερια τους για ζωη. Κοιταξτε τα μια φορα καλα, δωστε τους κανα ξεροκομματο και μονο μετα αφου κανετε κατι τετοιο εχετε το δικαιωμα εκφρασετε την οποιαδηποτε γνωμη.

    Ολα κι ολα ειναι καμμια 15αρια που τριγυρνανε στη πολη και γνωριζω καλα πως η πλειοψηφια του κοσμου τα συμπαθει και πολυ μαλιστα, ειναι πλεον ενα κομματι της ζωης και της πολης μας για πολλους πολιτες οι οποιοι δεν μπαινουν καν εδω μεσα γιατι αν εμπαιναν το κραξιμο θα πηγαινε συννεφο.

    Σιγουρα δαγκωσαν ενα παιδακι. και εριξαν μια γρια οπως λετε. Υπο ποιες συνθηκες? Ποια σκυλια συγκεκριμενα? Το εψαξε κανεις?
    Δεν μπορουμε να παρουμε δραστικα μετρα για ολα τα αδεσποτα χωρις να ξερουμε τι ακριβως εγινε. Και που ξερω γω αν το παιδακι δεν πεταξε καμμια πετρα ή η γρια δεν προκαλεσε με το μπαστουνακι της επειδη την πλησιασαν λιγο παραπανω και πανικοβληθηκε.

    Ολα τα παραπανω που λεω μπορει να φαινονται κουλα σε μερικους αλλα μιλαμε για αδεσποτα τα οποια σχεδον ολη η βεροια γνωριζει, συμπαθει και μαλιστα τα εχει βγαλει και ονοματα. Ειναι περισσοτερο γνωστα και φιλικα με ολους απο μενα, εσενα και οποιονδηποτε αλλον που λυνει το προβλημα με μια χιτλερικη αποφαση.

    Μην εκδικαζετε, εξεταστε.

    Αν θελουμε να λεγομαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ ετσι πρεπει να γινει.

    Καλήσπερα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μάλλον ζούμε σε άλλες πόλεις... Όπου σταθούμε και βρεθούμε, τα βασικά προβλήματα που συζητούν ή μας θέτουν οι πολίτες είναι τα σκουπίδια και τα αδέσποτα.

    Βέβαια, προφανώς και δεν δημιουργούν όλα τα αδέσποτα πρόβλημα.

    Σχετικά με τις χιτλερικές αποφάσεις - αντιλήψεις που αναφέρετε, ας απαντήσουν αυτοί που τις έχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος13/8/11, 8:48 μ.μ.

    Οχι, στην ιδια πολη ζουμε αλλα σε διαφορετικους κοσμους. Στο κοσμο που ζω εγω και πολλοι αλλοι ισως να επικεντρωνομαστε στα υπολοιπα 500 σοβαρα προβληματα που εχουμε σαν κοινωνια παρα στα αδεσποτα.

    Βρηκαμε τωρα μερικα αδεσποτα αβοηθητα ζωα να βγαλουμε ολη τη καλοκρυμμενη κομπλα μας. Αυριο τι θα βρουμε? Ετσι θα πηγαινει το πραμα?

    Και αν δαγκωσαν μια και δυο φορες, εκατομμυρια αλλες φορες χαρισαν ενα βλεμμα ταπεινοφροσυνης και αγαπης που εχουν απεναντι στο ειδος μας.
    Γιατι αραγε? απλα αναρωτιεμαι το γιατι.

    Για τα σκουπιδια δινω απολυτο δικιο αλλα νομιζω πως δεν ειναι σωστο να ξεφευγουμε απο το θεμα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δίκιο έχετε, όντως ζούμε σε διαφορετικούς κόσμους. Πάντως, μερικά από τα 500 προβλήματα που λέτε, τα έχουμε θίξει σε άλλες δημοσιεύσεις.

    Δεν είναι η μία ανάρτηση ικανή να θίξει όλα τα θέματα που απασχολούν την πόλη (ή την διάσταση που ζούμε εμείς και οι υπόλοιποι από τους "άλλους" σας, στην Βέροια).

    Από το θέμα έχει ξεφύγει η συζήτηση από την αρχή, αφού πέρασε από τους σχολιασμούς σε προσωπικό επίπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. έχετε τελικά πολύ πλάκα όλοι σας να συζητάτε για τα αδέσποτα σκυλιά και για τα φιλοζωικά σας αισθήματα.Εάν πράγματι είσασταν όλοι φιλόζωοι τότε θα καταδικάζατε όλους όσους για το δήθεν φιλοζωικό τους αίσθημα έχουν τα σκυλιά και όποια άλλα ζώα κλεισμένα στα σαλόνια τους και με αυτόν τον τρόπο τα βασανίζουν και δεν το καταλαβαίνουν ,νομιζουν ότι επειδη τα δίνουν λίγο φαγητό αυτά είναι ικανοποιημένα ,μα δεν σκεφτονται ότι η φύση του ζώου είναι να ζεί ελεύθερα ακριβώς όπως τα αδέσποτα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Έχετε απόλυτο δίκιο για την φύση των ζώων, προφανώς και δεν είναι η θέση τους στα σαλόνια, πολύ σωστή παρατήρηση.

    Στους δρόμους, ανεξέλεγκτα, μια χαρά αισθάνονται, αλλά δυστυχώς κάποια από αυτά (είπαμε, η φύση τους) ίσως κάποιες φορές γίνουν επικίνδυνα.
    Για αυτό και υποστηρίζουμε την άποψη ότι το καλύτερο θα ήταν να μην αφήνουν να σχηματίζουν τα σκυλιά ολόκληρες αγέλες, αλλά με ένα τρόπο (το ποιος είναι άλλη μεγάλη κουβέντα) να φτάσουμε στο σημείο να υπάρχουν λίγα αδέσποτα στις πόλεις, ενώ παράλληλα να υπάρχουν μεγάλοι, στρέμματα ολόκληρα, χώροι που θα μπορούν να ζουν με φυσιολογικό τρόπο και όχι μέσα σε κλουβιά.

    Στην περίπτωση της Βέροιας, όχι μόνο δεν έχουμε νόμιμο Κυνοκομείο, αλλά αυτός ο χώρος μπορεί να φιλοξενήσει περί τα 100 (υπό ανεκτές συνθήκες) σκυλιά και από την άλλη (και πιο βασικό) οι στειρώσεις των αδέσποτων γίνονται στην χάση και στην φέξη, όποτε και αν υπάρχει διαθέσιμος κτηνίατρος (από τις 22 Ιουλίου δεν υπάρχει για παράδειγμα).

    Άρα, τι κάνουμε ως πόλη, πέρα από το να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των σκύλων; Απλά βλέπουμε να αναπαράγονται τα δικά μας και να μας ξεφορτώνουν με αγροτικά και άλλα αδέσποτα από διάφορες περιοχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Χρ.Παπαθ.14/8/11, 2:00 μ.μ.

    ωστη η παρατήρηση σας ,αλλά κάποτε πρέπει να δούμε πως θα ικανοποιήσουμε όλα τα μέρη δηλ, τα δήθεν φιλοζωικά αισθήματα των φιλόζωων αλλά και την ασφάλια των πολιτών από τα αδέσποτα .σύγουρα υπάρχουν λύσεις για όλλα τα προβλήματα πρέπει όμως να υπάρχει και θέληση για να επιλυθούν .Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να προτείνω κάτι ξεχωριστώ ,πάντως ο (μπογιας) δεν είναι λύση ,΄΄ισως οι στειρώσεις να προσφέρουν κάποιο θεμιτό αποτέλεσμα αλλά αυτές κοστίζουν,πρέπει λοιπόν να βρεθεί κάτι άλλο που να είναιταυτόχρονα και οικονομικό αλλά και αποδεκτό .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο