"Άφεση αμαρτιών" σε καφετέριες που είχαν παραβάσεις

Διαβάζουμε στο pliroforiodotis.gr

"Παρά το γεγονός ότι με την οικονομική κρίση που περνά η χώρα μας το πελατειακό σύστημα δέχθηκε δριμεία κριτική, στον δήμο Βέροιας δεν υπάρχει η πολιτική βούληση να χτυπηθεί. Για ακόμη μια φορά, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, βρήκε τον τρόπο να αθωώσει καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που ταλαιπωρούν τον πολίτη με την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων τους, με τη αιτιολογία ότι θα πρέπει πρώτα να οριοθετηθούν οι χώροι ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων με την χάραξη κίτρινης γραμμής (δεν προβλέπεται από πουθενά τέτοια διαδικασία) έξω από το κάθε κατάστημα και να τιμωρούνται μόνο όσοι τις παραβιάζουν.

Ακόμη και καταστήματα με σειρά μηνύσεων από την αστυνομία για παραβάσεις, απέφυγαν την ανάκληση άδειας λέγοντας ότι δεν αναπτύσσουν πλέον παράνομα τραπεζοκαθίσματα και με την υπόσχεση ότι συμμορφώθηκαν.


Στην συνεδρίαση της Παρασκευής, όσοι είχαν πολεοδομικές και υγειονομικές παραβάσεις και τις διόρθωσαν, προσκόμισαν την έγγραφη βεβαίωση και αθωώθηκαν. Όσοι είχαν παραβάσεις λόγω τραπεζοκαθισμάτων, «εφευρέθηκε» η δικαιολογία της κίτρινης γραμμής και πήραν απαλλαγή. 

Για να μην μπουν όμως όλα τα μέλη της επιτροπής στο «ίδιο τσουβάλι», να σημειώσουμε ότι κ. Βοργιαζίδης, Μιχαηλίδης, Λαζαρίδης, Χατζηθανασίου τάχθηκαν υπέρ των ανακλήσεων αδειών σε αντίθεση με τους Δάσκαλο, Γουναρά, Γκέκα, Παπαδόπουλο, Κοστογλίδου που με την ψήφο τους απάλλαξαν τους παραβάτες.

Για την ιστορία, τιμωρήθηκε με ανάκληση άδειας μόνο ο ιδιοκτήτης του καφέ «Νουβό», επειδή άπλωσε τραπεζοκαθίσματα στο πεζοδρόμιο χωρίς άδεια (οι προηγούμενοι που απαλλάχθηκαν είχαν άδεια αλλά ξεπερνούσαν τον αριθμό των τραπεζοκαθισμάτων που δικαιούνταν να τοποθετήσουν)."

Σημ. In Veria news:  

Κατά την διάρκεια της διαδικασίας, ακούσαμε κάποιους ιδιοκτήτες να υπόσχονται πως δεν θα επαναληφθεί καμία παράβαση, δηλώνοντας "συμμορφωμένοι". Μάλιστα, ο δικηγόρος τους Γιάννης Χασιώτης τόνισε πως με την προϋπόθεση ότι συμμορφώθηκαν και θα παραμείνουν έτσι ανέλαβε την υπόθεσή τους και αν παρανομήσουν ξανά "θα κρεμαστούν με το ίδιο τους το σκοινί".

Επειδή θεωρούμε πως οι καταστηματάρχες έχουν μπέσα και λόγω τιμής, τους πιστεύουμε. Αν δούμε όμως πάλι την ίδια κατάσταση, μέσα από το In Veria news θα δημοσιοποιούμε τα ονόματα των καταστημάτων που υποτροπιάζουν.

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Ανώνυμος8/7/11, 8:49 μ.μ.

    ΑΥΤΟ ΝΑ ΔΩ ΚΑΙ ΑΣ ΠΕΘΑΝΩ!ΣΙΓΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΣΕ 1 ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΠΑΛΙ ΠΕΖΟΣ,ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρ.Παπαθ.8/7/11, 10:41 μ.μ.

    Τα πεζοδρόμια όπως και η λέξη το λέει
    προορίζονται μόνο για τους πεζούς ,και δεν είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης ούτε από τον Δήμο γιατί δεν είναι περιουσία του για να την νοικιάζει και να αποκομίζει κέρδη που δεν ξέρουμε και που πάνε αυτά .Η άποψή μου είναι να σηκωθούν όλα τα τραπεζοκαθίσματα και να περιοριστούν οι καταστηματάρχες στα όρια του μαγαζιού τους. Επι τέλους έχουν και οι πεζοί δικαιώματα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος9/7/11, 1:36 π.μ.

    Εγώ λέω να μείνουν όπως είναι (γιατί και ο καφές έχει τη σημασία του στη ζωή), άλλα σίγουρα, πρέπει να μπούν ε όρια και να μεγαλώσει το πεζοδρόμια. Πεζοί, όπως είπε και ο φίλος, πεζοί ή...καθιστοί! όχι όμως μέσα σε αυτά τα αναθεματισμένα τα αμάξια...Ειδικά με τέτοιο καιρό αυτοί οι δρόμοι θα έπρεπε να είναι κλειστοί 24/7...τουλάχιστον ΠΣΚ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο