Συνεργασία της Δημάρχου Βέροιας με την Ειδική Γραμματέα ΕΣΠΑ

Πολύωρη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Δημαρχείο Βέροιας μεταξύ της Δημάρχου κας. Χαρίκλειας Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη και της Ειδικής Γραμματέα ΕΣΠΑ του Υπ. Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κας. Γεωργίας Ζεμπελιάδου, σύσκεψη η οποία ακολούθησε σειρά συναντήσεων που είχαν ήδη προηγηθεί στην Αθήνα.  

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Αριστομένης Λαζαρίδης καθώς και η επιστημονική συνεργάτης της Δημάρχου, υπεύθυνη για το συντονισμό προγραμμάτων ΕΣΠΑ κα. Κλεοπάτρα Θεολογίδου, συζητήθηκε ο βαθμός ετοιμότητας του Δήμου Βέροιας στα έργα που έχουν προταθεί και τέθηκε το πλαίσιο εξέλιξής τους.

Η Ειδική Γραμματέας του Υπουργείου τόνισε ότι «μια μέρα ισοδυναμεί με ένα μήνα» ενεργειών στα πλαίσια του ΕΣΠΑ, επιμένοντας στα συμπυκνωμένα χρονοδιαγράμματα του προγράμματος ενώ κατέστησε σαφές ότι μέχρι το 2015 θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και το φυσικό αλλά και το οικονομικό αντικείμενο ενός έργου, επισημαίνοντας ότι «για την Κεντρική Μακεδονία χρειάζονται περίπου 18 μήνες για την ολοκλήρωσή του, από τη φάση της ένταξης μέχρι και τη δημοπράτηση».

Η κα. Ζεμπελιάδη, η οποία είχε ήδη αναλύσει και βαθμολογήσει την ωριμότητα των προτεινόμενων έργων από το Δ. Βέροιας, ανακοίνωσε στη Δημοτική αρχή ότι το επίπεδο ετοιμότητας είναι ικανοποιητικό με τις συνθήκες πλέον να έχουν ωριμάσει έτσι ώστε να βρίσκονται σήμερα «στην τελική ευθεία» μεγάλα έργα που αφορούν στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας όπως, μεταξύ άλλων, το Αρχαιολογικό Μουσείο της Βεργίνας, αίτημα δεκαετιών, καθώς και η επέκταση του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο