Νέο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την ενίσχυση ανέργων - νέων επιχειρηματιών και υφιστάμενων επιχειρήσεων

Δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011, η προκήρυξη για το Πρόγραμμα «Ολοκληρωμένο σχέδιο παρέμβασης για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους, μέσω δράσεων συμβουλευτικής και κατάρτισης καθώς και στήριξης της απασχόλησης σε περιοχές που υφίστανται τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης», που εντάσσεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων» του ΕΣΠΑ.  

Συγκεκριμένα, το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Ελληνικό Δημόσιο και περιλαμβάνει δύο δράσεις:

1η ΔΡΑΣΗ 
«Σχέδιο στήριξης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών ανέργων και νέων επιχειρηματιών (σε φάση start-up)», είναι συνολικού προϋπολογισμού 36 εκ ευρώ και στοχεύει στην ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας των νέων επιχειρηματιών και των ανέργων (18-64 ετών). Απευθύνεται επίσης σε επιχειρηματίες που δημιούργησαν επιχείρηση μετά την 1/1/2011. Η δράση έχει ποσοστό χρηματοδότησης 100% και επιλέξιμες δαπάνες προς χρηματοδότηση είναι το λειτουργικό κόστος της επιχείρησης (ενοίκια, λογαριασμοί ΔΕΚΟ κλπ), για αγορά εξοπλισμού κ.α.  Ο  προϋπολογισμός του κάθε σχεδίου κυμαίνεται από 10.000 έως 20.000 ευρώ. Η δράση χρηματοδοτεί επιπλέον την δημιουργία νέας θέσης εργασίας, με την προϋπόθεση ότι θα διατηρηθεί για τουλάχιστον ένα χρόνο.

2η ΔΡΑΣΗ 
«Ολοκληρωμένο Σχέδιο Παρέμβασης για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους, μέσω δράσεων συμβουλευτικής, κατάρτισης και παροχής κινήτρων για την τόνωση της πρόσβασης και την ενθάρρυνση της συμμετοχής στην αγορά εργασίας», είναι συνολικού προϋπολογισμού 36 εκ ευρώ. Δικαιούχοι είναι οι επιχειρήσεις που έχουν ιδρυθεί πριν την 1/1/2011, απασχολούν 5 εργαζόμενους και άνω (5 ΕΜΕ) και σχεδιάζουν να προχωρήσουν στην εφαρμογή αλλαγών, με μέτρα αναδιάρθρωσης και προσαρμογής, τα οποία θα επιφέρουν σοβαρές ανακατατάξεις και επιπτώσεις στο επιχειρησιακό και εργασιακό τους περιβάλλον. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν υφιστάμενες επιχειρήσεις, οποιασδήποτε νομικής μορφής, (εκτός των τομέων που αναφέρονται στο κεφ. ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ του Οδηγού). Από αυτή τη δράση ενισχύονται ολοκληρωμένα σχέδια παρέμβασης με προϋπολογισμό έως 20.000 €. Τέλος, η δράση χρηματοδοτεί την επιλέξιμη επιχείρηση με 15.000 € επιπλέον σε περίπτωση που το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία νέας θέσης εργασίας με την προϋπόθεση ότι αυτή θα διατηρηθεί για τουλάχιστον ένα χρόνο.

Το πρόγραμμα έχει συνολικό προϋπολογισμό 72 εκ ευρώ, με 100% δημόσια χρηματοδότηση, χωρίς να απαιτείται ιδιωτική συμμετοχή, και έχει στόχο τη δημιουργία πάνω από 1000 νέες επιχειρήσεις, στην ενίσχυση υφισταμένων επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους και στη δημιουργία περισσότερων από 2.000 νέες θέσεις εργασίας.

Οι αιτήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα, και για τις δύο δράσεις, θα υποβάλλονται από την 15η Νοεμβρίου 2011 έως την 15 Ιανουαρίου 2012. Η υποβολή της αίτησης γίνεται ηλεκτρονικά ΜΟΝΟ μέσω του διαδικτυακού τόπου www.ependyseis.gr, www.ependyseis.gr/mis, η οποία είναι υποχρεωτική, ενώ η προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών απαιτείται μετά την ένταξη των δικαιούχων στο πρόγραμμα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πληροφοριακό υλικό (ολόκληρη η προκήρυξη), το έντυπο υποβολής όπως και τα έντυπα της πρόσκλησης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα βρίσκουν στους παρακάτω δικτυακούς τόπους:

 www.antagonistikotita.gr, www.espa.gr, www.efepae.gr, www.ypoian.gr, www.epeaa.gr

Τηλέφωνα επικοινωνίας: Γραφείο Πληροφόρησης Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα & Επιχειρηματικότητα 8011136300, ΕΦΕΠΑΕ 210-6985210

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Δηλαδὴ «ἰδιωτικὲς» ἐπιχειρήσεις μὲ δημόσιο χρῆμα (πβ μνημόσυνο μὲ ξένα κόλλυβα). Ἔτσι κ' ἐγὼ γίνομαι ἐπιχειρηματίας. Γιὰ τὴν διαφάνεια στὴν διαδικασία τῆς χρηματοδοτήσεως δὲν γεννᾶται θέμα. Εἶναι ἀπολύτως βέβαιον ὅτι οἱ ἐντιμώτατοι κυβερνῶντες μας θὰ διασφαλίσουν τὴν ἀκριβοδίκαιη κατανομὴ τῶν ἐπιδοτήσεων. Καὶ ποῦ εἶστε; Κατὰ τὰ ἄλλα, ἀπολύστε συμβασιούχους καὶ δημοσίους ὑπαλλήλους, ξεπουλήστε καὶ κερδοφόρες ΔΕΚΟ (π.χ. ΟΤΕ - ἤδη ἐπωλήθη καὶ ΔΕΗ) γιὰ νὰ μειώσουμε τὸ ἔλλεμμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο