Το νέο πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων του Δήμου Βέροιας

Η Αντιδημαρχία Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Εξυπηρέτησης του Δημότη σας ενημερώνει ότι από τη Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου, 2011 τίθεται σε ισχύ το νέο πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων του Δήμου Βέροιας.
Στο πλαίσιο εξοικονόμησης πόρων και εξορθολογισμού του προγράμματος καθαριότητας του δήμου, το νέο πρόγραμμα αποκομιδής των απορριμμάτων περιλαμβάνει:  

1.    Τερματισμό των απογευματινών δρομολογίων αποκομιδής και την αποκλειστική καθιέρωση πρωινών δρομολογίων σε καθημερινή βάση, από Δευτέρα έως Παρασκευή. Κατά συνέπεια, για τη διευκόλυνση της διαδικασίας αποκομιδής, κρίνεται αναγκαίο οι δημότες να βγάζουν τα απορρίμματά τους μετά τις 8 μμ.  

2.    Εφαρμογή μόνο πρωινών δρομολογίων στο αστικό κέντρο της Βέροιας κατά τις ημέρες του Σαββάτου

3.    Τερματισμό των Κυριακάτικων δρομολογίων στην πόλη της Βέροιας και στο σύνολο του διευρυμένου Δήμου Βέροιας

Ως εκ τούτου, η Αντιδημαρχία Καθαριότητας καλεί όλους τους δημότες να σεβαστούν και να τηρήσουν το νέο πρόγραμμα αποκομιδής του Δήμου Βέροιας, ώστε να διευκολύνουν το έργο της υπηρεσίας για μια καθαρή και περιβαλλοντικά φιλική πόλη.  Οι δημότες επίσης καλούνται:

1.    Να κλείνουν τα καπάκια των κάδων απορριμμάτων για να μην βαραίνουν οι κάδοι από πιθανές βροχοπτώσεις και επιβαρύνεται η διαδικασία αποκομιδής

2.    Να τοποθετούν τα απορρίμματά τους εντός των κάδων και όχι έξω από αυτούς, συνήθεια που συχνά οδηγεί σε εστίες μόλυνσης περιμετρικά των κάδων και υποβαθμίζει την εικόνα της πόλης

3.    Να μην τοποθετούν μη ανακυκλώσιμα απορρίμματα στους μπλε κάδους ανακύκλωσης παρά μόνο τα σχετικά ανακυκλώσιμα υλικά

Η καθαριότητα μιας πόλης αποτελεί συλλογική ευθύνη και αφορά ανεξαιρέτως όλους τους δημότες.

Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

  1. ΑΡΧΟΝΤΑΣ17/10/11, 10:40 μ.μ.

    Τα σκουπιδια κ.Θεοδωριδη δεν μαζευονται με προγραματα. αλλα με προσωπικο.Και εαν δεν τα καταφερνετε παραιτηθειτε.Ελεος πια τοσο γλυκια ειναι η καρεκλα της Αντιδημαρχιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μακάρι φίλε "ΆΡΧΟΝΤΑ" όπως αυτοαποκαλείσε να έκαναν κι άλλοι Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι άλλων περιοχών - πόλεων το ίδιο. Το να υπάρχει ένας προγραμματισμός είναι σίγουρα καλύτερα για ευνόητους λόγους. Δυστυχώς ή ευτυχώς είμαι κάτοικος της Αθήνας και μία "σκουπιδιάρα" είναι κάθε άλλο παρά διευκόλυνση για την κυκλοφορία των υπολοίπων οχημάτων. Βέβαια δεν πάει να πει πως ισχύει και στην Βέροια. Οπότε επί αυτού, δεν γνωρίζω - δεν απαντώ! Όσον αφορά όμως τα περί καθαρής περιμέτρου των κάδων, καπάκια κλειστά για βροχές (και κάθε άλλο λόγο), ανακυκλώσιμα υλικά ΜΟΝΟ σε μπλε κάδους και όχι ΤΑ ΠΑΝΤΑ σε μπλε κάδους και τα λοιπά είναι πραγματικά αυτονόητα πράγματα...! Αλλά βάζω στοίχημα πως τουλάχιστον το 50% του πληθυσμού κάθε πόλης ΔΕΝ τα τηρεί. Είναι χαζομάρα; Είναι κοινωνική και οιλογική άγνοια; Κανείς δεν ξέρει...! Γιατί θα πρέπει να κατηγορούμε ανθρώπους που προτείνουν και προγραμματίζουν το καλύτερο για τον τόπο τους; Ίσως αν κοίταζες πιο "ψηλά" θα έβλεπες ανθρώπους που από την γλύκα της θέσεώς τους όπως προανέφερες.... ίσως ΚΟΛΛΗΣΑΝ πάνω στην αναπαυτική, ανατομική καρέκλα τους έχοντας έτσι πάρει το μονοπώλιο στην κατανάλωση των χρημάτων που "δημιουργήθηκαν" από τον ιδρώτα του κοσμάκη χωρίς βέβαια να συμβάλουν αυτοί κάπου........

    Με εκτίμηση,
    Πυλαρινός Κωνσταντίνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αρβανιτης Παναγιωτης18/10/11, 7:57 μ.μ.

    Κυριε "ΑΡΧΟΝΤΑ"
    Σκεφτηκες πολυ και εγραψες αυτα στο σχολιο σου; Αν ναι τοτε σε χαρακτηριζει η εμπαθεια προς το συγκεκριμμενο ατομο. Αγαπητε κυριε που οπως αυτοαποκαλεισαι "αρχοντας" μπορεις να μου πεις την δικη σου απρογραμματιστη προταση για το συγκεκριμμενο θεμα. Σαρεσει η φωτογραφια των σκουπιδιων εξω απο τον καδο και διπλα το ασυνειδητο παρκαρισμα του κου οδηγου; Σαρεσει η νοοτροπια του πολιτη -οχι ευτυχως ολων- να μην υπολογιζει την υγιεινη των αλλων; Σαρεσει κε "αρχοντα" να μην ξερει ο πολιτης ποτε θα γινεται αποκομιδη για να σοβαρευτουν επι τελους αυτοι οι ολιγοι και να τα αφηνουν στους καδους την μερα και την ωρα που πρεπει χωρις να δημιουργουν αισθητικο και υγιεινης θεμα; Εχεις δει σε υποδειγματα πολεις και χωρες, πως συμπεριφερεται ο πολιτης στο θεμα σκουπιδιων; Μηπως καποτε και εμεις που θελουμε να λεγομαστε κατοικοι Ευρωπης πρεπει να προσπαθησουμε να συμπεριφερθουμε προγραμματισμενα χωρις να βλαπτουμε την αισθητικη και την υγιεινη του τοπου που κατοικουμε; Οσο για το προσωπικο που σωστα το επισημαινεις πρεπει να μαθεις αν δεν ξερεις οτι το προσωπικο πρεπει να πληρωνετε με νομιμους τροπους, οταν αυτο δεν ειναι εφικτο τοτε παλευεις με τα οπλα που εχεις προκειμενου να μην επιβαρυνεις το ηδη επιβαρυμενο νοικοκυριο. Κε " αρχοντα" προφανως θεωρεις οτι εισαι εσυ ο πανεξυπνος του τοπου, αν ναι μηπως πρεπει εμπρακτως να το αποδειξεις, "ιδου η Ροδος ιδου και το πηδημα"; Ας σοβαρευτουμε και ας μην γλειφουμε για να επιβιωνουμε. Και καποτε πρεπει να εχεις το θαρρος να τα λες με ονοματεπωνυμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΡΧΟΝΤΑΣ18/10/11, 8:41 μ.μ.

    Αγαπητε κ.Αρβανιτη δεν εχω καμια εμπαθεια με κανεναν. Προφανως πρεπει να ειστε κατοικος Μακροχωριου διοτι εκει τα πραγματα πανε καλα. Ο νοων νοητο. Οσο για το ονομα μου θα το αποκαλυψω οταν κρινω εγω. Ελατε μια μερα στο κεντρο της Βεροιας που μενω εγω να δειτε τι γινεται και μετα τα λεμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αρβανιτης Παναγιωτης18/10/11, 9:17 μ.μ.

    Αγαπητε κυριε ο Μακροχωριτης δεν ειναι δημοτης του ιδιου Δημου; μηπως δεν πληρωνει τα τελη οπως και οι "πολιτισμενοι" της Βεροιας και αυτο το λεω διοτι καποιοι Βεροιεις ανεγκεφαλοι θεωρουν τους κατοικους των χωριων ως "χωριατες"; Απο αυτην την διατυπωση και μονο περι Μακροχωριτων και μη αποδεικνυεται επιπλεον οτι πραγματι εχετε εμπαθεια. Κυριε σοβαρευτειτε και προσπαθηστε με πραξεις να βοηθησετε την κοινωνικη ανοδο των πολιτων του Δημου και οχι με ρατσισμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΡΧΟΝΤΑΣ18/10/11, 10:13 μ.μ.

    Κυριε Αρβανιτη ειλικρινα με κατατροπωσατε παω πασο.Δεν ηξερα οτι με το να διαμαρτυρηθω για τα σκουπιδια θα με πουν και ρατσιστη. Σας ζητω συγνωμη δεν θα το ξανακανω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. παναγιωτης αρβανιτης18/10/11, 11:48 μ.μ.

    Αγαπητε κυριε
    Δεν θελω να προσβαλλω κανεναν, ομως προτιμω εναν αντιδημαρχο που λεει τα συκα συκα και την σκαφη σκαφη, παρα τα γλυφτρονια της εξουσιας που μονον στοχο εχουν την ισορροπια και την αμοιβη του αιρετου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο