Ανατροπή ΙΧ λόγω πάγου (;) στην στροφή – καρμανιόλα του δρόμου προς Καστανιάς

Άγιο είχαν χθες (9/10) το πρωί, γύρω στις 8 πμ, μία γυναίκα οδηγός και τέσσερα παιδιά που επέβαιναν στο αυτοκίνητο που οδηγούσε, όταν κινούμενο επί της παλιάς Εθνικής Οδού Βέροιας – Κοζάνης, στο ύψος της διασταύρωσής της με την οδό Ηρακλέους (δρόμο προς λόφο Βικέλα), εξετράπη της πορείας του, πιθανότητα λόγω της ύπαρξης πάγου στο οδόστρωμα.  

Ευτυχώς, αν και το αυτοκίνητο αναποδογύρισε, δεν σημειώθηκαν παρά μόνο ελαφροί τραυματισμοί στους επιβάτες, που μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο.

Η γνωστή στροφή – καρμανιόλα των 180 μοιρών, σε συνδυασμό με το ανήλιο μέρος, τις χαμηλές θερμοκρασίες και τα νερά υπερχειλίζουν συχνά στον δρόμο, αποτελεί τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες του χειμώνα άκρως επικίνδυνο σημείο, ειδικά όταν δεν υπάρχει πρόβλεψη για ρίψη αλατιού.

Επιπλέον, μπορεί να υπάρχει η τυπική σήμανση, ωστόσο η ευθεία που ξαφνικά καταλήγει σε στροφή 180 μοιρών έχει γίνει αιτία για πολλά ατυχήματα.

Πέρα από τις όποιες ευθύνες έχουν οι οδηγοί σε κάθε ατύχημα, εξίσου υπεύθυνος είναι ο δήμος που δεν φροντίζει να διατηρεί κεντρικές οδικές αρτηρίες «καθαρές», ειδικά σε σημεία όπως το παραπάνω, που είναι «διάσημο» για τα προβλήματα που δημιουργεί.

Καλύτερη σήμανση, περισσότερη φροντίδα και επιτήρηση από πλευράς των υπηρεσιών του Δήμου και επαυξημένη προσοχή στους οδηγούς σε κάθε περίπτωση, θα ήταν οι τρεις παράγοντες που θα απέτρεπαν μελλοντικά – και σοβαρότερα – ατυχήματα στο μέλλον.
Ας ελπίσουμε τα δύο πρώτα, τουλάχιστον, να εφαρμοστούν άμεσα από τον Δήμο ή όποια άλλη εμπλεκόμενη υπηρεσία, πριν να είναι αργά (αν και ήδη αργά είναι…).

Ρεπορτάζ: Νίκος Βουδούρης, εφημ. "Λαός"

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο