Υποτυπώδης η θέρμαση στα σχολεία...

Η οικονομική κρίση δεν άφησε όπως ήταν φυσικό ανέγγιχτα τα σχολεία, τα οποία δεν έχουν λάβει απ' ότι φαίνεται την απαιτούμενη χρηματοδότηση. Παρ' ότι δόθηκε η απάντηση από το υπουργείο Εσωτερικών στις αιτιάσεις που έκαναν οι δήμοι ότι δεν έχουν χρήματα για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων για πετρέλαιο θέρμανσης, στην απάντηση επισημαίνεται ότι από την 1η Σεπτεμβρίου οι δήμοι της χώρας επιχορηγήθηκαν με το απαραίτητο ποσό (ψαλιδισμένο κατά 50% βέβαια από την προηγούμενη χρονιά), προκειμένου να έχουν στη διάθεσή τους πιστώσεις για την αντιμετώπιση των αναγκών θέρμανσης, σε πολλές περιοχές της χώρας όμως τα σχολεία έχουν πάρει ελάχιστα χρήματα, με αποτέλεσμα να μην έχουν ούτε να αγοράσουν πετρέλαιο, κάτι που φυσικά δεν άφησε απ' εξω τα σχολεία του δήμου Βέροιας.  

Σύμφωνα με καταγγελίες γονέων, αλλά και των ίδιων των μαθητών κάποια από τα σχολεία είτε δεν ανάβουν καθόλου θέρμανση λόγω μη δυνατότητας πληρωμής του πετρελαίου, είτε ανάβουν τα καλοριφέρ για κάποιες ώρες, 10.30 με 11.30, με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνουν να ζεσταθούν καλά καλά τα ίδια τα καλοριφέρ. 

Με λίγα λόγια, φαίνεται πως θα επιστρέψουμε στις παλαιές καλές εποχές, θα τοποθετηθούν σόμπες στις σχολικές αίθουσες και κάθε μαθητής θα κουβαλάει και ένα ξύλο από το σπίτι. Η κατάσταση μπορεί να χαρακτηριστεί απλά απαράδεκτη.
Λ.Μ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο