Οι πρόσκοποι της Ημαθίας "πιστοί" στο ετήσιο ραντεβού συλλογής τροφίμων

Την 22α Φεβρουαρίου κάθε έτους οι Πρόσκοποι όλου του κόσμου γιορτάζουν την Ημέρα Σκέψης και Φιλίας.  Η συγκεκριμένη ημερομηνία είναι η ημέρα που γεννήθηκε ο ιδρυτής του Προσκοπισμού ,  Ο Λόρδος Ρόμπερτ Στίβενσεν Σμιθ Μπέηντεν Πάουελ του Γκίλγουελ (Lord Robert Stevenson Smyth Baden-Powel of Gilwell).
Για κάθε Πρόσκοπο αυτή η ημέρα είναι ξεχωριστή.  Την ημέρα αυτή τα μέλη του μεγαλύτερου σώματος εθελοντών στην Ελλάδα κάνουν πράξη αυτό, που σε όλη την ιστορία των 100 χρόνων του έχουν σαν καθημερινό τους μέλημα.  

Οι Έλληνες Πρόσκοποι από την Ίδρυση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων προσφέρουν εργασία, χρόνο φιλανθρωπία, ακόμη και την ζωή τους για τον συνάνθρωπο και την Πατρίδα με Ιδανικά τα Οποία παραμένουν σταθερά στην εκατόχρονη Ιστορία τους.  Το μόνο αντάλλαγμα σε όλες τις δράσεις προσφοράς είναι η ικανοποίηση μιας και η ίδια η προσφορά είναι αυτοσκοπός.

Οι Πρόσκοποι της Βέροιας και της Αλεξάνδρειας, στα πλαίσια του ετήσιου εορτασμού της Ημέρας Σκέψης και Φιλίας επανέλαβαν  για 16η  συνεχή χρονιά την δράση συλλογής τροφίμων το  Σάββατο 18  Φεβρουαρίου  2012.

Η δράση στη Βέροια

Η συγκεκριμένη δράση προσφοράς τα πρώτα 10 χρόνια  είχε ως αντικείμενο τη συγκέντρωση φαρμακευτικού βάμβακος για την Ακτή Ελεφαντοστού, ενώ τα 6 τελευταία τη συγκέντρωση τροφίμων για φορείς-ιδρύματα κοινωνικής πρόνοιας της Βέροιας.
Φέτος η ποσότητα τροφίμων που συγκεντρώθηκε θα σταλεί:
  • στο Γηροκομείο Βέροιας
  • στη Φιλόπτωχο Αδελφότητα Κυριών Βέροιας
  • στο Συσσίτιο Αγάπης Ιερού Ναού Αγίου Σάββα
  • στην Τράπεζα Αγάπης Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου
  • στο Συσσίτιο Αγάπης Ιερού Ναού Αγίου Παταπίου
  • στον Σύλλογο Απόρου Παιδιού Βέροιας
Η δράση στην Αλεξάνδρεια
Οι Πρόσκοποι της Αλεξάνδρειας σε συνεργασία με την ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου διοργάνωσαν δράση συλλογής τροφίμων με στόχο να βοηθηθούν οικογένειες που στερούνται τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.  Εκτός από τα Σ/Μ οι Πρόσκοποι της Αλεξάνδρειας είχαν όλη την ημέρα ανοικτή την λέσχη τους για να μπορούν οι πολίτες να φέρνουν άλλα ήδη πρώτης ανάγκης για τους συμπολίτες τους.
 
Απολογισμός στην Ημαθία
Στην Βέροια & Αλεξάνδρεια παιδιά και νέοι κατάφεραν να συγκεντρώσουν 2.300 κιλά τροφίμων.  Τρόφιμα, που οι πολίτες κάθε πόλης πρόσφεραν από το υστέρημα τους σε μια μοναδική και χωρίς προηγούμενο κίνηση αλληλεγγύης στον συνάνθρωπο.  Πραγματικά όταν γινόταν ο αρχικός σχεδιασμός της δράσης, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως αυτές τις δύσκολες ημέρες οι πολίτες παρόλα τα οικονομικά προβλήματα που μαστίζουν κάθε Ελληνική οικογένεια, θα έδειχναν τέτοια ανταπόκριση.
 
Διανομή
Την ευθύνη για την διανομή των συγκεντρωμένων τροφίμων στην Βέροια έχουν αποκλειστικά οι Αρχηγοί Συστημάτων στους φορείς και ιδρύματα που αναφέρονται ανωτέρω.  Στην Αλεξάνδρεια την ευθύνη έχουν οι Αρχηγοί Συστημάτων σε συνεργασία με την Ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου.
 
Εμπλεκόμενοι φορείς στη δράση
Στην δράση προσφοράς οργανώθηκε από την Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Ημαθίας και συμμετείχαν μόνο οι Πρόσκοποι της Βέροιας, και της Αλεξάνδρειας, σε συνεργασία με την εφορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Αλεξάνδρειας.   Με τον δικό τους  τρόπο στήριξαν την δράση και τα μέλη της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Βέροιας.
 
Προβολή της δράσης
Για έναν ανεξήγητο λόγο μια δράση η οποία είναι θεσμός εδώ και 16 χρόνια για τους Προσκόπους της Ημαθίας προβλήθηκε σε ΜΜΕ σαν δράση που κάνει ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ σε συνεργασία με τον Δήμο της Βέροιας.  Θα θέλαμε να αναφέρουμε πως αυτό μόνο μια πικρία μερικών ωρών μας έχει αφήσει αυτό το γεγονός, διότι άλλοι  φορείς προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν την δράση μας, για την δικιά τους προβολή.  θέλουμε να πιστεύουμε πως δεν υπήρχε δόλος.  Όσο για την πικρία, αυτή έγινε παρελθόν σε λίγες ώρες με την ανταπόκριση του κόσμου στη δράση μας.
 
Συγχαρητήρια - Ευχαριστίες
θα θέλαμε να συγχαρούμε όλα τα παιδιά 7-11 ετών (Λυκόπουλα), 11-15 ετών (Πρόσκοποι), τους νέους 15-18 ετών(Ανιχνευτές) αλλά και τους ενήλικους Βαθμοφόρους (όλοι εθελοντές) για την προσφορά τους την κρύα ημέρα του Σαββάτου.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους πάντα εθελοντικά βοήθησαν ο καθένας με τον δικό του τρόπο για την πραγματοποίηση της δράσης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο