Οι αρμοδιότητες και το προσωπικό ΟΕΕ - ΟΕΚ μεταφέρονται στον ΟΑΕΔ

Η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου για την ρύθμιση θεμάτων ΟΕΕ και ΟΕΚ δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ χθες Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με το ΦΕΚ, ορίζεται προσωρινή ενιαία Διοικούσα Επιτροπή, με αρμοδιότητα την τακτοποίηση που αφορά πράξεις λειτουργικής εκκαθάρισης υποχρεώσεων και δικαιωμάτων καθώς και κάθε άλλης αναγκαίας και γεγενημένης έννομης σχέσης των δύο καταργούμενων φορέων. Η θητεία της Διοικούσας Επιτροπής θα λήξει την 31.7.2012. 

Οι αρμοδιότητες των καταργούμενων φορέων μεταφέρονται και ασκούνται από τον ΟΑΕΔ.

Συγκεκριμένα βάση του ΦΕΚ:

Άρθρο 1

Κατά το μεταβατικό διάστημα λειτουργίας των καταργούμενων από 14.2.2012, με την παρ. 6 του άρθρου 1 του ν.4046/2012 όπως ισχύει, ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Οργανισμός Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ)» και «Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ)», η διάρκεια του οποίου δεν μπορεί να υπερβαίνει τους έξι (6) μήνες, ορίζεται προσωρινή ενιαία Διοικούσα Επιτροπή, με αρμοδιότητα την τακτοποίηση που αφορά πράξεις λειτουργικής εκκαθάρισης υποχρεώσεων και δικαιωμάτων καθώς και κάθε άλλης αναγκαίας και γεγενημένης έννομης σχέσης των δύο καταργούμενων φορέων, εκτός της ανάληψης νέων υποχρεώσεων που προκύπτουν από νέα προγράμματα και παροχές και όχι πάντως πέραν των ανειλημμένων συμβατικών ή γεγενημένων υποχρεώσεων.

2. Η επιτροπή είναι 5μελής και απαρτίζεται από: α) Έναν δικηγόρο Παρ’ Αρείω Πάγω, ως Πρόεδρο. β) Έναν Πολιτικό Μηχανικό, μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (TEE). γ) Έναν Οικονομολόγο, μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. δ) Έναν εμπειρογνώμονα εξειδικευμένο σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής, και ε) Έναν προϊστάμενο Γενικής Διεύθυνσης ή Διεύθυνσης του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ως μέλη.

3. Η θητεία της Διοικούσας Επιτροπής λήγει την 31.7.2012.

4. Από τη δημοσίευση της απόφασης ορισμού της Διοικούσας Επιτροπής λήγει αζημίως για το Ελληνικό Δημόσιο η θητεία των Προέδρων και των μελών των Δ.Σ. των καταργούμενων φορέων.

Άρθρο 2

1. Οι αρμοδιότητες των καταργούμενων φορέων μεταφέρονται και ασκούνται από τον ΟΑΕΔ.

2. Με απόφαση του Δ.Σ. του ΟΑΕΔ μπορούν να ορίζονται οι διοικητικές μονάδες που θα ασκούν τις ανωτέρω αρμοδιότητες.

Άρθρο 3

Οι πόροι, τα ήδη ταμειακά διαθέσιμα και κάθε έσοδο των δύο καταργούμενων φορέων μεταφέρονται σε ειδικό λογαριασμό με την επωνυμία «Ειδικός Λογαριασμός Κοινωνικής Πολιτικής» με διοικητική, λογιστική και οικονομική αυτοτέλεια που συστήνεται με την παρούσα στον ΟΑΕΔ και τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος. Οι πάσης φύσεως λειτουργικές δαπάνες καθώς και οι δαπάνες που είναι αναγκαίες για τη συνέχιση των ανειλημμένων αποκλειστικά και μόνον υποχρεώσεων, παροχών, προγραμμάτων καλύπτονται από τον παραπάνω ειδικό λογαριασμό. Νέα προγράμματα και παροχές δεν αναλαμβάνονται από τον ΟΑΕΔ, εκτός από τη συνέχιση της λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών καθώς και τη συντήρησή τους και των εν εξελίξει υφιστάμενων συμβατικών υποχρεώσεων ή παροχών στο πλαίσιο υλοποίησης προγραμμάτων ή σκοπών των δύο καταργούμενων οργανισμών.

Άρθρο 4

1. Η κυριότητα και κάθε άλλο δικαίωμα επί του συνόλου της κινητής και ακίνητης περιουσίας των φορέων που καταργούνται, περιέρχονται αυτοδικαίως χωρίς την τήρηση οποιουδήποτε τύπου πράξης ή συμβολαίου και χωρίς αντάλλαγμα, στον ΟΑΕΔ.

2. Σε περίπτωση εκμετάλλευσης ή εκποίησης της μεταβιβασθείσας περιουσίας των καταργουμένων φορέων, ο ΟΑΕΔ υποχρεούται να συγκεντρώνει τα έσοδα από αυτές τις πράξεις στον τηρούμενο Ειδικό Λογαριασμό του παραπάνω άρθρου της παρούσης.

Άρθρο 5

1. Το πάσης φύσεως προσωπικό των καταργούμενων φορέων μεταφέρεται με την ίδια σχέση εργασίας στον ΟΑΕΔ.

2. Το χρονικό διάστημα που τυχόν μεσολαβεί έως τη δημοσίευση της πράξης μεταφοράς και ανάληψης υπηρεσίας του πάσης φύσεως προσωπικού της προηγούμενης παραγράφου, θεωρείται, για κάθε συνέπεια, ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας του και οι αντίστοιχες αποδοχές του για το διάστημα αυτό καταβάλλονται από την υπηρεσία υποδοχής.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. τωρα μια που δημοσιευσατε το σημα του οαεδ , να πουμε οτι θυμιζει τον πανοπτη οφθαλμο , μασωνικο συμβολο.
    τι σχεση εχει ο οφθαλμος στον οαεδ δεν μπορεσα ποτε μου να το καταλαβω , οπως θα δειτε αυτο το σημα να υπαρχει συμβολο στην εοκ .
    σε δηλωσεις που γινονται απο διαφορους αντιπροσωπους της εοκ , θα το δειτε να φιγουραρει εδω κι εκει στην πλατη του δηλωσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο