Θέματα της ΔΕΥΑΒ συζητήθηκαν με πρωτοβουλία Σιδηρόπουλου στην Αθήνα

Την Αθήνα επισκέφθηκε την Τετάρτη 6 Μαρτίου κλιμάκιο του Δήμου Βέροιας αποτελούμενο από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΒ Δημήτρη Δάσκαλο και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Εξυπηρέτησης του Δημότη του Δήμου Βέροιας Θεόδωρο Θεοδωρίδη, για να παραστούν σε προγραμματισμένη, με πρωτοβουλία του Βουλευτή Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ Τάσου Σιδηρόπουλου, συνάντηση με τον Πρόεδρο  της επιτροπής παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη 2007-2013» Ανδρέα Ανδρεαδάκη στην Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπ.Ε.Κ.Α.    

Στην παραπάνω συνάντηση συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

Α) Ζητήθηκε χρονική παράταση του έργου της κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου Μακροχωρίου, λόγω των συνεχών προσφυγών στο Συμβούλιο της Επικρατείας και το Ελεγκτικό συνέδριο. Ο κ. Ανδρεαδάκης υπήρξε σαφής και διαβεβαίωσε ότι θα δοθεί η ζητούμενη χρονική παράταση και ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος απένταξης του παραπάνω έργου από το ΕΠΠΕΡΑΑ.

Β) Συζητήθηκε το οξύ πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλες οι ΔΕΥΑ της χώρας, αυτό της διαχείρισης της λάσπης των βιολογικών καθαρισμών τους. Ο κ. Ανδρεαδάκης διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους του Δήμου Βέροιας ότι στο άμεσο μέλλον θα δημοσιευθεί χρηματοδοτικό μέτρο στο οποίο θα ενταχθούν παρόμοιες δράσεις.

Γ) Συζητήθηκε επίσης η πορεία της πρότασης που είχε υποβληθεί από το Δήμο Βέροιας στο πλαίσιο προγράμματος στον άξονα προτεραιότητας «Διαχείριση στερών αποβλήτων και προστασία περιβάλλοντος» αναφορικά με την προμήθεια τεσσάρων (4) ημιρυμουλκούμενων απορριμματοφόρων με σύστημα συμπίεσης (prescontainers) και ενός (1) ρυμουλκού τράκτορα.

Το κλιμάκιο συναντήθηκε επίσης και με την προϊσταμένη της διαχειριστικής επιτροπής του ΕΠΠΕΡΑΑ Μαρία Αντωνέλου.

Τέλος το κλιμάκιο συναντήθηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ιωάννη Δριβελέγκα ο οποίος υπήρξε θετικός σε σχετικό αίτημα του Δήμου Βέροιας για την παραχώρηση στο Δήμο χώρου που ανήκει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.              

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Ανώνυμος10/3/12, 10:27 π.μ.

    Τι γίνετε ρε παιδιά; Εγώ ξέρω ότι όταν Αντιδήμαρχος, κάποιος Πρόεδρος δημοτικής Επιχείρησης ή Δημοτικός Σύμβουλος κατεβαίνει στην Αθήνα ή στην κεντρική Διοίκηση πηγαίνει με τη Δήμαρχό του ή τουλάχιστον αυτή μεσολαβεί για τις όποιες συνεννοήσεις με Βουλευτές, Γενικούς Γραμματείς, Υφυπουργούς, Υπουργούς κ.λ.π., στην περίπτωση αυτή βλέπω μια πλήρη απαξίωση της Δημάρχου (δεν αναφέρεται πουθενά), ενώ γίνεται φανερή η «αυτονόμιση» Δάσκαλου, Θεοδωρίδη υπό την πολιτική «σκέπη» του Βουλευτή. Το κατάλαβες Χαρούλα ;….

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο