Συμμετοχή στην εκπόνηση Σχεδίου Δράσης για το Ιστορικό Κέντρο Βέροιας

Ο Δήμος καλεί όλους τους δημότες να συμμετέχουν στη διαδικασία εκπόνησης του Σχεδίου Δράσης για το ιστορικό κέντρο της Βέροιας συμπληρώνοντας ένα ερωτηματολόγιο, το οποίο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Δήμου Βέροιας και απευθύνεται προς όλους τους δημότες.

Το ερωτηματολόγιο εντάσσεται στη διαδικασία εκπόνησης Σχεδίου Δράσης για την αποκατάσταση και βιώσιμη ανάπτυξη του ιστορικού κέντρου της Βέροιας, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα URBACT II -LINKS, (Low tech Inherited from the old European city as a key for performance and Sustainability) και αφορά στην αποκατάσταση των ιστορικών κέντρων με έμφαση στην εξοικονόμηση ενέργειας και στη βιώσιμη ανάπτυξη. Εντάσσεται ακόμα στο πλαίσιο σειράς δράσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη ή προγραμματίζονται από την Τοπική Ομάδα Στήριξης του Σχεδίου για τη συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία εκπόνησής του.

Σκοπός του ερωτηματολογίου είναι να συγκεντρώσει τις απόψεις των δημοτών γύρω από τα προβλήματα που εντοπίζονται στις διατηρητέες περιοχές του ιστορικού κέντρου της Βέροιας (Κυριώτισσα, Μακαριώτισσα, Εβραϊκή Συνοικία, Παναγία Δεξιά) και προτάσεις για την επίλυσή τους και την αναγέννησή του. Θα ακολουθήσει επεξεργασία των προτάσεων, οι οποίες θα ενσωματωθούν στο Σχέδιο Δράσης που εκπονείται, το οποίο στη συνέχεια θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, προκειμένου να ολοκληρωθεί και να κατατεθεί προς έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Δήμος Βέροιας θεωρεί ότι η συμβολή των δημοτών είναι εξαιρετικά καθοριστική.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο