Προγράμματα κατάρτισης ανέργων από ΟΑΕΔ – Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο

Τα πρώτα προγράμματα κατάρτισης που δίνουν πρωτοβουλία στον δικαιούχο άνεργο να επιλέξει τον φορέα που θα χρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο αρχίζει ο ΟΑΕΔ. Από την προσεχή Δευτέρα 9 Απριλίου έως τις 25 Μαΐου 2012 θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων από ανέργους και Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ), προκειμένου να κάνουν χρήση της «επιταγής κατάρτισης».

Για τα ΚΕΚ οι ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων θα παραμείνουν ανοιχτές. Στα προγράμματα κατάρτισης θα καλυφθούν 18.300 άνεργοι. Τα πρώτα προγράμματα, που θα γίνουν με το νέο σύστημα πληρωμής από τον ίδιο τον δικαιούχο – άνεργο, αφορούν μαθήματα σε βασικές δεξιότητες χρήσης τεχνολογιών και πληροφορία και επικοινωνιών.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στην ειδική ιστοσελίδα της δράσης (www.voucher.gov.gr), καθώς και στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ  (www.oaed.gr).

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Ανώνυμος25/4/12, 4:57 μ.μ.

    Προεκλογικά, τα ΚΕΚ με απ´ ευθείας ανάθεση ´´πήραν´´ την δουλειά και πέταξαν απ´ έξω τις σχολές πληροφορικής που εδώ και δύο χρόνια, τις έχουν κάνει μπαλάκι από φορέα σε φορέα για την αδειοδότησή τους.
    Λογικό είναι, όταν βουλευτές και υπουργοί είναι άμεσα ή έμμεσα ιδιοκτήτες ΚΕΚ.

    Α ρε Ελλάδα... Θα αλλάξει ποτέ αυτή η σαπίλα;

    Μάκης Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο