Αστυνομικοί Ημαθίας: "Αντιμετωπιστήκαμε με σκληρότητα λόγω της έλευσης του ΠτΔ"

Από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ημαθίας (Ε.Α.Υ.Ν.Η.) και την Ένωση Αστυνομικών Συνοριακής Φύλαξης Ν. Ημαθίας (Ε.Α.Υ.Σ.Φ.Η.) ανακοινώθηκαν σχετικά με την γενική επιφυλακή που τους επεβλήθη ανήμερα του Πάσχα, λόγω της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια στην Β΄ Μοίρα Καταδρομών Νάουσας, τα εξής:  
 
"Είναι λυπηρό, το τελευταίο διάστημα το προσωπικό των Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας να επωμίζεται όλο το βάρος των έκτακτων μέτρων που απαιτούν οι συνεχείς «έκτακτες» περιστάσεις χωρίς να υπολογίζεται το ανθρώπινο κόστος παρά μόνον το υπηρεσιακό συμφέρον.

Αποκορύφωμα των ανωτέρω ενεργειών, η ημέρα του Πάσχα που με την παρουσία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας στο νομό Ημαθίας, διατάχθηκαν οι περικοπές κάθε ημερήσιας ανάπαυσης και η χρησιμοποίηση όλων των αστυνομικών δυνάμεων σε μέτρα τάξης και στατικών ελέγχων σε κάθε διασταύρωση του οδικού δικτύου του νομού.

Τετρακόσιοι (400) αστυνομικοί κλήθηκαν να μην κάνουν Πάσχα με τις οικογένειές τους αλλά να χρησιμοποιηθούν για την μετάβαση του πρώτου Πολίτη της Χώρας στο στρατόπεδο της β’ μοίρας καταδρομών στην Νάουσα.

Είναι παράλογο επίσης, σήμερα που η ασφάλεια των πολιτών κλονίζεται, όλες μα όλες οι αστυνομικές δυνάμεις του νομού να επικεντρώνονται στα μέτρα τάξης για την ασφάλεια της μετακίνησης του, με συνέπεια την παντελή απουσία αστυνομικών σε όλο τον υπόλοιπο νομό.

Παρακολουθώντας, την προετοιμασία και τον σχεδιασμό των μέτρων, διαπιστώσαμε σε αυτόν την υπερβολή, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια του Προέδρου της Δημοκρατίας, σε βαθμό τέτοιο που και ο ίδιος διαπίστωσε κατά τον ερχομό του, με αποτέλεσμα να αποδεσμευτούν οι περισσότερες δυνάμεις με την έλευση του. Ήταν όμως αργά. Ο σχεδιασμός στέρησε για ακόμη μια φορά -έστω για αυτούς που δικαιούνταν - να κάνουν Πάσχα με τις οικογένειές τους.

Λυπούμαστε ιδιαίτερα που η παρουσία του Πρόεδρου επέφερε αυτά τα αποτελέσματα, αλλά ιδιαίτερα διαμαρτυρόμαστε για την σκληρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκαν οι αστυνομικοί - εργαζόμενοι κατά τον σχεδιασμό των μέτρων, που κατάφεραν για ακόμη μια φορά να μην υπολογίζουν κανένα δικαίωμα εργαζομένου παρά μόνον την ικανοποίηση – ηθική και υπηρεσιακή – των προϊσταμένων τους!

Υποχρέωση μας είναι η προάσπιση της ασφάλειας του Πολίτη, πόσο δε μάλλον, του πρώτου Πολίτη της Χώρας. Είναι όμως παράλληλα αναφαίρετο δικαίωμα του εργαζομένου και υποχρέωση της Υπηρεσίας να αποδίδεται κατά το νόμο μία ημέρα της εβδομάδας για την ημερήσια ανάπαυσή του... έστω κι αν είναι Πάσχα !

Ευελπιστούμε να μην επανέλθουμε στο μέλλον για όμοιες καταστάσεις... 

Ο πρόεδρος Ε.Α.Υ.Ν.Η.                                     Ο πρόεδρος Ε.Α.Υ.Σ.Φ.Η.

Καραβασίλης Χρήστος                                       Σοφιανίδης Ηρακλής"

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. ανεξάρτητα εάν έχουν δίκαιο ή όχι οι αστυνομικοί υπάλληλοι ,πιστεύω ότι τελικά αυτή η μετακίνηση του Προέδρου της Δημοκρατιάς να μας κόστισε πολύ περισσότερο έτσι όπως έγινε οδικώς από Γιάννενα σε Νάουσα ,παρά εάν γίνονταν με ένα ελικόπτερο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/4/12, 4:35 μ.μ.

    ΤΙ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ,ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΘΟΤΑΝΕ!!!!!!! ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚ ΚΤΛ ΤΑΞΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ 6 ΜΑΙΟΥ,ΜΕΤΑ ΝΑ ΔΩ ΜΕ ΤΑ ΓΑΙΔΟΥΡΑΚΙΑ ΘΑ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο