Παραγωγικός "οργασμός" στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας

Οι   τέσσερις   ομάδες  -  σκηνές  του   Τμήματος   Θεατρικής   Υποδομής   της Κ.Ε ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας βρίσκονται σε διαρκείς δοκιμές, ώστε μέσα στο Μάιο και μέχρι τις 10 Ιουνίου να παρουσιάσουν  τις παραστάσεις που ετοιμάζουν.
Η πρώτη σκηνή με παιδιά δημοτικού σχολείου, μετά την ανάγνωση του παραμυθιού «Η Κρινιώ, η Γοργώ και το αθάνατο νερό.»της Μαριάνας Αίνου – Κουτούζη, έμαθαν και κατασκεύασαν και να κινούν κούκλες με τους ήρωες του παραμυθιού.  

Τη διδασκαλία της κατασκευής  και κίνησης κούκλας έχει η κ. Βούλα Κοτσάλου, υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Βέροιας. Το παραμύθι θα αποδοθεί ως κουκλοθέατρο, αλλά και ως θεατρική παράσταση.

Η δεύτερη σκηνή στην οποία συμμετέχουν κυρίως μαθητές γυμνασίου και λυκείου θα παρουσιάσει δυο μονόπρακτες κωμωδίες με τίτλους α. «Αυτό Θα Πει Είδηση», που γράφτηκε από το μαθητή Παύλο Παρασκευόπουλο και β. «Ελλάς Ελλήνων Οφειλετών», που γράφτηκε από το μαθητή Αλέξανδρο Μπουρδάνο, Και οι δύο μαθητές συμμετέχουν και ως ηθοποιοί της παράστασης.

Η τρίτη σκηνή «Λύκειο», η οποία απαρτίζεται αποκλειστικά από μαθητές λυκείου, θα παρουσιάσει το έργο «Η αλφαβήτα της εφηβείας» της Μάγιας Δεληβοριά, με εμψυχωτή – σκηνοθέτη τον ηθοποιό Κωνσταντίνο Γιωτόπουλο.
 Η Ερασιτεχνική Σκηνή «Αναλόγιο», η ομάδα των ενήλικων, θα παρουσιάσει την αστυνομική κωμωδία της Γεωργίας Χιόνη «Το ροζ φουλάρι.»
Την γενική επιμέλεια των παραστάσεων έχει ο ηθοποιός – σκηνοθέτης Οδυσσέας Γ. Γωνιάδης.
Οι δοκιμές όλων των τμημάτων βρίσκονται σε ικανοποιητικό στάδιο και οι ακριβείς ημερομηνίες των παραστάσεων θα ανακοινωθούν σύντομα.

Οι εγγραφές στα τμήματα θεατρικής υποδομής για την περίοδο 2012 – 2013 θα αρχίσουν στις 1 Σεπτεμβρίου 2012 και η συμμετοχή σε αυτά είναι δωρεάν.
Πληροφορίες: 2331078140 email: dipethever@yahoo.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο