Δήλωση Πατσίκα με αφορμή την υποψηφιότητά του


"Ζούμε την πιο δύσκολη περίοδο της μεταπολεμικής Ελλάδας. Κομμάτι της κοινωνίας κι εγώ, οργίσθηκα για τον διεθνή εξευτελισμό της πατρίδας, έχασα τον ύπνο μου από την οικονομική αβεβαιότητα, απελπίστηκα για το μέλλον της γενιάς μου.  

Μετά το κάλεσμα του Αντώνη Σαμαρά ξεκίνησα έναν αγώνα χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς βαρύγδουπες ανακοινώσεις, αλλά δίπλα στους ανθρώπους του τόπου μου, κοντά στα προβλήματα και τις ανησυχίες τους. Και πάντα κρατώντας «τη μπάλα χαμηλά». Αποφάσισα να κάνω την οργή μου ελπίδα. Να κάνω την αγανάκτησή μου όραμα και σχέδιο για την Ημαθία.

Ο κύβος ερρίφθη.

Στις εκλογές της 6ης Μαΐου κατεβαίνω υποψήφιος με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Ο Αντώνης Σαμαράς, έκανε πράξη τις δεσμεύσεις του και προχώρησε στο πρώτο βήμα για την ανανέωση δείχνοντας εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου.

Για να ολοκληρωθεί η ανανέωση χρειάζεται η υποστήριξη όλων μας. Εγώ από την πλευρά μου να χαράξω νέο δρόμο στην πολιτική. Δρόμο ευθύ. Δρόμο πρακτικό. Δρόμο ξεκάθαρο. Εσύ από την πλευρά σου να επιλέξεις τους καλύτερους, τους πιο ικανούς, τους πιο εργατικούς.

Τις επόμενες μέρες θα εξελιχθεί μπροστά σου άλλος ένας προεκλογικός αγώνας. Έχεις ζήσει πολλούς. Αυτή τη φορά όμως να είσαι υποψιασμένος. Η πατρίδα και ο τόπος μας δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια. Δεν ζητούν κούφιες υποσχέσεις, βαρέθηκαν τον παλαιοκομματικό ξύλινο λόγο. Απαιτούν πρόγραμμα και επιχειρήματα. Ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις. Λίγα λόγια και σταράτα.

Άκου, σκέψου, αποφάσισε και οπωσδήποτε ψήφισε.

Η αποχή και η αδιαφορία συμφέρει και δυναμώνει μόνο τους φαύλους, οι οποίοι χαίρονται  όταν λείπεις από την κάλπη. Θα τους κάνεις το χατίρι; Θα επιτρέψεις την πολιτική τους επιβίωση; Θα επιβραβεύσεις την παλαιοκομματική τους νοοτροπία;

Κατεβαίνω υποψήφιος για να κάνω τη φωνή σου φωνή μου. Για να κάνουμε την οργή μας ελπίδα. Όχι με υψηλή κριτική εκ του ασφαλούς, αλλά συντεταγμένα και δημοκρατικά, με ισχυρή και αποφασιστική κυβέρνηση μέσα στη Βουλή.

Το ξέρω ότι πρέπει να γίνουν πολλά. Δεν με τρομάζουν. Οι εκλογές της 6ης Μαΐου θα σηματοδοτήσουν μια νέα εποχή για την πατρίδα μας. Ο δρόμος είναι ανηφορικός, όμως είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε.

Ζήσης Χ. Πατσίκας
υπ. Βουλευτής Ν. Ημαθίας Ν. Δημοκρατίας"


Σύντομο βιογραφικό Ζήση Χ. Πατσίκα

Ο Ζήσης Χ. Πατσίκας γεννήθηκε στις 29 Μαΐου του 1979 στη Βέροια. Γονείς του είναι ο Χρήστος και η Αφροδίτη. Είναι παντρεμένος με τη δημοσιογράφο Δέσποινα Βογιατζόγλου. Σπούδασε Διεθνή Οικονομικά στο πανεπιστήμιο Essex της Μεγάλης Βρετανίας και έκανε το μεταπτυχιακό του στην Πολιτική των Επικοινωνιών στο πανεπιστήμιο City του Λονδίνου. Μιλά Αγγλικά, Γερμανικά και λίγα Ισπανικά.
Από νωρίς συμμετείχε σε κοινωνικές και οικολογικές δράσεις, αρθρογραφούσε τακτικά στον τοπικό τύπο και το 1996 πήρε μέρος στην 1η Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων.
Η επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκίνησε στο Λονδίνο, αναλαμβάνοντας θέση project manager σε εκδοτικό όμιλο.
Το 2004 τον βρήκε πίσω στην Ελλάδα και μετά τη στρατιωτική του θητεία εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε καθημερινή εφημερίδα της Θεσσαλονίκης. Το 2006 επέστρεψε στον τόπο καταγωγής του για να ασχοληθεί με την οικογενειακή επιχείρηση, αναβαθμίζοντάς την τεχνολογικά και επεκτείνοντας την παρουσία της στο διαδίκτυο και τα νέα μέσα ενημέρωσης.
Συνεχίζει να αρθρογραφεί τακτικά και να παίρνει θέση επώνυμα και με θάρρος για τα προβλήματα του τόπου μας. Από το 2009 συμμετέχει σε εταιρία παροχής υπηρεσιών εναλλακτικών μορφών τουρισμού που σκοπό έχει την ανάδειξη των θησαυρών της Ημαθίας.

 Σχετικές πληροφορίες: www.zisispatsikas.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο