Ζωτικής σημασίας οι κάρτες διέλευσης φορτηγών/ψυγείων για τις εξαγωγές της Ημαθίας

Η αυξημένη ανάγκη καρτών διέλευσης φορτηγών-ψυγείων για τη φετινή παραγωγική και εξαγωγική περίοδο, λόγω της αναμενόμενης αύξησης της παραγωγής και των εξαγωγών από την Ημαθία, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καραπαναγιωτίδη, παρουσία εκπροσώπων Ομάδων Παραγωγών, Εξαγωγέων και του Διευθυντή του Τελωνείου Βέροιας Βασίλη Μπόνου.

Από τον κ. Καραπαναγιωτίδη έγινε ενημέρωση για τα όσα διημείφθησαν στη διάρκεια της χθεσινής του επίσκεψης στο Υπουργείο Μεταφορών για το θέμα, όπου διαφάνηκε η δυστοκία της πολιτείας να εκδώσει και να διανείμει νέες κάρτες διέλευσης (για Μολδαβία, Ουκρανία, Ρωσία κ.λπ.) πέραν των 1.000 που διανεμήθηκαν πριν από λίγες μέρες στη Ρώσικη Ομοσπονδία. Ο Αντιπεριφερειάρχης και οι υπόλοιποι συνομιλητές συμφώνησαν στη στήριξη των ελληνικών φορτηγών-ψυγείων, τόνισαν όμως ότι το πρόβλημα έγκειται στο ότι αυτά δεν επαρκούν στην περίοδο της αιχμής. 

Πρότεινε λοιπόν, την επίσκεψη αντιπροσωπείας από την Ημαθία την ερχόμενη εβδομάδα στο Υπουργείο Μεταφορών, όπου θα επιδιωχθεί συνάντηση με τον υπηρεσιακό Υπουργό Μεταφορών Σίμο Σιμόπουλο με στόχευση την έκδοση του απαραίτητου αριθμού των καρτών διέλευσης, ώστε να μην υπονομευθεί η φετινή εξαγωγική χρονιά και το μέλλον της τοπικής οικονομίας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο