Αύριο ξεκινά η διανομή των «επιταγών κατάρτισης» από τον ΟΑΕΔ

Aπό τη Δευτέρα 2 Ιουλίου έως και την Τρίτη 31 Ιουλίου θα μπορούν να παραλαμβάνουν οι άνεργοι που επελέγησαν την «επιταγή κατάρτισης και πιστοποίησης (training voucher)» από τον ΟΑΕΔ, η οποία τους εξασφαλίζει τη δυνατότητα να αποκτήσουν βασικές δεξιότητες σε τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνίας.

Ο αρχικός προϋπολογισμός του προγράμματος ήταν 22 εκ. ευρώ και αφορούσε 18.332 άτομα. Ωστόσο λόγω, της μεγάλης απήχησης ο προϋπολογισμό αποφασίστηκε να διπλασιαστεί και έτσι στο πρόγραμμα θα ενταχθούν 36.664 άτομα.

Το Σάββατο 23/7 αναρτήθηκε από τον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ http://www.voucher.gov.gr το μητρώο ωφελουμένων με τη μορφή των συνημμένων πινάκων κατάταξης κατά φθίνουσα σειρά, ανά περιφερειακή ενότητα, στους οποίους εμφανίζονται:

Α. Οι επιλεγέντες δικαιούχοι επιταγών κατάρτισης (36.664 άτομα).
Β. Οι επιλαχόντες που αντιστοιχούν σε ποσοστό έως το 50% του αριθμού των επιλεγέντων δικαιούχων (18.311 άτομα).
Γ. Οι μη επιλεγέντες με τη μοριοδότηση που έλαβαν (102.636 άτομα).
Δ. Οι μη αξιολογηθέντες (χωρίς μοριοδότηση 3.737 άτομα), επειδή δεν τηρούν τις βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα (μη ενεργή κάρτα ανεργίας κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων 25.5.2012, σύμφωνα με το μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ).

Υπενθυμίζεται ότι για την παραλαβή της επιταγής κατάρτισης οι δικαιούχοι θα πρέπει να επιδεικνύουν για λόγους πιστοποίησης την ταυτότητα τους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο