Σύσκεψη των ηγετών του κόσμου στην Βραζιλία για να σωθεί το περιβάλλον

Γράφει ο δασολόγος - περιβαλλοντολόγος Αντώνης Φαναριώτης 

Με αφορμή την συνάντηση των ηγετών του κόσμου που επίκειται στην Βραζιλία στο πλαίσιο της συνδιάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την βιώσιμη ανάπτυξη, ίσως να αλλάξει σελίδα ο τομέας της προστασίας του περιβάλλοντος και να περάσει σε μία νέα φάση. Σχεδόν 150 ηγέτες του κόσμου, θα συγκεντρωθούν στο Ρίο Ντε Τζανέιρο για την σύνοδο κορυφής του περιβάλλοντος όπου και θα συζητήσουν το μέλλον του πλανήτη. Κρίνεται σκόπιμο να αναδειχθεί το πρόβλημα της χρήσης των φυσικών πόρων, να προταθούν  λύσεις αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος  και να εφαρμοστεί επιτέλους η βιώσιμη ανάπτυξη. 

Μεγάλο ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού στερείται πολύ βασικά αγαθά ανά τον κόσμο. Νερό, τροφή, στέγη, κτλ αποτελούν πολυτέλεια για κάποιους συνανθρώπους μας. Η αλόγιστη χρήση των φυσικών πόρων έχει δημιουργήσει αυτό το καρκίνωμα, που τα τελευταία χρόνια η εξέλιξη του είναι συνεχώς ανοδική. Κρίνεται αναγκαία η λήψη μέτρων για την πιο ορθολογική χρήση των φυσικών πόρων από τους αρμόδιους φορείς. Μερικές προτεινόμενες λύσεις αποτελούν οι εξής: Χρήση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, ισότιμη πρόσβαση στο νερό, ισότιμη πρόσβαση σε τρόφιμα, αποτελεσματικά μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος και πάνω από όλα σωστή εφαρμογή της αειφόρου ανάπτυξης. Μέσω της αειφόρου ανάπτυξης είναι αδιαμφισβήτητο πως θα υπάρξουν βελτιώσεις στο περιβάλλον καθώς επίσης θα μειωθούν και οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής που ταλανίζουν τα τελευταία χρόνια τον πλανήτη.

Ας ελπίσουμε λοιπόν, πως μετά από αυτήν την συνάντηση να έχουν αποφασιστεί μέτρα που θα αλλάξουν προς το καλύτερο τον πλανήτη  και θα εφαρμοστούν άμεσα ώστε τα αποτελέσματα να είναι γρήγορα. Ο πλανήτης πλέον έχει φτάσει στα όρια του και κινδυνεύει να θανατωθεί. Αυτή η σύνοδος ίσως είναι η τελευταία ευκαιρία ώστε να παρθούν δραστικά και αποτελεσματικά μέτρα για το περιβάλλον.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Ανώνυμος24/6/12, 10:54 μ.μ.

    Συνεπής με τους αναγνώστες σας κύριε Φαναριώτη. Συνεχίστε την καλή δουλεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο