Κορυφώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον Απ. Παύλο

Ξεκίνησαν το απόγευμα της Πέμπτης (28/6) στο μητροπολιτικό ναό των αγίων αποστόλων Πέτρου και Παύλου Βεροίας και κορυφώνονται σήμερα το απόγευμα (29/6) στο "Βήμα" του Απ. Παύλου, οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του ιδρυτή της τοπικής Εκκλησίας αποστόλου των εθνών Παύλου.   

Όπως κάθε χρόνο στις εορτές συμμετέχουν εκπρόσωποι των ορθοδόξων Πατριαρχείων και Αυτοκεφάλων Εκκλησιών. Στον πανηγυρικό πολυαρχιερατικό εσπερινό που τελέστηκε το απόγευμα της 28ης Ιουνίου, χοροστάτησε ο Επίσκοπος Ρεμεζιανής κ. Ανδρέας, εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Σερβίας, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο.

Το πρωί της Παρασκευής (29/6) τελείται πολυαρχιερατικό συλλείτουργο κατά το οποίο προεξάρχει ο Μητροπολίτης Πιττσβούργου κ. Σάββας, εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ενώ το στις 7 το απόγευμα της ίδιας μέρας, θα τελεστεί η καθιερωμένη λιτανεία από τον Μητροπολιτικό Ναό στο Βήμα του Απ. Παύλου στη Βέροια, όπου θα τελεστεί ο υπαίθριος εσπερινός, που - όπως κάθε χρόνο - μεταδίδεται σε όλο τον κόσμο, μέσω του δορυφορικού προγράμματος της κρατικής τηλεόρασης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο