Γοήτευσε το κοινό η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στη Βεργίνα

Μια ονειρεμένη μουσική βραδιά έζησαν για δύο ώρες , οι 1000 περίπου θεατές που βρέθηκαν στο Μουσείο Αιγών στη Βεργίνα προκειμένου να παρακολουθήσουν το Γκαλά Όπερας που οργάνωσαν από κοινού ο Δήμος Βέροιας (Κ.Ε.Π.Α) και ο σύλλογος «οι Φίλοι της Μουσικής»(Αθήνα) , στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Βέροιας.

Τα έργα απέδωσε η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών αποτελούμενη από 65 όργανα, ενώ τη διεύθυνσή της είχε ο Ανδρέας Τσελίκας και ως σολίστ συμμετείχαν οι  Έλληνες καλλιτέχνες του λυρικού τραγουδιού Χριστίνα Πουλίτση (σοπράνο), Ινές Ζήκου(μέτζο σοπράνο) και Διονύσης Σούρμπης(βαρύτονος).

Πολλές φορές το κοινό ,που παρακολουθούσε ευλαβικά τη συναυλία, ξεσπούσε σε παρατεταμένα χειροκροτήματα, απολαμβάνοντας αυτό το μοναδικό θέαμα. Το πρόγραμμα περιελάμβανε γνωστά και ιδιαίτερα αγαπητά έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών και δημοφιλείς άριες «Από την Κάρμεν στην Τραβιάτα»

Παρόντες η Δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου «οι φίλοι της Μουσικής» κος Δημαράς Πάνος  συνοδευμένος από μέλη του Δ.Σ, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου βέροιας κος Μαυροκεφαλίδης  Νίκος, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Π.Α κος Μιχαηλίδης Γιώργος, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.α.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι  τη μουσική εκδήλωση παρακολούθησαν θεατές  από Θεσσαλονίκη, Φλώρινα, Κατερίνη, Κοζάνη, ενώ η είσοδος για το κοινό ήταν ελεύθερη

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο