Ολοκληρώθηκε η μαθητική Κατασκήνωση της Αγίας Τριάδας Νάουσας

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 20 Ιουλίου η λειτουργία της Μαθητικής Κατασκήνωσης Αγίας Τριάδας Νάουσας για το 2012. Η ιστορική Κατασκήνωση του Υπουργείου Παιδείας στην Αγία Τριάδα, που μετρά πάνω από 50 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, ολοκλήρωσε και εφέτος με  επιτυχία το πρόγραμμα φιλοξενίας 250 περίπου μαθητών της Α/θμιας Εκπαίδευσης από σχολεία της Ημαθίας.   

Η φετινή χρονιά ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για την Κατασκήνωση καθώς για τη λειτουργία της διατέθηκαν τα λιγότερα από κάθε άλλη φορά κονδύλια. Οι φιλότιμες προσπάθειες όμως των εκπαιδευτικών, οι διάφορες χορηγίες και ο Δήμος της Νάουσας συνέβαλαν ώστε να ξεπεραστούν άμεσα τα εμπόδια και έτσι η Κατασκήνωση να λειτουργήσει χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. 

Για το λόγο αυτό στην τελετή λήξης της κατασκηνωτικής περιόδου ο Διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας κ. Διονύσης Διαμαντόπουλος εξήρε τις προσπάθειες των εκπαιδευτικών - μελών της Επιτροπής αλλά και των εθελοντών εκπαιδευτικών που προσέφεραν για ακόμα μία χρονιά ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους. Ευχαρίστησε επίσης τους κονσερβοποιούς και εμπόρους της περιοχής που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα της Κατασκήνωσης για διάθεση τροφίμων, νωπών φρούτων και κομπόστας, καθώς και το Δήμο της Νάουσας  για τη διάθεση τεχνικού προσωπικού και μέσων για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων.  
Ο κ. Διαμαντόπουλος ανέφερε επίσης ότι ο αριθμός των αιτήσεων εφέτος ήταν ιδιαίτερα αυξημένος με αποτέλεσμα να μην καταστεί δυνατή η ικανοποίηση όλων. Το γεγονός αυτό, τόνισε, αποδεικνύει όχι μόνο την ποιοτική προσφορά της Κατασκήνωσης αλλά ταυτόχρονα και το μέγεθος της κοινωνικής πλέον ανάγκης πολλών οικογενειών της περιοχής μας. Για το λόγο αυτό η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και ο Δήμος της Νάουσας θα συντονίσουν τις ενέργειές τους ώστε να εξασφαλιστεί έγκαιρα η λειτουργία της Κατασκήνωσης και για την επόμενη χρονιά, ενώ θα αναζητηθεί τρόπος για την επέκταση του χρόνου λειτουργίας της κατά ένα ακόμη δεκαπενθήμερο  ώστε να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις των γονέων.

Αξίζει να τονιστεί ότι η Μαθητική Κατασκήνωση της Αγίας Τριάδας στη Νάουσα είναι από τις ελάχιστες πλέον δημόσιες κατασκηνώσεις που λειτουργούν σήμερα στη Χώρα, ενώ η οργάνωση, η ασφάλεια, η υγιεινή και η ποιότητα του παιδαγωγικού και ψυχαγωγικού της έργου είναι εφάμιλλα των μεγάλων ιδιωτικών κατασκηνώσεων

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο