Τι πρότεινε το Ανθρώπινο Δυναμικό Βέροιας για τη βελτίωση λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου

Σήμερα, Παρασκευή 31 Αυγούστου στις 12.00μ.μ πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ  με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ν. Μαυροκεφαλίδη, με αντικείμενο την κατάθεση προτάσεων για τη βελτίωση λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και την προσέλκυση ενδιαφέροντος των πολιτών στις συνεδριάσεις του, μέσα από μια πιο δημοκρατική και διαφανή λειτουργία.

Συγκεκριμένα προτάθηκαν:

1.Περιορισμό του αριθμού των προ ημερησίας θεμάτων και της συζήτησης αυτών εντός προθεσμίας μιας ώρας συνολικά, όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό.

2.Συζήτηση ως εκτάκτων μόνο των θεμάτων που η αναβολή της συζήτησης τους για το επόμενο Συμβούλιο ως τακτικό θέμα με εισηγητικό, θα προκαλέσει σημαντική ζημία στο Δήμο ή σε δημότη και δεν ήταν δυνατό να εισαχθεί έγκαιρα ως τακτικό.

3.Δημοσίευση στην ιστοσελίδα του Δήμου, όλων των εισηγητικών των τακτικών θεμάτων, τρεις (3) ημέρες πριν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για την έγκαιρη πληροφόρηση των δημοτών.
4.Δημοσίευση στην ιστοσελίδα του Δήμου του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.  
 
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ευχαρίστησε τα μέλη του ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ για τη συνεργασία τους και δεσμεύτηκε να προωθήσει τις προτάσεις προς έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο. Επίσης,  εξέθεσε στα μέλη του «ΑΝ-ΔΥ» τη δική του πρόταση, η οποία βρίσκεται σε τελικό στάδιο επεξεργασίας, για την «Ψηφιακή Λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου»  η οποία πράγματι μπορεί να αλλάξει τα μέχρι τώρα δεδομένα, να διευκολύνει και να αναβαθμίσει σημαντικά τη λειτουργία του Δ.Σ.

(Φωτογραφεία αρχείου)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο