Το θέμα των εισιτηρίων "καίει" τους μαθητές του 1ου 2ου και 4ου Λυκείου Βέροιας

Mε αιχμή την τιμή των μαθητικών εισιτηρίων, μαθητές από το 1ο, 2ο και 4ο Λύκειο της Βέροιας, συγκεντρώθηκαν χθες το μεσημέρι έξω από το Δημαρχείο ενώ εκπρόσωποι των 15μελών επιτροπών τους συναντήθηκαν στο γραφείο της Δημάρχου με την αρμόδια αντιδήμαρχο Παιδείας Βαρβάρα Σταυροπούλου και της έθεσαν τα προβλήματα και τα αιτήματά τους με βασικότερο αυτό του εισιτηρίου. 

Μεταξύ των άλλων θεμάτων στη λίστα των μαθητών είναι η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, η ενημέρωσή τους για τον επαγγελματικό προσανατολισμό και άλλα λειτουργικά των σχολείων τους.

Οι μαθητές μετά από έναν ευπρεπή και γόνιμο διάλογο με την αντιδήμαρχο κατευθύνθηκαν με πορεία προς τα Αστικά ΚΤΕΛ της Βέροιας με σκοπό να δουν με τον πρόεδρο των Αστικών ο οποίος όμως απουσίαζε και έτσι η συγκέντρωση των μαθητών έληξε χωρίς «επίσημη» συνάντηση με τον κ. Παυλίδη.

Τι λένε οι μαθητές
Συνομιλήσαμε με αρκετούς μαθητές έξω από τον χώρο του δημαρχείου, όπου στρατοπέδευσαν για περίπου μία ώρα φωνάζοντας συνθήματα για την υψηλή τιμή του εισιτηρίου τους. Μας δήλωσαν ότι στην Ελλάδα της δωρεάν παιδείας ξεκινάνε τη μαθητική τους καθημερινότητα με ένα κόστος από 1,20 ως 2,40 ευρώ (μαζί με την επιστροφή), αναλόγως από το αν προμηθευτούν το εισιτήριο μέσα από το λεωφορείο ή όχι. (Αν το πάρουν νωρίτερα είναι 60 λεπτά, μέσα στο λεωφορείο είναι 1.20…)

Κάποιοι μαθητές υπογράμμισαν με πίκρα ότι ακόμη και το ποσό του αντιτίμου του εισιτηρίου φαντάζει κάποια πρωινά δυσβάσταχτο στους γονείς τους, ενώ κάποιοι άλλοι εστίασαν σε παρατηρήσεις και σχόλια των γονιών τους, ότι στα χρόνια της δραχμής με 800 δρχ. έτρωγε ένα άτομο στην ταβέρνα, ενώ σήμερα τόσο κοστίζει το μαθητικό εισιτήριο.

Φυσικά, από τους συνομιλητές μας δεν έλειπαν και οι περιπτώσεις αδελφών, οι οικογένειες των οποίων είναι αναγκασμένες να πληρώνουν σαφώς μεγαλύτερα ποσά, που φαντάζουν απαγορευτικά στις μέρες μας όταν μεταφράζονται σε σύνολα στο τέλος της εβδομάδας, του μήνα ή του χρόνου.


Ο Πρόεδρος των Αστικών
Συνομιλήσαμε στη συνέχεια με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ αστικών γραμμών Βέροιας Παύλο Παυλίδη. Μας είπε ότι σε συνάντηση που είχε με τους μαθητές του 2ου λυκείου ενημέρωσε ότι οι τιμές των εισιτηρίων ορίζονται από το κράτος, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα μείωσης από τον ίδιο τον φορέα αφού υπάρχει ενσωματωμένος ΦΠΑ που πρέπει να αποδοθεί κ.λπ. Είπε επίσης ότι το άλλο μισό του μαθητικού εισιτηρίου δεν επιδοτείται και πρόσθεσε ότι υπάρχει δυνατότητα έκπτωσης της τιμής με την προμήθεια μηνιαίας κάρτας.
 
Πηγή: laosver.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο