Ένταξη δύο σημαντικών έργων ύδρευσης της ΔΕΥΑ Βέροιας στο ΕΣΠΑ

Δύο σημαντικά έργα που αναβαθμίζουν την παροχή υπηρεσιών ύδρευσης του Δήμου Βέροιας, συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000,00 ευρώ περίπου , εντάχθηκαν μετά από συντονισμένες ενέργειες της ΔΕΥΑ Βέροιας στο ΕΣΠΑ.

Ειδικότερα εντάσσονται " στον Αξονα Προτεραιότητας 07 - Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην ΠΚΜ" του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Μακεδονία - Θράκη και συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης τα έργα:

1. "ΥΔΡΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΛΙΓΚΑ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ" προϋπολογισμού € 389,550.00

Αντικείμενο του έργου αυτού αποτελεί η κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης της περιοχής Καλίγκα του Δήμου Βέροιας μήκους 4.170 μ και ειδικότερα τη μεταφορά του πόσιμου νερού από τον υφιστάμενο αγωγό ύδρευσης προς την προτεινόμενη δεξαμενή υδροδότησης (50 μ3), μεταφορά που θα γίνει με τη βοήθεια τριών αντλιοστασίων, την διανομή αυτού από τη δεξαμενή στις οικίες της περιοχής καθώς και τη διαστασιολόγηση των αγωγών του δικτύου με αγωγούς πολυαιθυλενίου 3ης γενιάς.

Αξίζει να τονίσουμε ότι η υδροδότηση της παραπάνω περιοχής μέχρι σήμερα γίνεται μέσω γεωτρήσεων, των οποίων η ποιοτική σύσταση καθώς και η ποσότητα είναι μέτρια.

2. "ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΟ Δ.Δ. ΜΑΚΡΟΧΩΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ" προϋπολογισμού € 520,139.17

Το αντικείμενο του έργου αφορά την αντικατάσταση τμήματος του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του οικισμού το οποίο αποτελείται από αμιαντοσωλήνες και το οποίο βρίσκεται νότια - νοτιοδυτικά του οικισμού μήκους 6.800 m, την ένωση του υφιστάμενου δικτύου που αποτελείται από αγωγούς από PVC με το νέο δίκτυο που θα κατασκευαστεί και την κατασκευή όλων των έργων που συμπεριλαμβάνονται στο μήκος των προς αποκατάσταση αγωγών (φρεάτια δικλείδων, συνδέσεις με υφιστάμενο δίκτυο, φρεάτιο αερεξαγωγού, κλπ).

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Βέροιας μετά την παραπάνω θετική εξέλιξη της ένταξης της χρηματοδότησης των δύο ζωτικής σημασίας έργων στο ΕΣΠΑ δήλωσε μεταξύ άλλων « η ένταξη των δύο έργων στο ΕΣΠΑ είναι μια σημαντική εξέλιξη, γιατί αντιμετωπίζονται σημαντικά ζητήματα ύδρευσης στο Δήμο μας. Τα έργα αυτά εντάσσονται στο συνολικό μας σχεδιασμό για αναβάθμιση της ποιότητας και ποσότητας του νερού. Στόχος μας είναι οι κάτοικοι στην πόλη και σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες να καταναλώνουν καθαρό νερό χωρίς να υπάρχει πρόβλημα επάρκειας. Νιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση, γιατί μέρα με τη μέρα δικαιώνονται οι αγώνες μας.

Με υπευθυνότητα, μεθοδικότητα, συστηματικότητα και σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και τις υπηρεσίες πετύχαμε να εντάξουμε στο ΕΣΠΑ σημαντικά έργα που αφορούν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο