9 οφέλη του πράσινου τσαγιού

Οι επιστήμονες δεν παύουν να ανακαλύπτουν συνεχώς νέες ευεργετικές ιδιότητες του πράσινου τσαγιού. Ο Chi Pui Pang, του Πανεπιστημίου του Hong Kong, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα αντιοξειδωτικά που περιέχει το τσάι (βιταμίνη C, βιταμίνη Ε, λουτεϊνη και ζεαξανθίνη) μπορούν να απορροφηθούν από διάφορους ιστούς του ματιού, μεταξύ των οποίων και ο αμφιβληστροειδής χιτώνας, αποτρέποντας έτσι το γλαύκωμα καθώς και άλλες παθήσεις του ματιού.

teverdeΕπίσης, έχει επιβεβαιωθεί επιστημονικά ότι μπορεί να μειώσει τις ασθένειες των δοντιών και των ούλων. Εάν καταναλώνεται με μέτρο (3-6 φλυτζάνια την ημέρα) μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακές νόσους, σύμφωνα με μία έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Arteriosclerosis, Thrombosis, and Vascular Biology: Journal of the American Heart Association. Πειράματα σε ποντίκια αποκάλυψαν επίσης ότι βοηθά στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας.

Επιπλέον, μια μελέτη της Ιατρικής Σχολής Αθηνών έδειξε ότι 30 λεπτά μετά τη λήψη μίας κούπας τσαγιού προκαλείται διαστολή των μεγάλων αρτηριών του σώματος, αποτρέποντας έτσι κυκλοφορικά προβλήματα, αθηροσκλήρωση κλπ. Επίσης, ένα από τα συστατικά του, η επιγαλλοκατεχίνη (EGC) προκαλεί ανάπτυξη των οστικών κυττάρων (οστεοβλαστών) έως 79%, κάτι που ενδυναμώνει τα οστά και βοηθά στην πρόληψη της οστεοπόρωσης, όπως αναφέρεται στο περιοδικό Journal of Agricultural and Food Chemistry.

Η κατανάλωση επίσης τσαγιού βοηθά στο να μην ερεθίζεται η χολή, χωρίς να ξεχνάμε ότι αποτρέπει και την ανάπτυξη των βακτηρίων. Στον εγκέφαλο, οι πολυφαινόλες που περιέχει το τσάι, δρουν προστατευτικά στα κύτταρα της ντοπαμίνης με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτρέπεται η εκδήλωση της νόσου του Parkinson, σύμφωνα με μία έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Biological Psychiatry. Όπως άλλωστε αναφέρει και μια παλιά κινέζικη παροιμία: ‘είναι προτιμότερο να περάσεις τρεις μέρες χωρίς φαγητό, παρά μια μέρα χωρίς τσάι’. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι το τσάι δε θα πρέπει να καταναλώνεται ποτέ υπερβολικά ζεστό, δηλαδή σε θερμοκρασία πάνω από 60oC, καθότι έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να προκαλέσει καρκίνο στο λαιμό.

Πηγή: muyinteresante.es

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο