Επιπλέον, μια μελέτη της Ιατρικής Σχολής Αθηνών έδειξε ότι 30 λεπτά μετά τη λήψη μίας κούπας τσαγιού προκαλείται διαστολή των μεγάλων αρτηριών του σώματος, αποτρέποντας έτσι κυκλοφορικά προβλήματα, αθηροσκλήρωση κλπ. Επίσης, ένα από τα συστατικά του, η επιγαλλοκατεχίνη (EGC) προκαλεί ανάπτυξη των οστικών κυττάρων (οστεοβλαστών) έως 79%, κάτι που ενδυναμώνει τα οστά και βοηθά στην πρόληψη της οστεοπόρωσης, όπως αναφέρεται στο περιοδικό Journal of Agricultural and Food Chemistry.
Η κατανάλωση επίσης τσαγιού βοηθά στο να μην ερεθίζεται η χολή, χωρίς να ξεχνάμε ότι αποτρέπει και την ανάπτυξη των βακτηρίων. Στον εγκέφαλο, οι πολυφαινόλες που περιέχει το τσάι, δρουν προστατευτικά στα κύτταρα της ντοπαμίνης με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτρέπεται η εκδήλωση της νόσου του Parkinson, σύμφωνα με μία έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Biological Psychiatry. Όπως άλλωστε αναφέρει και μια παλιά κινέζικη παροιμία: ‘είναι προτιμότερο να περάσεις τρεις μέρες χωρίς φαγητό, παρά μια μέρα χωρίς τσάι’. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι το τσάι δε θα πρέπει να καταναλώνεται ποτέ υπερβολικά ζεστό, δηλαδή σε θερμοκρασία πάνω από 60oC, καθότι έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να προκαλέσει καρκίνο στο λαιμό.
Πηγή: muyinteresante.es
0 Σχόλια
Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)