Τέθηκε το ερώτημα της τύχης των πανεπιστημιακών σχολών της Ημαθίας στονΥπουργό Παιδείας

Χθές, Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου, οι θεσμικοί παράγοντες του Ν.Ημαθίας, ο Μητροπολίτης Βέροιας Ναούσης και Καμπανίας κ. Πανελεήμων, οι Βουλευτές του Νομού κ.κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Απόστολος Βεσυρόπουλος, Γεωργία Μπατσαρά και οι Δήμαρχοι της Βέροιας κ. Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου – Γεωργιάδη και Νάουσας κ. Αναστάσιος Καραμπατζός συνάντησαν τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κων/νο Αρβανιτόπουλο, με κοινό αίτημα την ανάπτυξη Σχολών και όχι μεμονωμένων Τμημάτων, που όπως φαίνεται από τις εξελίξεις είναι δεδομένη η τύχη τους σε όλη την επικράτεια.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκε έντονα το ερώτημα της τύχης της Ημαθίας σε σχέση με την ύπαρξη και ανάπτυξη Πανεπιστημιακών Σχολών δεδομένης της κυβερνητικής κατεύθυνσης για ένα ΑΕΙ και ένα ΤΕΙ σε κάθε περιφέρεια της χώρας και τονίστηκε η δυσμενής θέση της λόγω της γειτνίασης με την συμπρωτεύουσα. Αυτό εν προκειμένω αδικεί την Ημαθία η οποία συνθλίβεται από την υπερσυγκέντρωση δομών και υπηρεσιών στη Θεσσαλονίκη, παρά τα τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα του Νομού μας με κυρίαρχο τη γεωγραφική θέση και τη σημαντική ιστορική του διαχρονία.

Προτάθηκε η ανάπτυξη Σχολών Ανθρωπιστικών Σπουδών σχετικών με την αγροτική και κτηνοτροφική ανάπτυξη. Θετική ήταν η ανταπόκριση του Υπουργού στην πρόταση λειτουργίας της Σχολής Απόδημου Ελληνισμού, της Σχολής Αριστοτελικής Φιλοσοφίας και της συνεργασίας με το Διεθνές Πανεπιστήμιο. Ο Υπουργός, θεώρησε «έξυπνη» την πρόταση για τη σύνδεση της εκπαίδευσης με τον απανταχού απόδημο Ελληνισμό, την καινοτομία, τις νέες τεχνολογίες και τον τουρισμό και έκρινε εφικτή την ενδεχόμενη λειτουργία θερινών σχολών και μεταπτυχιακών τμημάτων του Διεθνούς Πανεπιστημίου στη Βέροια. Συμφωνήθηκε η συνεργασία των δύο Δήμων με τη Διοίκηση του Διεθνούς Πανεπιστημίου και εφόσον υπάρξουν θετικές εξελίξεις, ο Υπουργός δεσμεύτηκε να τις υποστηρίξει.







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο