Αναχωρεί και η 3η ομάδα για επαγγελματική κατάρτιση σε θέματα τουρισμού στη Βαρκελώνη

Αναχωρεί σήμερα, Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013, η 3η ροή από 10 ενήλικες για επαγγελματική κατάρτιση σε θέματα τουρισμού στη Βαρκελώνη.

dimarxio_veriasΗ κατάρτιση είναι διάρκειας 13 εβδομάδων και περιλαμβάνει μαθήματα γλώσσας και πρακτική άσκηση μέσα από την απασχόλησή τους σε θέσεις εργασίας. Η δράση γίνεται στο πλαίσιο προγραμμάτων δια Βίου Μάθησης που υλοποιεί ο Δήμος Βέροιας κατά τη διετία 2012 – 2014, τα οποία χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Leonardo da Vinci.

Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη 2 ακόμα ροές, η πρώτη στο Περπινιάν της Γαλλίας, διάρκειας 26 εβδομάδων σε θέματα βιοκλιματικού σχεδιασμού και η δεύτερη στη Φλωρεντία και στην περιοχή της Τοσκάνης, διάρκειας 10 εβδομάδων, για βιολογικές καλλιέργειες – παραγωγή οίνου.

Σημειώνεται ότι παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή 15 Μαρτίου η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στο σχέδιο «Βιολογικές καλλιέργειες: Οπωροκηπευτικά – οίνος». Στην πρόσκληση αυτή καλούνται να υποβάλλουν αίτηση όσοι ενδιαφέρονται για την πρακτική άσκηση που θα γίνει στην περιοχή του Abruzzo – Ιταλία και αφορά σε οπωροκηπευτικά – καλλιέργεια, μεταποίηση, προώθηση. Η υλοποίηση της ροής αυτής προγραμματίζεται περί τα τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου 2013. Στη ροή αυτή θα αποσταλούν 3 αγρότες ή νέοι αγρότες ή νεοεισερχόμενοι αγρότες, 2 νέοι επιχειρηματίες και 2 γεωπόνοι με ειδικότητα φυτικής παραγωγής, φυτοπροστασίας, ή αγροτικής οικονομίας ή τεχνολογίας τροφίμων, ή τεχνολόγοι γεωπονίας ή χημικοί αντίστοιχης ειδικότητας. Προτεραιότητα θα δοθεί σε άνεργους ηλικίας 18-28 ετών και 55-65 ετών και σε άτομα με χαμηλά εισοδήματα. Προτεραιότητα θα δοθεί επίσης σε άτομα με γνώση της ιταλικής γλώσσας. Η πρόσκληση απευθύνεται σε κατοίκους του Δήμου και, εφόσον υπάρξουν κενές θέσεις σε κατοίκους της Ημαθίας ή και ευρύτερης περιοχής.

Το Πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει μαθήματα ιταλικής γλώσσας και κατάρτιση μέσα από πρακτική άσκηση σε θέσεις εργασίας, καλύπτει για τους καταρτιζόμενους τα έξοδα μετακίνησης, πολιτιστικής και γλωσσικής προετοιμασίας και διαμονής. Η διάρκεια της πρακτικής άσκησης είναι συνολικά 10 εβδομάδες

Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν:

1. Αίτηση στην οποία θα αναγράφεται και το θέμα ενδιαφέροντος για την κατάρτισή τους.

2. Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας

3. Τίτλους σπουδών για τους απόφοιτους σχολών

4. Βεβαίωση ότι είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο αγροτών ή βεβαίωση από ΟΓΑ ότι έχουν υποβάλλει αίτηση ασφάλειας ή παραστατικά παράδοσης αγροτικών προϊόντων ή παραστατικά αγοράς αγροεφοδίων στο όνομά τους για τους αγρότες ή νέους αγρότες ή νεοεισερχόμενους αγρότες

5. Δικαιολογητικά από τα οποία να απορρέει ότι έχουν ασχοληθεί ή ότι θα ασχοληθούν με το αντικείμενο, για τους επιχειρηματίες

6. Βεβαιώσεις εργοδοτών (εφόσον υπάρχουν)

7. Αποδεικτικά γνώσης ιταλικής γλώσσας και πιθανόν άλλων ξένων γλωσσών, εφόσον υπάρχουν

8. Βιογραφικό σημείωμα, (Europass στην ελληνική και στην ιταλική γλώσσα www.europass.cedefop.europa.eu )

9. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας

10. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 (προαιρετικό), εφόσον είναι άνεργοι, ή βεβαίωση ανεργίας από ΟΑΕΔ

11. Εκκαθαριστικό Οικονομικής Εφορίας (προαιρετικό), εφόσον θέλουν να συνυπολογιστεί ότι πρόκειται για άτομο με χαμηλό εισόδημα

12. Οποιοδήποτε άλλο στοιχείο που κρίνουν οι ενδιαφερόμενοι ότι θα βοηθήσει την επιτροπή στην επιλογή των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα.

Πληροφορίες: εργάσιμες μέρες, κατά τις ώρες 10:00-13:00, Δήμο Βέροιας, Βικέλα 4, 1ος όρ., γραφείο 3, στο Δημαρχείο Βέροιας, Μητροπόλεως 46, ισόγειο, γραφείο 11 και 1, στη Διεύθυνση Γεωργίας, Μητροπόλεως 44, 3ος όρ., γραφείο 4, στα τηλέφωνα 23313 50508/ 50552/50616 και 23313 50183 ή στα e-mail ptheolog@veria.gr, annaxatz@veria.gr και amizantzidou@gmail.com, papaeconomou@imathia.pkm.gov.gr και στην ιστοσελίδα του Δήμου www.veria.gr.

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο