Το έργο "Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας" ενθουσιάσε τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας

Τη θεατρική παράσταση, βασισμένη στο έργο «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ σε διασκευή Γιάννη Καλατζόπουλου, που παρουσιάζει το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, παρακολούθησαν οι μαθητές της α΄ και β΄ γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Βέροιας, τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013 στο θέατρο της Αντωνιάδειας Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών στη Βέροια.

φωτογραφία Μουσικού Σχολείου Μουσείο ΕκπαίδευσηςΟι μαθητές,συνοδευόμενοι από τις φιλολόγους του σχολείου, Ιντζεβίδου Κυριακή και Σκουμποπούλου Χαρίκλεια, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν έναν κλασικό θεατρικό συγγραφέα μέσα από ένα σπουδαίο έργο της παγκόσμιας δραματουργίας αλλά και να ονειρευτούν παρέα με το θίασο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ «ένα όνειρο καλοκαιρινής νύχτας». Ήταν ένα ευχάριστο διάλειμμα για του μαθητές από τις αυξημένες σχολικές υποχρεώσεις τους αλλά και μια άριστη ευκαιρία να δουν από κοντά την υποκριτική, τον σκηνικό διάκοσμο, τους φωτισμούς, τα κοστούμια και τη μουσική που πλαισιώνουν μια επαγγελματική θεατρική παράσταση, τα οποία αποτελούν άλλωστε αντικείμενο εξέτασης του μαθήματος του Θεάτρου που διδάσκεται στο Μουσικό Σχολείο.

Στο τέλος της παράστασης οι μαθητές συζήτησαν με τους ηθοποιούς για το έργο, το θέατρο και το επάγγελμα του ηθοποιού και ενημερώθηκαν από την υπεύθυνη επικοινωνίας του Κ.Ε. ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, κα Γρηγοριάδου Κατερίνα, για το έργο του ΔΗΠΕΘΕ αλλά και για τα τμήματα Θεατρικής Υποδομής που λειτουργούν σ΄ αυτό. Οι συγκεκριμένες συνεντεύξεις θα αξιοποιηθούν από τη ραδιοφωνική ομάδα του σχολείου, Μουσικά αβγΑ, για τη δημιουργία εκπομπής η οποία θα μεταδοθεί από το πρώτο μαθητικό διαδικτυακό ραδιόφωνο, «European School Radio».

Η επαφή με τον Ουίλιαμ Σαίξπηρ και τον θίασο ενθουσίασε τους μαθητές οι οποίοι έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο