Δημ. Συμβούλιο Βέροιας: Αποφάφισε να ανεξαρτητοποιηθεί και να κρατήσει την θέση του ο Γ. Αγγέλογλου

Από... δεξιά βγήκε στην παράταξη που τον εξέλεξε στην θέση του δημοτικού συμβούλου Βέροιας ο Γιάννης Αγγέλογλου, καθώς - έπειτα από την δημόσια "αποπομπή" του, μέσω ανακοίνωσης στον Τύπο, από την πλειοψηφία των μελών των "Ενεργών Πολιτών για τον Δήμο Βέροιας - αποφάσισε να ανεξαρτητοποιηθεί και να κρατήσει την θέση του.

aggeloglouΟ Γιάννης Αγγέλογλου ανέλαβε καθήκοντα δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής της παράταξής του, όταν παραιτήθηκε - στις αρχές του 2012 - η Χρύσα Σαββαΐδου, σύμφωνα με το καταστατικό της παράταξης και επρόκειτο να παραιτηθεί και ο ίδιος στις αρχές του 2013, όταν προέκυψε το παρόν... αλαλούμ στην παράταξη.

Στην επιστολή ανεξαρτητοποίησης που έστειλε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας Τηλέμαχο Χατζηαθανασίου και κοινοποίησε στον Τύπο, κάνει λόγο για συνεργασία μεγάλης μερίδας της παράταξης στην οποία ανήκε με την Δήμαρχο Βέροιας, ενώ γενικά, το μεγαλύτερο μέρος της ανακοίνωσής του αφορά κριτική στην διοίκηση Ουσουλτζόγλου, παρά τους (σοβαρούς) λόγους που τον οδήγησαν να υφαρπάξει την ψήφο των πολιτών που ψήφισαν την παράταξη και την επικεφαλής της στις εκλογές Χρύσα Σαββαΐδου, και όχι τον ίδιο.

 

Η επιστολή ανεξαρτητοποίησης του Γ. Αγγέλογλου

Ανεξαρτητοποίηση
του Ιωάννη Θαλή Αγγέλογλου Δημοτικού Συμβούλου,
κατοίκου Βέροιας, Μητροπόλεως 9, 59100


Βέροια 11.3.2013


Κύριε πρόεδρε

Σας γνωστοποιώ ότι ανεξαρτητοποιούμαι ως δημοτικός σύμβουλος σύμφωνα με το άρθρο 66, παρ.4, του Ν. 3852/2010 και από σήμερα δεν θα ανήκω στην παράταξη με την ονομασία «Ενεργοί Πολίτες για το Δήμο της Βέροιας». Αιτιολογώ την απόφασή μου αυτή, ως εξής:

Με ανάμικτα συναισθήματα λύπης και δικαίωσης έμαθα από τις εφημερίδες ότι δεν εκπροσωπώ πλέον ένα μέρος των «Ενεργών Πολιτών για το Δήμο της Βέροιας» συγκεκριμένα τα 2/3:

Θλίψη για την αμετροεπή, βεβιασμένη και αστόχαστη απόφαση πρώην συντρόφων και σύνοικων στον αγώνα για το Δήμο της Βέροιας, όμως ταυτόχρονα και την πικρή χαρά της διαπίστωσης- δικαίωσης, επιτέλους, ότι το μνημειώδες εκείνο «ευχαριστώ τους Ενεργούς πολίτες» που ξεστόμισε υπερφίαλα το βράδυ της δεύτερης Κυριακής των Δημοτικών Εκλογών της περίλαμπρης και ανέλπιστης επικράτησής της, επί της παράταξης Τσαβδαρίδη, η Δήμαρχος Βεροίας Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη, βρίσκει πλέον εξήγηση. Σε έντονη διαμαρτυρία μου και εύλογη απορία, γιατί ευχαριστεί τους ενεργούς πολίτες, αφού ο υπαινιγμός ήταν σαφής, δικαιολογήθηκε πονηροειδώς, μπροστά σ΄ όλους τους Δημοσιογράφους ότι δεν εννοεί την παράταξη, αλλά τους πολίτες που προσήλθαν στις κάλπες. Στην ερώτηση, γιατί δεν ευχαρίστησε τη λαϊκή συσπείρωση των ενεργών πολιτών, ως όφειλε, απέφυγε να απαντήσει.

Η συμμετοχή - συνενοχή των «Ενεργών Πολιτών» στην νομότυπη επανεκλογή της, παρά την απόφαση της γενικής Συνέλευσης της παράταξης να μη στηριχθεί καμία απ΄ τις επικρατούσες παρατάξεις στην δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, καθίσταται πλέον αυταπόδεικτη. Και καθίσταται πλέον αυταπόδεικτη, καθώς επί δύο έτη, εκτός από 2-3 μέλη της παράταξης των Ενεργών Πολιτών, ουδείς ενεφανίσθη ποτέ στις καθιερωμένες συνεδριάσεις του Σαββάτου, ούτε καν εν όψει των 50 και πλέον δημοτικών συμβουλίων που ακολούθησαν. Και δεν καθιστά απόδειξη μόνο η πλημμελής ενάργειά τους, οι αδιαφανείς παλινωδίες και οι σπασμωδικές εξάρσεις, των μετρημένων στα δάκτυλα του ενός χεριού, μελών των 31 της παράταξης που υπέγραψαν τη διαγραφή μου, αλλά κυρίως, το «αντίδωρον τίμημα» της Δημάρχου για τη χαρά που της προσφέρουν με την αλλοπρόσαλλη μέχρι τώρα στάση και αυτομόλησή τους. Όλα αυτά, γνωστά, τόσο στους παροικούντες όσο στους παρεπιδημούντες τα Δημοτικά πράγματα, γίνονται τώρα κτήμα του Κοινού των Βεροιέων. Όλοι είχαν κάτι να κερδίσουν προκειμένου να εξαργυρώσουν τις υπηρεσίες που προσέφεραν στην Δήμαρχο και την παράταξή της, με αποκορύφωμα την πλήρη αποστασιοποίησή τους από καταγγελίες που ενείχαν ποινικές ευθύνες εις ό,τι αφορά τις διοικητικές της ενέργειες, αλλά και την κρυφίως ενημέρωσή της προκειμένου να λαβαίνει τα μέτρα της. Τόσον εκείνη όσο και τα μέλη της Δημοτικής της ομάδας. Ιδίως τώρα που οι συνδημότες μας, όπως και όλοι οι Έλληνες, εξ αιτίας της κρίσης και των δυσβάστακτων μέτρων που λαμβάνονται, δυσχεραίνεται η δημοκρατική λήψη των αποφάσεων για το κοινό καλό, δεν επιθυμώ καθ΄ οιονδήποτε τρόπο να ανεχθώ ή να αφήσω να υπονοηθεί ότι ανέχομαι την πολιτικά ανεπίτρεπτη συμπεριφορά της κας Δημάρχου να συμπράττει και να διαπλέκεται με πολιτικούς της αντιπάλους, να συνεργάζεται και να συνεργεί αρνητικά με μοναδικό κίνητρο το σκοπούμενο πολιτικό και πελατειακό της όφελος.

Η θεσμική και πολιτική ευθύνη για την ανεξαρτητοποίησή μου βαρύνει πρωτίστως την Δήμαρχο Βεροίας Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη, η οποία, σημειωτέον, κατά τρόπο πολιτικώς ανεπίτρεπτο, συμπεριέλαβε και συνεχίζει να επιδιώκει να έχει στον αποκλειστικό της έλεγχό, εκτός από κρίσιμους τομείς πολιτικής δράσης του δήμου και τη χειραγώγηση επίσης μέρους ή του συνόλου των δημοτικών Συμβούλων κατορθώνοντας κατά περίπτωση να ποδηγετεί την ελευθερία της έκφρασής τους, με διάφορα τεχνάσματα. Άλλοτε κωλυσιεργώντας και καθυστερώντας με πλατειασμούς κι εκτός θέματος τοποθετήσεις, άλλοτε μη απαντώντας, άλλοτε φέρνοντας έως και 15 έκτακτα κι άλλοτε μεθοδεύοντας την παρεμβολή ομάδων πολιτών επιλεκτικά και κατά το δοκούν, όπως είναι οι συχνές μακρηγορίες του υπόδικου πρώην Δημάρχου του Αποστόλου Παύλου κυρίου Βαλαβάνη. Αποκορύφωμα η διαπλοκή της με τους ενεργούς πολίτες ως πανικοβληθείσα από τη σκληρή κριτική που επιφυλάχθηκε εναντίον της ειδικά εν όψει της ανακοίνωσης της κατάθεσης προσφυγής σε θέματα που έχουν ήδη παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη.

Η εμμονή της κ. Δημάρχου να συμπεριφέρεται και να δρα με τον ίδιο τρόπο ακόμα και σήμερα, σε περιστάσεις εξ αιτίας της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, ιδιαίτερα δυσοίωνες, συνιστά οριστική υπαναχώρηση από τους διακηρυγμένους από την ίδια, κώδικες πολιτικής συμπεριφοράς και διαφάνειας που είναι εχέγγυα του αντιπολιτευτικού ελέγχου. Χρεώνεται επιπροσθέτως την άρση της πολιτικής εμπιστοσύνης, την οποία θεσμικά και πολιτικά οφείλει προς τους Δημοτικούς Συμβούλους και τον Δημοτικό κανονισμό. Στις σχετικές επισημάνσεις που της έγιναν όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, προστίθεται και η άρση της εμπιστοσύνης προς τους δύο επόμενους ενεργούς πολίτες για την πραγμάτωση της εναλλαγής, για πολλούς λόγους, που επιφυλάσσομαι να εξηγήσω και να καταθέσω στο εγγύς μέλλον...

Κύριε Πρόεδρε, κύριοι και κυρίες Δημοτικοί Σύμβουλοι

Η πολιτική σταθερότητα, η ομαλή λειτουργία και η αποτελεσματική δράση του δήμου, αλλά και κάθε συλλογικού οργάνου, εξασφαλίζονται όταν όλοι μπορούν να έχουν λόγο και συμμετοχή στη διοίκηση και διαχείριση κι όταν απαντώνται τα ερωτήματα που θέτουν ως αντιπολίτευση. Υποχρέωση την οποία σκανδαλωδώς αποφεύγει να τηρήσει η Δήμαρχος με την συνενοχή του πρώην προέδρου κυρίου Μαυροκεφαλίδη. Αν ο κεντρικός πυλώνας της συλλογικής δράσης τεθεί υπό αμφισβήτηση, τότε το σύστημα διοίκησης είναι καταδικασμένο αργά ή γρήγορα να καταρρεύσει. Η δήλωσή σας, παρεμπιπτόντως, κύριε πρόεδρε, ότι προτίθεσθε να απαλείψετε προσωπικά τη δημοκρατική αυτή εκτροπή, βελτιώνοντας τη λειτουργία των απαντήσεων, σας τιμά ιδιαίτερα και είναι ελπιδοφόρος πρωτοβουλία.

Ο ίδιος εξακολουθώ να πιστεύω και να ελπίζω στην αποτελεσματικότητα της συλλογικής δράσης και της διαφάνειας, ιδίως τώρα που οι συνδημότες μας, -όπως και όλοι οι Έλληνες, εξ αιτίας της κρίσης και των δυσβάστακτων μέτρων που λαμβάνονται-, δυσχεραίνεται η δημοκρατική λήψη των αποφάσεων για το κοινό καλό, δεν επιθυμώ να ανεχθώ ή να αφήσω να υπονοηθεί καθ΄ οιονδήποτε τρόπο ότι ανέχομαι την πολιτικά ανεπίτρεπτη συμπεριφορά της κας Δημάρχου να συμπράττει και να διαπλέκεται με πολιτικούς της αντιπάλους, να συνεργάζεται και να συνεργεί αρνητικά, με μοναδικό κίνητρο το σκοπούμενο πολιτικό και πελατειακό της όφελος.

Όλα αυτά αποδεικνύονται από τις εμπεριστατωμένες ομιλίες μου στα προ ημερησίας θέματα που κατά καιρούς έχω αναλύσει κατά κόρον. Είναι ύποπτη επιπροσθέτως και ένοχη η βιασύνη κι ο ζήλος των «Ενεργών Πολιτών» να προβούν στην εσπευσμένη διαγραφή μου επικαλούμενοι καταστατική υποχρέωση και αθέτηση της υπόσχεσής μου για παραίτηση προκειμένου να πραγματωθεί η εναλλαγής, καθώς είναι εύλογο ότι με τη φορτική πίεση τους καταστρατηγούν κατάφορα το προσωπικό δικαίωμα της παραίτησης, τη στιγμή μάλιστα που επανειλημμένως δήλωσα ότι προτίθεμαι να παραιτηθώ αυτοβούλως αρκεί να μου δοθεί μια πίστωση χρόνου προκειμένου να ολοκληρώσω συγκεκριμένες ενέργειες στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Η άρνησή τους να μου παρέχουν αυτή την δυνατότητα τους καθιστά υπόλογους και η πολιτική ευθύνη της αναγκαστικής μου ανεξαρτητοποίησης τους βαραίνει καθ΄ ολοκληρίαν.

Κατά δεύτερο λόγο, οι ίδιοι έχουν υποπέσει σε σωρεία αθετήσεων των αρχών της παράταξης δεν δικαιούνται να επικαλούνται παράβαση των καταστατικών μου υποχρεώσεων ακόμη κι αν δεχθούμε ότι υπάρχει. Τις απαριθμώ: Παντελής απουσία, απ΄ τις συναντήσεις εργασίας προς επεξεργασία των θεμάτων του Δημοτικού Συμβουλίου, μη ανταπόκριση στις επανειλημμένες προσκλήσεις, άρνηση απολογισμού των οικονομικών, εξαφάνιση του ταμία κ. Τζήκα, προκλητική εμφάνιση ορισμένων μόνο στην κοπή της πίτας της παράταξης, παντελής αδιαφορία για τα κοινά και χαρακτηριστική αδιαφορία για τη στήριξη αμφοτέρων των Δημοτικών Συμβούλων. Ουδέποτε, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων μόνο 2-3 μελών παρακολούθησαν τα δημοτικά Συμβούλια. Είναι εύλογο λοιπόν ότι η εκβιαστική απαίτησή τους, για την παραίτησή μου, δεν έχει άλλο κίνητρο, από την ανάληψη της πρωτοβουλίας δήθεν για αντιπολιτευτικούς σκοπούς. Πραγματικός λόγος είναι η εξυπηρέτηση των προσωπικών τους συμφερόντων και των κομμάτων τους, με την ανάληψη της εκπροσώπησης από μέλη τους αλλά και η σύγκλιση με την παράταξη της δημάρχου Βεροίας Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη η οποία έχει καταστεί παράδοση ήδη από το 1995 που προσφέρεται ως δεκανίκι, όχι μόνο στο κόμμα της αλλά στον εκάστοτε Δήμαρχο.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ


Σας γνωστοποιώ ότι ανεξαρτητοποιούμαι ως δημοτικός σύμβουλος και από σήμερα και στο εξής δεν θα ανήκω στην παράταξη με την ονομασία «Ενεργοί Πολίτες για το Δήμο της Βέροιας» σύμφωνα με το άρθρο 66, παρ.4, του Ν. 3852/2010. Εκπροσωπώντας σύμφωνα με το Σύνταγμα ως αιρετός, το σύνολο των Δημοτών, ανανεώνω την υπόσχεση και την πίστη μου στο καθήκον και στα εφ΄ ω ως ελεύθερος ετάχθην.

Με τιμή


Γιάννης Αγγέλογλου
Δημοτικός Σύμβουλος

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. ...Γιάννη, θα πάρεις το δρόμο για Νάουσα, μετά τη γέφυρα των σφαγείων στον πρώτο κόμβο θα στρίψεις δεξιά, θα περάσεις τις γραμμές, δεν θα στρίψεις για Ταγαροχώρι και κάπου εκεί, πριν το Λαζοχώρι θα βρεις ένα μεγάλο κτίριο. Χτύπα να σου ανοίξουν και ζήτα τον κο Σίμο. Αυτός ξέρει τα περαιτέρω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ12/3/13, 11:51 π.μ.

    Λόγια , λόγια , λόγια.
    Αγγέλογλου έδειξες τον πραγματικό σου εαυτό.
    Κράτα λοιπόν την καρέκλα κι αν αισθάνεσαι καλά με τον εαυτό του κυκλοφόρα άνετα στη Βέροια... μπουρδολογώντας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. yiannis aggeloglou is the most cultured, caring and real individual in all of the city of veroia regarding helping the less fortunate and being a true representative of the people...a very very honourable person..he represents the people with great dignity

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο