Βέροια: Aποκριάτικο ξεφάντωμα για τους μικρούς κατοίκους της πόλης!

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης, η Αντιδημαρχία Παιδείας, Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας & Εθελοντισμού και η Σχολική Επιτροπή Α’ Θ/μιας Εκπαίδευσης Δήμου Βέροιας, σε συνεργασία με τη Δ/νση Α΄Θμιας Εκπαίδευσης Ν. Ημαθίας, οργανώνουν μεγάλη αποκριάτικη γιορτή, με τη συμμετοχή σχολείων του Δήμου, ανοιχτή στο κοινό, την Παρασκευή 15 Μαρτίου και ώρα 11:30 στην πλατεία Ωρολογίου.

Ομάδα ΦαντασίαΣτην εκδήλωση θα πάρουν μέρος εμψυχωτές ντυμένοι με υπέροχα κοστούμια παρασύροντας όλους τους θεατές σε ένα ξέφρενο γλέντι!! Δημιουργικά εργαστήρια και παιχνίδια θα διασκεδάσουν και θα σκορπίσουν γέλιο και χαρά!!!

Γαϊτανάκια με πολύχρωμες κορδέλες θα δίνουν μία ξεχωριστή νότα στην εκδήλωση! Τα παιδιά και οι συνοδοί τους κρατώντας τις κορδέλες θα χορεύουν, τραγουδώντας γύρω τους, αποκριάτικους ρυθμούς!

H διακόσμηση του χώρου θα περιλαμβάνει δύο δίμετρα air-dancer, που θα «χορεύουν» με τον αέρα, ένα ελεφαντάκι και τον Ντόναλντ Ντακ!!!

Η όλη φιλοσοφία της γιορτής είναι να διασκεδάσουν όλοι συμμετέχοντας ενεργά. Άρα όλα τα παιχνίδια και τα show έχουν αυτό το στόχο, ξεκινώντας με χορό, τραγούδι και θεατρικό παιχνίδι .

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ


Πολύχρωμος Πύραυλος της Αποκριάς


Τα παιδιά τοποθετούν χρωματιστά χαρτάκια για να στολίσουν τους μοναδικούς μας πυραύλους που θα «εκτοξευτούν» στο κέφι και τη διασκέδαση!!!!

ΕργαστήριORIGAMI ιαπωνικής χαρτοδιπλωτικής

Τα παιδιά ανακαλύπτουν τα μυστικά της ιαπωνικής αυτής εικαστικής τέχνης και δημιουργούν με ένα κομμάτι χαρτί, τη δική τους σαΐτα!!! Στη συνέχεια συμμετέχουν στον διαγωνισμό πετάγματος σαΐτας!!! Ποιος θα καταφέρει να την πετάξει πιο μακριά? Ποια θα στριφογυρίσει και ποια θα παραμείνει την περισσότερη ώρα στον αέρα????

«Μαγεμένα» λουλούδια του καρναβαλιού

Τα παιδιά με την τεχνική του ORIGAMI «μαγεύουν» πολύχρωμες χαρτοπετσέτες για να τις μετατρέψουν σε υπέροχα λουλούδια!!!

Το Λούνα –Παρκ των παιχνιδιών!!!

Το παιχνίδι και η διασκέδαση ξεκινάει!!!!

1.Ο «Φαταούλας» περιμένει όλα τα παιδιά να τον «ταΐσουν» πετώντας μέσα στο στόμα του ντομάτες και κοτόπουλα, λαχανικά και φρούτα!!!Προσοχή στο σημάδι!!!

2.«Η ουρά του γαιδάρου»: Ποιος θα καταφέρει να βάλει την ουρά στο γάιδαρο, με κλειστά μάτια? Ένα παιχνίδι που προσφέρει άφθονο γέλιο στους συμμετέχοντες!

3. «Το πειρατικό καράβι»: Οι πειρατές και οι πειρατίνες έτοιμοι προς επιβίβαση!!!! Στόχος μας να βάλουμε τους κρίκους στα κατάρτια του καραβιού!

4. «Το μαγεμένο μανιτάρι» Μπορείτε να περάσετε τα μπαλάκια μέσα από τις τρύπες του μανιταριού!!!!Το μαγικό μας μανιτάρι περιμένει μικρούς και μεγάλους, να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους!!!

 

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 


«ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΞΕΦΑΝΤΩΜΑ»

Στην παρέα μας θα έχουμε αγαπημένους ήρωες των παιδιών, μαζορέτες με τύμπανα, κλόουν, ζογκλέρ, μάγους, μουσικούς αλλά και τον Gummy Bear που θα μας δείξει τις χορευτικές του ικανότητες και θα μας μάθει υπέροχες φιγούρες!!!

Η Patty και η Antonella θα είναι μαζί μας! Τα παιδιά θα χορέψουν και θα τραγουδήσουν μαζί τους όλα τα αγαπημένα τους τραγούδια!!

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Παιχνίδι με ρυθμούς

Ένας πρωτότυπος «μουσικός διαγωνισμός» ξεκινάει! Οι κλόουν- τυμπανιστές παίζουν διάφορους ρυθμούς στα τύμπανα και οι θεατές προσπαθούν να τους ακολουθήσουν με παλαμάκια! Όσο δυναμώνει η ένταση, μεγαλώνει ο «βαθμός δυσκολίας!» των ρυθμών, αλλά μαζί του το κέφι και η διασκέδαση!

Μουσικοκινητικά τραγούδια

Oι εμψυχωτές χορεύουν και τραγουδούν με την συμμετοχή των παιδιών. Μετατρέπουμε όλα τα παιδιά σε νότες του πενταγράμμου και αρχίζει ένα τρελό παιδαγωγικό παιχνίδι! Ατσούμ-τσατσά, χόκυ-πόκυ, παλαμάκια- δάχτυλα, κεφάλι- ώμοι- γόνατα και πόδια είναι μερικά από τα μουσικοκινητικά τραγούδια που θα χορέψουμε όλοι μαζί!

Παιχνίδι με μπαλόνια με την συμμετοχή των εμψυχωτών

Μοιράζουμε μπαλόνια στα παιδιά και πάντα με την συνοδεία μουσικής παίζουμε πολλά διασκεδαστικά παιχνίδια π.χ. τουίστ με τα μπαλόνια στην πλάτη, πετάμε όλα τα μπαλόνια μπροστά-πίσω, τα φυσάμε για να πάνε ψηλά!!!

Show με ελαστικά πανιά

Ένα φαντασμαγορικό show!!!! Οι εμψυχωτές κινούνται και χορεύουν μέσα σε ελαστικά πολύχρωμα πανιά!!!

«Μαγικές στιγμές»

Οι κλόουν μεταμορφώνονται σε «μάγους» και θα ξετρελάνουν τα παιδιά με τα απίθανα κόλπα τους ! Οι «μαθητευόμενοι μάγοι» θα γνωρίσουν από κοντά τα «κρυμμένα» μυστικά των ταχυδακτυλουργικών τρικ!

Διαγωνισμός χορού

Τα παιδιά με την καθοδήγηση των εμψυχωτών χορεύουν macarena, Mambo No 5, Las Ketchup, twist και αποκριάτικους ρυθμούς!

Παιχνίδια με μουσική

Παίζουμε διάφορα παιχνίδια βασιζόμενοι στην ένταση της μουσικής, τα παιδιά διασκεδάζουν ακολουθώντας τις οδηγίες των εμψυχωτών.

Το χοντρό μπιζέλι χορεύει τσιφτετέλι

Το κλασικό τραγούδι του Χατζηδάκη θα ενθουσιάσει τους μικρούς μας φίλους που θα χορέψουν μαζί με τα λαχανικά!!!

 Λιμπο

Ποιος θα κατορθώσει να περάσει κάτω από το πολύχρωμο σκοινί, χωρίς να το ακουμπήσει? Τα παιδιά, χορεύοντας και τραγουδώντας, προσπαθούν να ολοκληρώσουν και αυτή τη δοκιμασία, που γίνεται ακόμη πιο δύσκολη καθώς χαμηλώνει το ύψος του σκοινιού!

Το παραδοσιακό παιχνίδι της «χάψας»

Οι μικροί μας φίλοι κάθονται σε ένα κύκλο και προσπαθούν χωρίς να χρησιμοποιούν καθόλου τα χεράκια τους, να δαγκώσουν την καραμέλα που κρέμεται από το κορδέλα. Οι εμψυχωτές παίζουν χοροπηδώντας, ανεβοκατεβάζοντας και κουνώντας πέρα- δώθε τις κορδέλες!

Θεατρικό παιχνίδι

Τα παιδιά έχουν μέσα τους γνήσιο το μιμητικό ορμέμφυτο και με το θεατρικό παιχνίδι θα παίξουν χρησιμοποιώντας την φαντασία τους. Έτσι, με την καθοδήγηση των εμψυχωτών θα μεταμορφωθούν σε ζωάκια, παιχνίδια, αντικείμενα!

Μαγική θάλασσα

Είναι η ώρα που μια τεράστια θάλασσα-πανί θα κάνει την εμφάνιση της και τα παιδιά πιάνοντας το πανί γύρω-γύρω θα διασκεδάσουν με την τρικυμία της και τα υποτιθέμενα καράβια (μπάλες) της. Κουνώντας την θάλασσα δημιουργείται φουρτούνα και τα καράβια βγαίνουν έξω, αλλά αμέσως η θάλασσα ηρεμεί και το παιχνίδι ξαναρχίζει.

Μαγικό σύννεφο

Μετά τη θάλασσα ένα μεγαλύτερο πανί έρχεται και καλύπτει τους πάντες! Ένα μεγάλο σύννεφο σκεπάζει τα παιδιά και μαζί του φέρνει την βροχή και τον αέρα! Τα παιδιά παίζουν κάτω από το σύννεφο καθώς δημιουργούν τις σταγόνες της βροχής, τους κεραυνούς και τα μπουμπουνητά μέσα από το θεατρικό παιχνίδι!

Καλαματιανά!! Χασαποσέρβικα!!

Για τους μερακλήδες μαμάδες, μπαμπάδες και παιδάκια….!!!!!

Σε μια περίοδο κάθε άλλο παρά ευοίωνη και φιλική , ας αφεθούμε στην ξενοιασιά της Αποκριάς και στη μαγεία του παιδικού χαμόγελου!

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. ποια ωρα ποια μερα και που ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λένα Μαρκογιαννάκη (InVeria.gr)14/3/13, 4:25 μ.μ.

    Kαλησπέρα, δυστυχώς από την ΚΕΠΑ δεν μας δόθηκαν οι απαραίτητες πληροφορίες μέσω της ανακοίνωσης. Ωστόσο, ανακοινώθηκε πριν λίγο από την Αστυνομία ότι θα κλείσει την οδό 10ης Μεραρχίας στην πλατεία Ωρολογίου στη Βέροια λόγω του "αποκριάτικου ξεφαντώματος" την Παρασκευή 15/3/2013 από τις 11:00 έως 14:00. Οπότε το αποκριατικό ξεφάντωμα θα διεξαχθεί, λογικά, αύριο εκείνες τις ώρες..στην πλατεία Ωρολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο