Συνεργασία για την προσέλκυση Τουριστών- Θα ταξιδέψει ο Μέγας Αλέξανδρος στη Γερμανία;

Τον Δήμαρχο της πόλης Ettenheim της Γερμανίας, Bruno Metz, υποδέχτηκε η Δήμαρχος Βέροιας, Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη, την Παρασκευή 24 Μαΐου. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συστηματικών επαφών που έχει αναπτύξει η δημοτική αρχή με σκοπό την προσέλκυση τουριστών από τη γερμανική αγορά.

__________ (7)Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο ιδιοκτήτης του τουριστικού πρακτορείου Pegasus από τη Γερμανία, Ανέστης Οσιπίδης και ο υπεύθυνος του γραφείου τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, Γιώργος Σαλιάγκας. Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως σε θέματα ανταλλαγής τεχνογνωσίας στο πεδίο του τουρισμού και σε τρόπους τουριστικής σύνδεσης των δυο περιοχών.

Η Δήμαρχος Βέροιας πληροφόρησε τον κ. Bertz για τα πλεονεκτήματα και τις αρετές τις περιοχής, εστιάζοντας στην τεράστια πολιτισμική παρακαταθήκη του Μεγάλου Αλεξάνδρου, γύρω από την οποία καταβάλλεται μια συντονισμένη προσπάθεια το τελευταίο διάστημα να αναπτυχθούν ποικίλες συμπληρωματικές μορφές τουρισμού όπως ο θρησκευτικός τουρισμός και ο οίκο-τουρισμός.

Μάλιστα, τον ενημέρωσε για τις προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για την κατασκευή θεματικού πάρκου για τον Μέγα Αλέξανδρο όπου ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει με σύγχρονα μέσα το περιβάλλον που έζησε, εκπαιδεύτηκε, στέφτηκε Βασιλιάς και οραματίστηκε τη μεγαλειώδη εκστρατεία του, μειούμενος στην κουλτούρα, τις καθημερινές συνήθειες και τα έθιμα της εποχής.

Ο Δήμαρχος του Ettenheim εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την ιδέα, τονίζοντας ότι θα μπορούσε να συνεισφέρει με τον τρόπο του σ’ αυτή την προοπτική αφού στην περιοχή του λειτουργεί το δεύτερο μεγαλύτερο θεματικό πάρκο της Ευρώπης (3.000 θέσεις εργασίας) με την επωνυμία Europa Park που θα μπορούσε να προσφέρει τεχνογνωσία και υποστήριξη. Υπογράμμισε ότι συνεργάζεται στενά με τον πρόεδρο του πάρκου που είναι και πρόεδρος των θεματικών πάρκων παγκοσμίως και θα επιδιώξει συνάντηση μαζί του με την επιστροφή του στη Γερμανία.

Πρότεινε επίσης τη δημιουργία έκθεσης για τη Βέροια εντός του Europa Park την άνοιξη του 2014, με στόχο την ουσιαστική προβολή των μνημείων και του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής σ’ ένα χώρο που επισκέπτονται περισσότεροι από 6 εκατομμύρια τουρίστες το χρόνο.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με αμοιβαία δέσμευση για ουσιαστική συνεργασία στο μέλλον ενώ στη συνέχεια ακολούθησε περιήγηση στον Αρχαιολογικό Χώρο των Αιγών όπου ο κ. Bertz, συνοδευόμενος από τη Δήμαρχο Βέροιας, είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τον αρχαίο Μακεδονικό Πολιτισμό.

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο