Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τη δράση "Ημαθία 2012 - Απασχόληση Τώρα"

Συνάντηση εργασίας με σκοπό τον συντονισμό όλων των εμπλεκομένων φορέων της Αναπτυξιακής Σύμπραξης για την υλοποίηση της δράσης «ΗΜΑΘΙΑ 2012-ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΩΡΑ, (Ένα σχέδιο δράσης για την ένταξη και την συμβολή των Ειδικών Κοινωνικά Ομάδων στην ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα και την απασχόληση)» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Ιουνίου στα γραφεία του Δήμου Βέροιας.

ergasia1Αντικειμενικός σκοπός του σχεδίου δράσης, προϋπολογισμού 480.000,00 €, η χρηματοδότηση του οποίου εγκρίθηκε με την αριθ. 2.13434/4.1961/8-6-2012 Γενικής Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013, είναι η ενεργοποίηση των τοπικών φορέων, με στόχο την κινητοποίησή τους, ώστε να δημιουργηθούν και να εξασφαλιστούν θέσεις απασχόλησης για ανέργους ειδικών κοινωνικά ομάδων στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας.

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη ανέπτυξε ένα Σχέδιο Δράσης με απόλυτα συγκεκριμένους στόχους, ως προς τον τομέα οικονομικής δραστηριότητας που θα εφαρμοστεί, τις ομάδες στόχου, τα ιδιαιτέρα χαρακτηριστικά της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού σε σχέση με την Περιοχή Παρέμβασης και τις μεθόδους προώθησης στην απασχόληση που θα αξιοποιήσει.

Ο τομέας οικονομικής δραστηριότητας - στόχος είναι ο τουρισμός προσανατολισμένος στην ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών του και οι υπηρεσίες που αναπτύσσονται γύρω από αυτόν. Ομάδες στόχου είναι οι μακροχρόνια άνεργοι με χαμηλά προσόντα άνω των 45 ετών, οι αρχηγοί των μονογονεϊκων οικογενειών και τα άτομα που βρίσκονται στο όριο η σε κατάσταση φτώχειας. Εξειδικεύοντας, με βάση τα στοιχεία που προκύπτουν από τη μελέτη, το 60% των ωφελουμένων θα είναι γυναίκες, όπως επίσης το 50% άτομα από 18 έως 30 ετών.

Το περιεχόμενο, η στοχοπροσήλωση, η εξειδίκευση και τα καινοτομικά χαρακτηριστικά στην εφαρμογή του Σχεδίου Δράσης αποδεικνύουν όχι απλά την σκοπιμότητα υλοποίησης του αλλά την αδήριτη αναγκαιότητα αυτής. Ο αριθμός των ωφελουμένων του Σχεδίου Δράσης ανέρχεται στα 80 άτομα.

Μέλη της Αναπτυξιακής Σύμπραξης που υλοποιεί το σχέδιο δράσης είναι ο Δήμος Βέροιας, η ΑΝ.ΗΜΑ ΑΣΤΙΚΗ, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βέροιας, το ΚΕΚ ΔΙΑΥΛΟΣ και το ΚΕΚ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – Π.Ε. ΣΕΡΡΩΝ Α.Ε..

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν όλες οι αναγκαίες λεπτομέρειες για την αποτελεσματική και επιτυχή ολοκλήρωση της δράσης, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα 80 άτομα - οικογένειες της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας να ωφεληθούν επαγγελματικά, είτε βρίσκοντας δουλειά, είτε ανοίγοντας δικιά τους επιχείρηση. Παράγοντας με πολύ μεγάλη σημασία σε καιρούς εξαιρετικά δύσκολους.

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο