Δήμος Βέροιας: Ιστορικά απαράδεκτη η απόφαση για την κατάργηση του Β’ΣΣ

dimarxio_verias1Aπό τον Δήμο Βέροιας με αφορμή την κατάργηση του Β' Σώματος Στρατού ανακοινώθηκαν τα εξής:

"Η απομάκρυνση του Β'ΣΣ από τη Βέροια και η κατάργηση του, 51 χρόνια μετά την εγκατάσταση του στον τόπο μας και 100 χρόνια από την ίδρυση του, προκαλεί στην τοπική κοινωνία εύλογη δυσαρέσκεια.



Από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησαν οι φήμες για κατάργηση του Β'ΣΣ, ως Δημοτική Αρχή είχαμε εκφράσει έντονη αντίθεση και την είχαμε διατυπώσει προς κάθε κατεύθυνση. Προς τούτο λάβαμε ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δυστυχώς παρά τις διαβεβαιώσεις που λαμβάναμε πέρυσι από την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο εορτασμός των 100 ετών από την ίδρυση του Β'ΣΣ φαίνεται ότι ήταν και ο τελευταίος για την ιστορική διαδρομή του ένδοξου αυτού σχηματισμού, που η Βέροια είχε την τύχη να φιλοξενεί τα τελευταία 50 χρόνια.

Είναι γνωστό ότι η πόλη μας και ευρύτερα η περιοχή της Ημαθίας συνέδεσαν στα νεώτερα χρόνια την ανάπτυξη τους με εκείνη του Β'ΣΣ, αφού η στρατιωτική παρουσία στο νευραλγικό σημείο της Κεντρικής Μακεδονίας έπαιξε καθοριστικά πολυεπίπεδο ρόλο.

Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι άλλαξε και από τις διαβεβαιώσεις για την παραμονή του, φτάσαμε στην τελεσίδικη απόφαση για την κατάργηση του Β'ΣΣ.

Εκείνο που ξέρουμε είναι ότι η Βέροια δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια δίχως το ιστορικό στρατηγείο του Β'ΣΣ ανάντη της πόλης και αυτό μας θλίβει βαθιά.

Ο ρόλος του Δήμου δεν είναι τέτοιος ,ώστε να είμαστε σε θέση να εκφράσουμε άποψη για τη νέα διάταξη των στρατιωτικών δυνάμεων της χώρας. Οι ευθύνες για τέτοιου είδους αποφάσεις ανήκουν στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που έτσι κι αλλιώς δεν έδειξε τη διάθεση να λάβει σοβαρά υπόψη της την αντίθετη άποψη της τοπικής μας κοινωνίας και όλων των θεσμικών φορέων.

Θεωρούμε όμως την απόφαση βιαστική, -όπως είναι εξ άλλου όλες οι οριζόντιες αποφάσεις- και ιστορικά απαράδεκτη και υποτιμητική για την πόλη".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο