Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της εβδομάδας περιβάλλοντος στο Δήμο Νάουσας

Με τον εθελοντικό καθαρισμό κοινόχρηστων χώρων ολοκληρώθηκαν οι εφετινές εκδηλώσεις της «Εβδομάδας περιβάλλοντος» που διοργάνωσε με επιτυχία ο Δήμος Ηρωικής πόλης Νάουσας, στις οποίες συμμετείχαν εθελοντικά φορείς, σύλλογοι, μαθητές, πολίτες, εργαζόμενοι και μηχανήματα του Δήμου.

ethel_katharismos-kpe-2013-13Ο καθιερωμένος εθελοντικός καθαρισμός ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Κυριακής (9/6) με συγκέντρωση στο Δημαρχείο, όπου ορίστηκαν από τον Δήμαρχο κ. Αναστάσιο Καραμπατζό οι προς καθαρισμό κοινόχρηστοι χώροι και στη συνέχεια, το συντονισμό ανέλαβαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Κώστας Παπαδόπουλος και Γιώργος Ηλίας με τη συμμετοχή των Δημοτικών Συμβούλων κ. Μανώλη Βαδόλα, κ. Ευδοξίας Ιτσκάρα, κ. Μαρίας Καρυδά και κ. Χρήστου Παππά, οι οποίοι μετέβησαν στους κοινόχρηστους χώρους και τις περιοχές όπου έγινε συμβολικός καθαρισμός από χόρτα, κλαδιά και απορρίμματα. (Άλσος Αγίου Νικολάου, Αράπιτσα-Στουμπάνοι, πλατεία Ειρήνης, δρόμοι Αγίου Νικολάου προς: Σέλι, Άγιο Θεολόγο, 3-5 Πηγάδια, Αγία Τριάδα, δρόμος από Νοσοκομείο προς πρώην Σχοινοποιείο, καταρράκτης «Μπίλη-Τσίτση», «Βάλια», «Αη Λιάς» κ.ά.).

Στον εθελοντικό καθαρισμό συμμετείχαν οι: Όμιλος Περιβάλλοντος και Πολιτισμού «Αράπιτσα», Σώμα Εθελοντών-Σαμαρειτών του Ε.Ε.Σ., Κ.Ε.Π.Κ.Α. Νάουσας, Σύλλογος Φίλοι του Καρναβαλιού, Περιβαλλοντική Ομάδα του 3ου Γυμνασίου, Σύλλογος Ψαράδων, Β΄Μ.Κ, Π.Υ.Ν., Σύλλογος Μοτοσικλετιστών Νάουσας, Λέσχη Καταδρομέων Νάουσας, τα Δημ. Σχολεία 3ο-4ο-5ο-6ο, το προσωπικό της Δ/νσης Περιβάλλοντος, της Υπηρεσίας Καθαριότητας και των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, οι επαγγελματίες κ.κ. Βλαχάκης, Μάντσιος, Ανθρακέας που συμμετείχαν με τα μηχανήματα και τον εξοπλισμό τους, αλλά και μεμονωμένοι πολίτες εθελοντές.

Εθελοντικός καθαρισμός έγινε και στις Δημοτικές Ενότητες Ανθεμίων και Ειρηνούπολης με το συντονισμό των Αντιδημάρχων κ.κ. Παύλου Αδαμίδη και Παναγιώτη Μαραντίδη. Ειδικότερα, στον Κοπανό έγινε καθαρισμός και βάψιμο του πεζοδρομίου στην οδό Ερμού, στα Λευκάδια εργασίες ευπρεπισμού έγιναν σε κοινόχρηστους χώρους με το συντονισμό της Προέδρου κ. Ζ. Τομπουλίδου-Αλιτζανίδου και συμμετοχή εθελοντών, στο Ζωρβοχώρι από την Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Χριστίνα Τσαλίλη-Θεοδωρίδου, τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Ν κ. Γιώργο Βασιλείου και εθελοντές, καθαρίστηκαν χώροι πρασίνου, ενώ ανάλογες εργασίες καθαρισμού έγιναν και σε άλλες κοινότητες.

ethel_katharismos-arapitsa-2013-14Την Πέμπτη (6/6) και την Παρασκευή (7/6) στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της «Εβδομάδας Περιβάλλοντος», από τα στελέχη του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νάουσας, τις κ.κ. Λιάνα Στυλιανού και Αλέκα Μπούσδη, έγιναν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών στο χώρο της Ανθοκομικής Έκθεσης στο δημοτικό πάρκο με θέμα την χουμοποίηση (κομποστοποίηση) και την ανακύκλωση των απορριμμάτων, αλλά και επίδειξη των υλικών και της διαδικασίας κομποστοποίησης. Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Δήμαρχος κ. Αναστάσιος Καραμπατζός, μεταξύ άλλων, επεσήμανε τη σημασία της ανακύκλωσης και της κομποστοποίησης για την επίτευξη του βασικού στόχου που είναι η μείωση των απορριμμάτων και η προστασία του περιβάλλοντος. Σημείωσε ότι το σύνολο των απορριμμάτων σε όλο το Δήμο Νάουσας ανέρχεται ετησίως σε 13.000 τόνους και ότι με την ενεργό συμμετοχή των πολιτών και την εφαρμογή στην πράξη της ανακύκλωσης-χουμοποίησης αυτός ο όγκος μπορεί να περιοριστεί σημαντικά, μειώνοντας ταυτόχρονα το υψηλό κόστος μεταφοράς-διαχείρισης των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Έδεσσας, μετά την πρόσφατη απόφαση του Δημ. Συμβουλίου. Τόνισε ότι η προστασία του περιβάλλοντος πρέπει να είναι καθημερινή φροντίδα όλων, ώστε να ζούμε σε ένα δήμο καθαρό και πολιτισμένο. Η Δημ. Σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου Όμιλος Περιβάλλοντος και Πολιτισμού «Αράπιτσα» κ. Μαρία Καρυδά, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στο σκοπό της ανακύκλωσης-χουμοποίησης και στην ανάγκη για την προστασία του περιβάλλοντος.

Στη συνέχεια το εφηβικό τμήμα της «Αράπιτσας» χόρεψε παραδοσιακούς χορούς κερδίζοντας τις εντυπώσεις και το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο