Tο βραβείο Άντερσεν διεκδικεί Ελληνίδα συγγραφέας

Υποψήφια για το διεθνές βραβείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν 2014 ανακηρύχθηκε η γνωστή συγγραφέας παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας, Σοφία Μαντουβάλου.

mantoubalouΓια το σύνολο του έργου της

Προτεινόμενη από τη διεθνή οργάνωση βιβλίων για τη νεότητα (ΙΒΒΥ), η πολυβραβευμένη συγγραφέας διεκδικεί το σημαντικότερο διεθνές βραβείο για το σύνολο του έργου της και τη συνεισφορά της στην παιδική λογοτεχνία, ανάμεσα σε 29 συγγραφείς από όλο τον κόσμο.

Με χιούμορ και φαντασία

Με βασικά χαρακτηριστικά το χιούμορ, τη φαντασία και το παράλογο, η ανατρεπτική Σοφία Μαντουβάλου εδώ και 30 χρόνια υπηρετεί το βιβλίο και την εκπαιδευτική τηλεόραση, κατορθώνοντας να συνδυάζει τα φανταστικά με τα πραγματικά στοιχεία της ζωής, το όραμα με την πραγματικότητα. Με βιβλιογραφία που ξεπερνά τα 70 βιβλία, το έργο της στην παιδική λογοτεχνία έχει διακριθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό, βιβλία της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, τα κινεζικά και τα κορεάτικα, ενώ κάποια περιλαμβάνονται στο σχολικό ανθολόγιο. Στην εκπαιδευτική τηλεόραση, ως ειδικός στην εκπαίδευση με τις νέες τεχνολογίες, έχει δημιουργήσει περισσότερα από 150 εκπαιδευτικά προγράμματα, πολλά από τα οποία αφορούν στη διάδοση της ελληνικής γλώσσας, όπως τα δημοφιλή, βραβευμένα και διεθνώς, «Ένα γράμμα μία ιστορία» και «O Διαγόρας στην Ολυμπία». Η επιθυμία της να αγαπήσουν τα παιδιά τη λογοτεχνία, τη φέρνει πολύ συχνά στα σχολεία εντός και εκτός Ελλάδας, αλλά και κοντά στον γονέα και τον εκπαιδευτικό.

Ανταμοιβή

Η ίδια δήλωσε για την υποψηφιότητά της: «30 χρόνια ονείρου, γραφής και δράσης για έναν καλύτερο εαυτό και έναν καλύτερο κόσμο, ανταμείβονται με την ελληνική υποψηφιότητα ΙΒΒΥ 2014 για το διεθνές βραβείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν».

Ανώτατη διάκριση στην παιδική λογοτεχνία

Το βραβείο Άντερσεν θεωρείται η ανώτατη διάκριση στην παιδική λογοτεχνία και η πρόταση υποψηφιότητας αποτελεί την ανώτερη διεθνή αναγνώριση για τους δημιουργούς παιδικών βιβλίων. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν από την ΙΒΒΥ στις 24 Μαρτίου 2014 στη Διεθνή Έκθεση Παιδικού Βιβλίου στη Μπολόνια, στην Ιταλία.

Πηγή: statesmen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο