Έγινε η παρουσίαση του προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό»

Καίριας σημασίας εργαλείο για τον εμπλουτισμό του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος της χώρας, αποτελεί το πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό», μιας πρωτοβουλίας του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (ΞΕΕ).

elliniko_prwinoΣε πανηγυρική εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος, που πραγματοποιήθηκε παρουσία της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανασίου Τσαυτάρη, βραβεύθηκαν οι Ενώσεις Ξενοδόχων που συνέβαλαν στην υπογραφή των 15 πρώτων τοπικών συμφώνων «Ελληνικού Πρωινού», καθώς και τα 100 πρώτα ξενοδοχεία που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με ειδική έρευνα του πανεπιστημίου Πατρών, τα συνολικά έσοδα της αγοράς του πρωινού για τα ελληνικά ξενοδοχεία το 2012 ανήλθαν στο ποσό των 368 εκατ. ευρώ.

Στην παρέμβασή της η υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι το υπουργείο στηρίζει την πρωτοβουλία του ΞΕΕ για το «Ελληνικό Πρωινό» επισημαίνοντας ότι αυτό μπορεί να αποτελέσει το εφόδιο για την ανάπτυξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Αφού εξήρε τη συνεργασία των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τουρισμού η κ. Κεφαλογιάννη επισήμανε ότι με το «Ελληνικό Πρωινό» επιτυγχάνεται η σύνδεση του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας με τον τουριστικό κλάδο, με πολλαπλά οφέλη για την τοπική οικονομία. Παράλληλα κάλεσε τους επαγγελματίες του κλάδου να αντιληφθούν τη σημασία του «Ελληνικού Πρωινού» και να συμμετάσχουν σε αυτό.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επισήμανε ότι το «Ελληνικό Πρωινό» αποτελεί μεταξύ άλλων και δείγμα της συνεργασίας ανάμεσα στα δύυο υπουργεία, τονίζοντας ότι αυτό είναι ένα πρώτο δείγμα και θα ακολουθήσουν κι άλλα. Χθες μάλιστα, τόνισε ο αρμόδιος υπουργός, υπογράφηκε απόφαση για τον εμπλουτισμό της δραστηριότητας του αλιευτικού τουρισμού προκειμένου, όπως είπε, οι ψαράδες να αυξήσουν το εισόδημά τους.

Τέλος στις δράσεις εξωστρέφειας που δρομολογεί το ΞΕΕ για την προώθηση του νέου θεσμού, εντάσσεται η συμμετοχή του σε διεθνείς εκθέσεις, στις περισσότερες από τις οποίες συμμετέχει και ο ΕΟΤ. Μάλιστα τον προσεχή Ιούλιο ολοκληρώνεται η νέα δίγλωσση διαδικτυακή πύλη του «Ελληνικού Πρωινού» στην οποία θα καταγράφονται τα προϊόντα, οι παραγωγοί και οι ξενοδόχοι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Πηγή: paseges.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο