Εκδήλωση για τον γέροντα Φιλάρετο Κωνσταμονίτη στη Φυτειά Ημαθίας

Εσπερίδα αφιερωμένη στον Φυτειώτη ηγούμενο της Μονής Κωνσταμονίτου γέροντα Φιλάρετο Κωνσταμονίτη (Μάστορα), διοργανώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 17 Ιουνίου, στο πλαίσιο των ΙΘ΄ Παυλείων,  στο  κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο Φυτειάς, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 50 χρόνων από την κοίμησή του. 

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ενώ εισηγήσεις έγιναν από τους:

α) Διάκονο π. Αθανάσιο Βουδούρη, που κατάγεται από την Φυτειά και διακονεί στην Κύπρο, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Φιλάρετος Κωνσταμονίτης. Ένας αγιορείτης ηγούμενος από τη Φυτειά Ημαθίας» και 

β) ο αρχιμ. Πορφύριο Μπατσαρά, ηγούμενος της Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Σκήτης Βεροίας, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Πατήρ Φιλάρετος (Μάστορας) ένας ακόμη Ημαθιώτης όσιος».

Την εκδήλωση παρουσίασε ο μοναχός Παντελεήμων, ενώ την παρακολούθησαν πλήθος κόσμου, που γέμισαν ασφυκτικά την κοινοτική αίθουσα εκδηλώσεων του χωριού, μεταξύ των οποίων η βουλευτής Ημαθίας Γεωργία Μπατσαρά, ο δημοτικός σύμβουλος Παύλος Παυλίδης, μέλη του τοπικού συμβουλίου Φυτειάς, συγγενείς του Γέροντα κ.α.




Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Απλά και μόνο θα ήθελα να συγχαρώ τον Ιεροδιάκονο Αθανάσιο Βουδούρη και να του ευχηθώ για την επικείμενη χειροτονία του σε πρεσβύτερο καλή Ιεροσύνη . Επίσης συγχρητήρια και στο Νικο Βουδούρη που επέστρεψε στό δικό του Μπλόκ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο