Δήμαρχος Βέροιας: Συκοφαντικά και κατάπτυστα τα δημοσιεύματα περί οικονομικών προβλημάτων στον Δήμο

Επιστολή με την οποία απορρίπτει ως συκοφαντικά τα δημοσιεύματα που αναφέρουν πως ο Δήμος Βέροιας αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα (μεταξύ άλλων δήμων) και πως θα είναι ανάμεσα στους ΟΤΑ από τους οποίους θα ξεκινήσουν διαθεσιμότητες και απολύσεις, έστειλε η Δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, ψέγοντας παράλληλα τους δημοσιογράφους - bloggers που άκριτα και χωρίς διασταύρωση αναμετέδωσαν αυτά τα δημοσιεύματα, ενώ τονίζει πως δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια και θα διασφαλίσει με κάθε νόμιμο μέσο την αξιοπρέπεια του Δήμου.

Η Δήμαρχος Βέροιας αναφέρει στην επιστολή της τα εξής:


Αγαπητοί εκδότες και δημοσιογράφοι,

Με έκπληξη διαπίστωσα την αναπαραγωγή από τα (ηλεκτρονικά) μέσα που διαθέτετε, την παντελώς ψευδή «είδηση» που έβγαλε στον «αέρα» το aftodioikisi.gr, ότι ο Δήμος Βέροιας συγκαταλέγεται σε λίστα μεταξύ των Δήμων της χώρας που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα και για το λόγο αυτό η κυβέρνηση τον συμπεριέλαβε στον πίνακα των Δήμων απ τους οποίους θα ξεκινήσουν διαθεσιμότητες και απολύσεις προσωπικού.
Δυστυχώς κανείς δημοσιογράφος, μέχρι την ώρα που γράφω αυτή την επιστολή, δεν κτύπησε την πόρτα μου ή το τηλέφωνο μου για να ρωτήσει οτιδήποτε σχετικά με αυτό το κατάπτυστο και συκοφαντικό δημοσίευμα, παρά έσπευσαν να το αναδημοσιεύσουν με εντυπωσιακούς τίτλους που προσβάλουν το Δήμο μας.
Τα επίσημα οικονομικά στοιχεία του Δήμου μας, που έχουν στη διάθεση τους τα συναρμόδια υπουργεία, δείχνουν ότι όχι μόνο ο Δήμος μας δεν αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα, αλλά συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων στη λίστα των νοικοκυρεμένων Δήμων της χώρας.  Επίσης θα πρέπει η aftodioikisi.gr να απαντήσει πως συνάγεται το συμπέρασμα ότι ο Δήμος Βέροιας έχει πλεονάζον προσωπικό. Με ποια διαδικασία αυτό αποδείχθηκε; 
Επειδή σε χαλεπούς καιρούς, σαν αυτόν της Κρίσης που διέρχεται η χώρα μας, δημιουργεί πολλές φορές ένα θολό περιβάλλον στο χώρο της ενημέρωσης, στο οποίο όποιος το επιθυμεί μπορεί να πρωταγωνιστεί με πηχυαίους τίτλους και ανύπαρκτα στοιχεία, δηλώνω ότι δεν θα καθίσω με σταυρωμένα τα χέρια. 
Το ψέμα, η συκοφαντία και η λασπολογία θα διωχθούν με κάθε νόμιμο μέσο, γιατί ο Δήμος της Βέροιας δεν μπορεί να γίνεται βορά στις αδηφάγες ορέξεις όσων νομίζουν ότι δημοσιογραφία είναι ένα επάγγελμα απ το οποίο κάποιος κερδίζει γράφοντας για πράγματα που δεν γνωρίζει (καθ υπαγόρευση) και σιωπώντας για πράγματα που γνωρίζει καθ υπόδειξη… Οφείλω να διαφυλάξω επίσης τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους που με το δημοσίευμα «έχασαν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους». 
Τα επίσημα στοιχεία της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου μας είναι στη διάθεση όλων. Στο χέρι εκδοτών και δημοσιογράφων είναι να ανατρέξουν σε στοιχεία άλλων δήμων για να κάνουν συγκρίσεις ώστε να δώσουν την αλήθεια στο αναγνωστικό κοινό.

Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη
Δήμαρχος Βέροιας

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο