ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Ημαθίας: Υπέρ σχολικών φυλάκων - Λέξη για δημοτ. αστυνομικούς

Ανακοίνωση συμπαράστασης στους σχολικούς φύλακες εξέδωσε η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Ημαθίας, εκφράζοντας την ηθική και πολιτική της στήριξη στον αγώνας τους, καλώντας παράλληλα για μαζική συστράτευση όλων των απολυμένων. Ωστόσο, είναι εξόφθαλμη η αποφυγή κάθε αναφοράς στους εργαζομένους της Δημοτικής Αστυνομίας, που επίσης απειλούνται με απολύσεις, αλλά ούτε για τους εκπαιδευτικούς των Επαγγελματικών Λυκείων.

Διαβάστε τι λέει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ημαθίας:

Η βάρβαρη επίθεση της Κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) στα δικαιώματα των εργαζομένων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Πειθήνια όργανα του καπιταλιστικού συστήματος και εντολοδόχοι της τρόικα (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ) διαλύουν κάθε έννοια εργασιακής σχέσης, φτοχωποιούν ακόμα μεγαλύτερα στρώματα του πληθυσμού, ετοιμάζουν ακόμα πιο μαύρες μέρες για όλο το λαό.

Η απόφασή τους να καταργήσουν τους σχολικούς φύλακες και να τους στείλουν στον καιάδα της ανεργίας δεν πρέπει να παραξενεύει κανέναν. Αποτελεί μέρος της πολιτικής της κυβέρνησης. Οι απολύσεις των σχολικών φυλάκων είναι ένα από τα πολλά «μέτρα» που πήραν και θα πάρουν στο άμεσο μέλλον.

Πρέπει να τους σταματήσουμε με λαϊκό ξεσηκωμό, με γενική απεργία και καταλήψεις δημοσίων κτηρίων, σχολείων, δημαρχείων, εφοριών, νοσοκομείων.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ημαθίας στέκεται στο πλευρό των σχολικών φυλάκων και στον δίκαιο αγώνα τους. Συμπαρίσταται πολιτικά και ηθικά στον αγώνα τους. Προτρέπει όλους τους απολυμένους να αυτοοργανωθούν στα σωματεία τους και να αντιδράσουν δυναμικά έξω από τις γραφειοκρατικές συνδικαλιστικές δομές, μαζί με τα πρωτοβάθμια ταξικά σωματεία.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ημαθίας καλεί όλα τα δημοτικά συμβούλια, έστω και την τελευταία ώρα, να καλύψουν πολιτικά τον αγώνα των απολυμένων σχολικών φυλάκων βγάζοντας ψηφίσματα συμπαράστασης και καταδικάζοντας την νεοφιλελεύθερη πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Ο λαός πρέπει να πάρει τις τύχες στα χέρια του, να σταματήσει να έχει αυταπάτες από το πολιτικό προσωπικό που υπηρετεί το καθεστώς και να προχωρήσει με τόλμη για την αντικαπιταλιστική ανατροπή.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Μά τί θέλετε; Νὰ καταδικάσουν καὶ τὶς βεβηλώσεις καὶ τοὺς βανδαλισμοὺς σὲ ἐκκλησίες, προτομὲς ἡρώων, σχολεῖα, καὶ δημόσια κτήρια; Νὰ μὴ γράφουν ἀκωλύτως τὰ μισελληνικά, ἀνισόρροπα συνθήματά τους; Νὰ μὴ διαφημίζουν τοὺς ἀνεγκέφαλους ἀναρχικοὺς ποὺ κάνουν ἀπεργία πείνας (μᾶλλον συμβολική, γιατί ὅλοι βγαίνουν χωρὶς ἴχνος νηστικωσύνης); Ἄ, πολλὰ ζητᾶτε, κε συντάκτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να σε λύσω την απορία σου Νίκο Βουδούρη να πω τα εξής:
    Η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναφέρεται μόνον στους σχολικούς φύλακες με αφορμή την έκκληση των σχολικών φυλάκων του Δήμου Αλεξάνδρειας που ζητούσανε συμπαράσταση στον αγώνα τους.
    Αναφορικά με τους απολυμένους εκπαιδευτικούς η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τοποθετήθηκε κεντρικά.
    Σωστά κατάλαβες ότι απουσιάζει η συμπαράσταση στους δημοτικούς αστυνόμους. Η θέση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι ότι αυτό το σώμα πρέπει να καταργηθεί. Το "γιατί" είναι μιας άλλης συζήτησης θέμα και θα αναλυθεί σε μέλλοντα χρόνο.

    Χάρης Μόχλας
    Μέλος ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ημαθίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστούμε Χάρη Μόχλα για την παρέμβαση και την αποσαφήνιση των θέσεων της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. σχετικά με το θέμα των Δημοτικών Αστυνομικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο