Τι ανέφερε για τα σχέδια βελτίωσης αγροτών στην Ημαθία ο Θ. Θεοχαρόπουλος

Στον απεγκλωβισμό 7.735 σχεδίων βελτίωσης αγροτών σε όλη την Ελλάδα (244 από τα οποία στην Ημαθία, ύψους περίπου 10 εκατ. ευρώ), το σύνολο των εγκρίσεων των οποίων θα γίνει μέχρι τέλος καλοκαιριού (133 ήδη εγκρίθηκαν στην Ημαθία) οπότε θα ακολουθήσει η υλοποίησή τους μέσω του νεοσυσταθέντος Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, στάθηκε καταρχήν ο πρώην ειδικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Ελιά, την Πέμπτη (18/7). 

Μιλώντας συνολικά για το έργο τού ενός και πλέον χρόνου παρουσίας του στην ειδική γραμματεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο κ. Θεοχαρόπουλος αναφέρθηκε επίσης στο πρόγραμμα  νέων αγροτών του υπουργείου, που στην Ημαθία αφορά 310 άτομα.

Αναφερόμενος στα ολοκληρωμένα προγράμματα ανάπτυξης αγροτικού χώρου (ΟΠΑΑΧ) υπογράμμισε τα μικρά δημόσια έργα αναπλάσεων που υλοποιούνται σε Βεργίνα, Παλατίτσια, Αρκοχώρι και Σέλι, προϋπολογισμού συνολικά 3,3 εκατ. ευρώ, ενώ τόνισε ότι σύντομα θα προκηρυχθεί η συνέχεια του Leader.

Αναφορικά με τα μεγάλα δημόσια έργα, αναφέρθηκε στο κρίσιμο αρδευτικό έργο Νησελούδι-Πλάτανος-Κλειδί που αφορά περιοχή 5.000 στρεμμάτων, προϋπολογισμού 1,8 εκατ. ευρώ, που σύντομα θα ξεκινήσει.

Σχολίασε τέλος την άριστη συνεργασία που είχε στη διάρκεια της θητείας του με τον αντιπεριφερειάρχη, τους τρεις δημάρχους, αλλά και τους τέσσερις βουλευτές της Ημαθίας για θέματα του νομού.

Παρών στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ήταν και ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Ημαθίας Λεωνίδας Ακριβόπουλος, καθώς και ο πρώην αντιδήμαρχος Νάουσας και γραμματέας της τοπικής ομάδας Νάουσας της ΔΗΜ.ΑΡ. Σταύρος Τσέλιος (στη φώτο αριστερά).

Πηγή: Εφημ. "Λαός"

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο