Ένοχος ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Μάρκος Καραμπέρης

Ο πρωταγωνιστής του σκανδάλου του κυκλώματος τοκογλυφίας Μάρκος Καραμπέρης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας το 2010 με το κόμμα ΛΑ.ΟΣ.(επικεφαλής του περιφερειακού συνδυασμού "Καθαρά Χέρια" ήταν ο Κυριάκος Βελόπουλος), κρίθηκε ένοχος για 10 τοκογλυφίες κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, για 2 εκβιασμούς και για παράνομη οπλοκατοχή.

Ένοχοι κρίθηκαν και άλλοι δύο στενοί συνεργάτες του, ενώ όλοι οι υπόλοιποι αθωώθηκαν. Για το πρώην ανώτατο στέλεχος του ΣΔΟΕ, Χ. Παπαχατζή, το δικαστήριο αποφάσισε ότι δεν προέκυψε κατάχρηση εξουσίας, αλλά παράβαση καθήκοντος, κάτι για το οποίο δεν μπορεί να τον καταδικάσει. Ωστόσο, θα παραδοθεί έκθεση στον εισαγγελέα για να αποφασίσει εκείνος τι θα γίνει με την υπόθεση.

Τον δημοσιογράφο και πρώην στέλεχος της ΕΡΤ 3, Γ. Φερέτη τον έκρινε ένοχο για άμεση συνέργεια σε μία περίπτωση τοκογλυφίας.

Πριν λίγο το δικαστήριο ανακοίνωσε τις ποινές που επιβάλλονται στα μέλη του κυκλώματος. Ο φερόμενος ως εγκέφαλος, Μ. Καραμπέρης, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 11 χρόνων και 6 μηνών και του επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000€. Ο Γ. Φερέτης καταδικάστηκε σε 8 μήνες με αναστολή, ενώ οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 18 και 6 μηνών, αντίστοιχα, με αναστολή.

Πηγή: thesstoday.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο