Δηλώσεις για το πρόγραμμα «ΦΥΣΙΣ 2013: Κρίση και δημιουργικότητα» μέχρι τις 15/7

Ο Δήμος Βέροιας, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο πρόγραμμα «ΦΥΣΙΣ - Κρίση και δημιουργικότητα» (Νεολαία σε Δράση) που εκπονείται σε συνεργασία με το Vereinigung für Genreverbindende Kunstprojekte e.V. και το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού Βερολίνου και προβλέπεται να πραγματοποιηθεί στο χρονικό διάστημα 19 Αυγούστου έως 11 Σεπτεμβρίου 2013, καλεί νέους καλλιτέχνες, ηλικίας 18 έως 24 ετών, που ασχολούνται με εικαστικά, μουσική, λογοτεχνία, φωτογραφία, χορό και μόδα και 1 συνθέτη έντεχνης-λόγιας μουσικής (διπλωματούχο σύνθεσης), ηλικίας έως 40 ετών να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους μέχρι τη Δευτέρα 15 Ιουλίου.

Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν 60 συνολικά νέοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος της Παναγίας Σουμελά και θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους και να δημιουργήσουν, σε μια εποχή οικονομικής δυσπραγίας, εμπνεόμενοι από το φυσικό περιβάλλον και τα πολιτιστικά αποθέματα της περιοχής και με τη βοήθεια ειδικών καλλιτεχνών οι οποίοι θα έχουν την ευθύνη των εργαστηρίων που θα πραγματοποιηθούν. Για τον σκοπό αυτό προγραμματίζονται εκδρομές στο Δίον, στην Πέλλα, στη Θεσσαλονίκη, στη Βεργίνα και στην πόλη της Βέροιας, ενώ τα εργαστήρια θα αναπτυχθούν στις κατασκηνώσεις του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων στην Καστανιά.

Περί το τέλος του προγράμματος, τα έργα των νέων θα εκτεθούν σε έκθεση που οργανώνεται για τον σκοπό αυτό στη Βέροια, η οποία στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο Ινστιτούτο Goethe Αθηνών, στο Ινστιτούτο Goethe Θεσσαλονίκης, στην Assisi και στο Βερολίνο (Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού Βερολίνου).

Ειδικά για τους μουσικούς, προβλέπεται να σχηματιστεί κουαρτέτο εγχόρδων από 2 βιολιά,  1 βιόλα και  1 βιολοντσέλο με μέλη ηλικίας 18-24 ετών. Οι νέοι μουσικοί θα πρέπει να είναι πτυχιούχοι ή διπλωματούχοι του οργάνου τους και κατά προτίμηση να έχουν εμπειρία συμμετοχής σε συμφωνική ορχήστρα ή σε κουαρτέτο εγχόρδων. Οι νέοι μουσικοί θα περάσουν τις τρεις εβδομάδες μαζί με τους άλλους συμμετέχοντες καλλιτέχνες, μελετώντας έργα που θα τους προταθούν από τους διοργανωτές και δουλεύοντας πάνω σε νέες συνθέσεις από το συνθέτη που θα συμμετέχει επίσης στο πρόγραμμα. Τις τελευταίες ημέρες του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν στη Βέροια 2 συναυλίες, με τα έργα των μουσικών, μία στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και μία στο Αρχοντικό Σαράφογλου.

Τα έξοδα διαμονής και διατροφής είναι καλυμμένα. Σημειώνεται ότι οι Έλληνες καλλιτέχνες δεν θα καταβάλλουν ποσό συμμετοχής που ανέρχεται  σε 200 ευρώ για κάθε συμμετέχοντα, καθώς αυτό θα καταβληθεί από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού Βερολίνου, ως επιβράβευση για την επιλογή τους από τους καθηγητές τους ή άλλους ειδήμονες.

Οι ενδιαφερόμενοι νέοι, ηλικίας 18-24 ετών και  ο συνθέτης ηλικίας μέχρι 40 ετών θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση, που θα συνοδεύεται από βιογραφικό σημείωμα στα αγγλικά ή γερμανικά,  στο Δημαρχείο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες μέχρι τη Δευτέρα 15 Ιουλίου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο