ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: ΟΧΙ στις απολύσεις – ανθρωποθυσίες

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Ημαθίας:
Το νέο μίνι μνημόνιο που έρχεται για ψήφιση στη Βουλή, «συμπληρώνει» και επιταχύνει την εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων και απαιτήσεων των τροικανών «συμμάχων». 
Μέσα από το πολυνομοσχέδιο προωθείται η απαίτηση του κεφαλαίου για την κατάργηση του κατώτερου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, επιταχύνονται οι διαδικασίες για χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο, νέα φορομπηχτικά μέτρα τίθενται εν ισχύ, ενώ οι κοινωνικές υπηρεσίες διαλύονται.

Ταυτόχρονα διαμορφώνονται οι όροι προκειμένου να προωθηθεί ένα νέο κύμα απολύσεων στο Δημόσιο το φθινόπωρο, η απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, νέα λουκέτα σε οργανισμούς του Δημοσίου, κατάργηση της απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και νέες δραματικές μειώσεις σε μισθούς – συντάξεις και κοινωνικές παροχές.

Η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και οι τροϊκανοί «σύμμαχοι» έχουν τόσο θράσος που τολμούν με τις αποφάσεις τους να κλείνουν ακόμα και σχολεία, να απολύουν χιλιάδες εκπαιδευτικούς, να ανακοινώνουν λουκέτα σε νοσοκομεία και απολύσεις στην υγεία, να βάζουν υπό επιτροπεία τους Δήμους και να ετοιμάζουν το κλείσιμο κοινωνικών δομών της αυτοδιοίκησης, όπως βρεφονηπιακούς σταθμούς. Η «νέα Ελλάδα» του κ. Σαμαρά έγινε συνώνυμο της κοινωνικής ισοπέδωσης, της μετανάστευσης των νέων, της απέραντης φτώχειας και της ταπείνωσης.

Το μέλλον το δικό μας, αλλά και την νεολαίας δεν μπορεί να είναι η ανεργία και οι μισθοί των 300 €. Δεν μπορεί η κοινωνία να προχωρήσει χωρίς νοσοκομεία, σχολεία και κοινωνικές υπηρεσίες. Δεν είναι δυνατόν να επιβιώσει με συντάξεις πείνας και ανθρώπους που θα ζουν στα παγκάκια και θα σιτίζονται στα συσσίτια.

Η τυφλή υποταγή της δουλοπρεπούς κυβέρνησης στις αξιώσεις της Τρόικας πρέπει να αφυπνίσει όλη την Ελληνική Κοινωνία. Τα σημερινά θύματα είναι η συνέπεια της καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής. Αποτελεί επιτακτική ανάγκη η ανατροπή τούτης της υποτελούς και επικίνδυνης κυβέρνησης σήμερα, καθώς αύριο θα είναι πολύ αργά. Νέες κοινωνικές ομάδες θα στοχοποιηθούν, ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι θα βρεθούν στον δρόμο. Ακόμα περισσότεροι συνάνθρωποί μας θα προστεθούν στο απύθμενο πηγάδι της ανεργίας. Ακόμα περισσότεροι νέοι θα φύγουν μετανάστες. Ακόμα περισσότερες αυτοκτονίες ανθρώπων που βλέπουν ότι δεν μπορούν να θρέψουν τα παιδιά τους …

Φτάνει πια!
Πρέπει να φύγουν τώρα!

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ημαθίας συμπαρίσταται στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στους Δήμους, στην Δημοτική Αστυνομία, στη φύλαξη των σχολείων και την εκπαίδευση και σε όλους τους εργαζόμενους που θυσιάζονται στον βωμό του νεοφιλελευθερισμού και των μνημονίων. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θεωρεί όλες αυτές τις απολύσεις βάρβαρες, παράνομες και καταχρηστικές. Βρίσκεται και θα βρεθεί αταλάντευτα στο πλευρό των απολυμένων. Δεν αναγνωρίζει αυτές τις απολύσεις – ανθρωποθυσίες και δεσμεύεται ως μελλοντική κυβέρνηση να τις ακυρώσει.

Για μας αξιοπρέπεια και η επιβίωση του ελληνικού λαού έχουν προτεραιότητα απέναντι στις απαιτήσεις του ντόπιου και πολυεθνικού κεφαλαίου.

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ημαθίας

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο